شمانیوز
شما نیوز

گام فولاد ارفع در بازار آهن اسفنجی کشور

گام فولاد ارفع در بازار آهن اسفنجی کشور

​ شرکت آهن و فولاد ارفع به منظور افزایش سهم از بازار، محصول آهن اسفنجی خود را روانه بازار کرده است. ظرفیت اسمی تولید این شرکت در محصول یاد شده به ۸۰۰ هزار تن در سال می‌رسد.

صنعت فولاد ایران برای بهره مندی از محصولاتی با کیفیت، نیاز به متنوع‌سازی و تکمیل زنجیره ارزش خود دارد. 

یکی از محصولات فولادی محبوب، آهن اسفنجی است که از طریق خارج‌سازی اکسیژن از سنگ آهن و بدون نیاز به ذوب به دست می‌آید.

البته برای تبدیل خود آهن اسفنجی به شمش، اسلب و میلگرد باید آن را ذوب و ریخته‌گری کرد. یکی از شرکت فولادسازی که در ماه‌های اخیر آهن اسفنجی خود را وارد بازار کرده، ارفع است.

تولید آهن اسفنجی در سال‌های اخیر به شدت رشد کرده است و ارفع هم نباید از آن عقب می‌ماند.

جهش در تولید آهن اسفنجی

داده‌های محصولات زنجیره آهن و فولاد ایران در ۷ ماهه ابتدای سال جاری نشان می‌دهند که حجم تولید آهن اسفنجی به ۲۵ میلیون و ۴۷۸ هزار تن رسیده است؛ یعنی ماهانه به طور متوسط بیش از ۳ میلیون و ۶۳۹ هزار و ۷۱۴ تن.

تنها در ماه اول سال جاری ۳ میلیون و ۸۰۷ هزار تن آهن اسفنجی تولید شده بود. تغییرات در ۷ ماهه مورد اشاره نشان می‌دهد که در ۷ ماهه ابتدای ۱۴۰۲ میزان تولید این محصول به ۲۲ میلیون و ۱۱۲ هزار تن می‌رسید.

در نتیجه رشد ۱۵.۲ درصدی در تولید آهن اسفنجی به دست آمده است. در کل، آهن اسفنجی یکی از رشدیابنده‌ترین محصولات در سبد محصول شرکت‌های فولادی است.

کنسانتره سنگ آهن که محصول پرتقاضایی است، در همین مدت تنها ۷ درصد رشد را در تولید خود شاهد بود.

در این شرایط، سرمایه‌گذاری ارفع در تولید آهن اسنفجی انتخاب بسیار درستی است. تولید و فروش ارفع در سال جاری نشان می‌دهد که این شرکت تا ۳۰ مهر ماه ۷۳۸ هزار و ۷۵۲ تن آهن اسفنجی با شیوه Direct reduced iron (DRI) تولید کرده است.

در شهریور ماه امسال ارفع ۱۰۷ هزار و ۷۲۰ تن آهن اسفنجی تولید کرده است.

DRI همان احیای مستقیم سنگ آهن است که با اکسیژن‌زدایی از سنگ آهن انجام می‌شود. ارفع احیا مستقیم خود به روش میدرکس را از خرداد سال ۱۳۹۱ مستقر کرده است.

میزان ظرفیت تولید آهن اسفنجی شرکت آهن و فولاد ارفع به ۸۰۰ هزار تن در سال می‌رسد. در مجموع میزان تولید آهن اسفنجی ارفع در از ابتدای ۱۴۰۳ تا پایان آبان به ۸۱۴ هزار و ۶۲۷ تن رسیده است.

میزان فروش ارفع در همین دوره، از بابت آهن اسفنجی و شمش فولادی، به بیش از ۱۱ هزار و ۹۵۴ میلیارد تومان می‌رسد. میزان فروش آهن اسفنجی بیش از ۲۵۱ میلیارد تومان و میزان فروش شمش به بیش از ۱۱ هزار و ۶۹۳ میلیارد تومان می‌رسد.

تاثیرات ناترازی انرژی بر تولید

در شرایط عادی تامین انرژی در ایران، انتظار می‌رفت که ارفع به فروش بیشتری دست یابد اما به دلیل ناترازی انرژی از ۲۰ تیرماه و توقف کامل واحد فولادسازی این شرکت و آغاز فعالیت آن با ۴۰ درصد ظرفیت از ۱۹ شهریور، بیش از ۱ هزار و ۵۵۵ میلیارد تومان‌عدم النفع (از دست رفتن سود ناخالص) ثبت شده است.

ناترازی عمیق در تامین برق که به فصل سرد هم رسیده، فعالیت واحدهای فولادی را با اختلال شدید مواجه کرده است.

برای نمونه شرکت فولاد مبارکه در ۱۰ مرداد ازعدم النفع ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی از ناحیه از قطع برق در سال جاری خبر داده بود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین