ضرورت توجه مسئولان به اقتصاد نیروگاهداری در کشور/
فولاد مبارکه خرید برق از وزارت نیرو را کاهش میدهد
سید امیر طباطبائیان، مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه در پنل مدیریتی چالشهای نیروگاهی(۱):اقتصاد نیروگاهداری در کشور با چالش مواجه شده و تنها مانع توسعه نیروگاهها مسائل اقتصادی است که باید برطرف شود. نگاه بخشی که سیاستگذاران در دولت و مجلس ایجاد کردهاند، باعث شده که فولاد مبارکه و دیگر صنایع فولادی و پتروشیمی که گاز گرانقیمت را استفاده میکنند، به فکر بهینهسازی و احداث نیروگاهی با راندمان ۵۸ درصد بیفتند اما وزارت نیرو که گاز ارزانتری در اختیار دارد، نسبت به این موضوع برنامهای ندارد.
فولاد مبارکه پیشنهاداتی همچون توسعه سیستمهای مدیا در نیروگاههای گازی و مشارکت در احداث بخش بخار نیروگاهها به وزارت نیرو ارائه کرده اما استقبالی نشده و طرحها و مدلهایی که مد نظر وزارت نیرو ست، توجیه اقتصادی ندارد؛ بخشی از شرایط فعلی به سیاستگذاران برمیگردد که با سیاستگذاری و قیمتگذاریهای دستوری، اجازه فروش برق بخش خصوصی به بخش صنعت و حتی صادرات را نمیدهد.
صنعت کشور در حال حاضر تولید ۱۸ هزار مگاوات برق را در دستور کار خود قرار داده؛ در چنین شرایطی، وزارت نیرو برق تولیدی خود را چگونه میخواهد به فروش برساند؟ فولاد مبارکه سالانه ۷.۵ همت از وزارت نیرو برق خریداری میکند و به مرور این خرید کاهش مییابد.
در حال حاضر بومیسازی در حوزه نیروگاهی کشور با مشکل جدی روبهرو نیست و تنها مانعی که ما نتوانستیم نیروگاهها و بخش برق را تقویت کنیم، بخش اقتصادی این حوزه است؛ تکنولوژی در حوزه نیروگاهی در کشور به خوبی وجود دارد اما در حوزه سرمایهگذاری دچار مشکل هستیم.