شمانیوز
شما نیوز

گرامیداشت روز جهانی استاندارد:

ذوب آهن اصفهان پیشران استاندارد سازی و صنعتی سازی ساختمان

ذوب آهن اصفهان پیشران استاندارد سازی و صنعتی سازی ساختمان

​ ذوب آهن اصفهان به جهت اینکه پیشگام صنایع فولادی کشور است و اساساً در شکل گیری فرهنگ صنعتی در ایران نقش مهمی ایفا نمود، در مبحث استاندارد نیز پیشگام محسوب می شود و بسیاری از استانداردهای ملی در حوزه صنایع فولادی نیز توسط متخصصان این مجتمع صنعتی تدوین شد. به بهانه روز جهانی استاندارد با محمد صدری مدیر کیفیت فراگیر ذوب آهن اصفهان گفتگو نمودیم که در پی می آید:

مدیر کیفیت فراگیر ذوب آهن اصفهان در مصاحبه با خبرنگار هفته نامه آتشکار ضمن بیان اهمیت و تاریخچه استاندارد در جهان و ایران، روز جهانی استاندارد را به کلیه کارکنان شرکت به ویژه کارکنان شاغل در مدیریت کیفیت فراگیر تبریک گفت و اظهار داشت : با توجه به اینکه محصولات میلگرد آجدار، تیرآهن بال نیم پهن، تیرآهن بال شیب دار، ناودانی ، نبشی و ریل ذوب آهن اصفهان دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد  می باشد، هر ساله به صورت مداوم و منظم از محصولات داخل شرکت و  به صورت غیرمنظم از محصولات موجود در سطح بازار (در کلیه استانها)، توسط بازرسین اداره کل استاندارد نمونه برداری انجام شده و توسط ازمایشگاههای دارای صلاحیت ، مورد بررسی دقیق کیفی قرار می گیرند . در این رابطه، تاکنون کیفیت کلیه نمونه های اخذشده، مطابق استانداردهای ملی ایران بوده و عدم انطباقی در این خصوص گزارش نگردیده است و این نشان از رعایت دقیق الزامات مورد نظر استاندارد های مربوطه می باشد.

وی افزود : از آنجا که کیفیت تولیدات فولادی این شرکت از سطح بالایی برخوردار بوده و قابل رقابت با فولادسازهای مطرح دنیا می باشد این شرکت موفق به دریافت گواهینامه‌های CE  جهت صادرات محصولات تیر آهن به کشورهای اتحادیه اروپا، CARES   جهت صادرات محصولات میلگرد آجدار به کشورهای منطقه بریتانیا و حوزه خلیج فارس، همولوگیشن مختص کشور آلمان و ... شده است.

صدری با اشاره به اینکه  ذوب آهن اصفهان تنها دارنده گواهینامه CARES و همولوگیشن در ایران می باشد افزود : صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آفریقا، کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه طبق استانداردهای مورد درخواست مشتری حاکی از کیفیت بالای محصولات این مجتمع عظیم صنعتی می باشد.

مدیر کیفیت فراگیر ذوب آهن اصفهان گفت:  کیفیت مطلوب نتیجه فرآیندهای به هم پیوسته و منظمی است که در طی زمان، بهبود یافته و براساس انطباق با شاخص ها و استانداردها تعریف شده اند. بر این اساس کنترل منظم فرآیندها با الزامات سیستم های مدیریتی، از طریق ممیزی های داخلی و خارجی در شرکت بطور پیوسته انجام میگیرد   و دریافت گواهینامه های سیستمهای مدیریتی مانند ISO 9001 ،  ISO45001 ، ISO14001 ISO10015،  ISO17025،  ISO10002 ،  ISO10004، از موسسات معتبر گواهینامه دهنده، نشان از انسجام و بلوغ فرآیندی در این مجتمع عظیم دارد   .

  نگاهی به روز جهانی استاندارد

اندیشه تشکیل سازمان بین المللی استاندارد در چهاردهم اکتبر سال 1947 در نشست رؤسای مؤسسه های استاندارد بیست و پنج کشور در لندن شکل گرفت و مقری برای این سازمان در ژنو تعیین شد. در ادامه از سال 1970، چهاردهم اکتبر برابر با 22 مهر به نام روز جهانی استاندارد تعیین و نامگذاری شده است.

استاندارد و استاندارد کردن، از پایه های علم و فن آوری است که در پیشرفت صنعت و اقتصاد نقشی بسزایی دارد. استاندارد عبارت است از:نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم، فنون و تجربه های بشری که به صورت قواعد، مقررات و نظام هایی به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، افزایش میزان تفاهم، تسهیل ارتباطات، توسعه صنعت، صرفه جویی در اقتصاد ملی و حفظ سلامت و ایمنی عمومی به کار می رود. با اجرای قوانین و مقررات استاندارد، نقشه ها و طرح های مربوط به تولید محصولات بر اساس نظام دقیق بازیابی سریع، طبقه بندی و بایگانی می شود؛ همکاری میان واحدهای گوناگون هر سازمان یا کارخانه برای پیشبرد فرآیند تولید میسر می گردد؛ تفاهم کارکنان در مسائل فنی تحقق می پذیرد و سرانجام با تولید کالای کیفیت دار و بسته بندی مطلوب، رضایت مصرف کنندگان نیز جلب می شود. به این ترتیب، استاندارد، شالوده استواری را برای پیشبرد و توسعه صنعت و اقتصاد فراهم می سازد.

در ایران برای اولین بار با تصویب قانون اوزان و مقیاس­ ها در سال 1304 شمسی، تشکیلات سازمانی که بعداً به مؤسسه مستقل استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور تغییر شکل داد، پایه ریزی شد. در سال های 1324 و 1332 به لحاظ اهمیت یافتن نظارت بر ویـژگی ها و کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی هسته های تکامل یافته در موسسه به صورت یک اداره در وزارت بازرگانی شکل گرفت و در ادامه با تصویب قانون «سازمان ملی استاندارد ایران» ، مسئولیت ها و چارچوب های مستقل در قالب هدف های ملی تعیین و سازمان به صورت ساختاری مستقل شروع به فعالیت کرد. کشور ما در سال 1343 به عضویت سازمان بین المللی استاندارد (ایزو) درآمد.

 

 

جزئیات خبر
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی