برنامه ریزی کچاد برای 2 طرح توسعه ای
میزان سرمایهگذاری شرکت به بیش از ۷۰ هزار و صد میلیارد ریال رسیده و اگر مشکلات تحریمی و فاینانس برطرف شود، ۲ طرح توسعهای دیگر در مدار احداث این کارخانه قرار خواهد گرفت.
به گزارش شمانیوز به نقل از می متالز، هادی بشیراد مدیر امور اداری و منابع انسانی مجتمع چادرملو در خصوص میزان سرمایهگذاری «کچاد» اظهار کرد: میزان سرمایهگذاری شرکت بالغ بر ۷۰ هزار و صد میلیارد ریال بوده و تاکنون این سرمایهگذاریها در دو بخش به شرح ۴۸۵۰۰میلیارد ریال بهعنوان سرمایهگذاری مستقیم و ۲۱۶۰۰ میلیارد ریال در شرکتهای سرمایهپذیر را شامل میشود.
وی به نتیجه این سرمایهگذاریها اشاره داشت و ادامه داد: بر همین اساس، این شرکت توانسته تا به امروز ظرفیت تولید کنسانتره سنگ آهن را به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برساند و حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن ظرفیت سنگ آهن دانهبندی را کسب کند؛ از سوی دیگر، چهار میلیون تن ظرفیت تولید گندله وجود داشته و سه میلیون و ۱۵۰ هزار تن ظرفیت تولید آهن اسفنجی با شرکتهای غدیر و ارفع شکل گرفته که سهام آنها در اختیار «کچاد» قرار دارد.
بشیراد افزود: دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن ظرفیت تولید شمش فولاد و ۴۵۰ هزار تن ظرفیت یک کارخانه نورد این شرکت بوده و یک طرح تولید فولاد نیز در دست اقدام به ظرفیت ۶۰۰هزار تن وجود دارد.
آدرسی از ۵ طرح زیربنایی
مدیر امور اداری و منابع انسانی مجتمع چادرملو درخصوص سرمایهگذاری در زمینه طرحهای زیربنایی این شرکت نیز گفت: «نیروگاه به ظرفیت ۵۰۰مگاوات در سایت صنعتی»، «تصفیه خانه فاضلاب اردکان به ظرفیت سالانه دو میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب»، «تصفیه خانه در دشت سپیدان نزدیکی مجتمع معدنی چادرملو به ظرفیت چهارمیلیون و ۳۸۰ هزار متر مکعب»، «یک خط انتقال برق در زمان طرح اولیه چادرملو از یزد به مجتمع معدنی چادرملو حدود ۱۸۰ کیلومتر» و «حدود ۱۲۵ کیلومتر راههای اصلی» بهعنوان عمده کارهای این شرکت، اجرایی شد.
بشیراد در ادامه درخصوص زمینههای سرمایهگذاری «کچاد» و اهمیت آن تصریح کرد: از میزان ۲۱هزار و ۶۰۰ میلیارد ریالی که تا پایان ۶ ماهه سال ۹۸ سرمایهگذاری انجام شده، «شرکت آهن و فولاد ارفع با مالکیت ۴۳درصد سهام آن شرکت»، «صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکو با مالکیت ۶۵درصد سهام آن شرکت»، «آهن و فولاد غدیر ایرانیان با مالکیت ۳۰درصد سهام آن شرکت»، «شرکت تامین انتقال آب خلیج فارس با مالکیت حدود ۲۲/۳ سهام آن شرکت» و «شرکت نوین اردکان که طرح الکترود اجرایی میکند با مالکیت حدود ۳۶درصد سهام» از جمله سرمایهگذاریهای این شرکت بوده است.
طرحهایی اجرایی و نزدیک به بهرهبرداری
وی درباره طرحهای در دست اجرای این شرکت و اهمیت آن، تاکید کرد: در حال حاضر دو طرح در دست اجرا بوده که «طرح اکتشاف مقدماتی و تفصیلی آنومالی D۱۹ که مجوز اکتشاف آن اخذ شده و در حال اجراست که پیشبینی شده حدود ۱۹ هزارو ۲۲۴ میلیارد ریال در این طرح سرمایهگذاری شود تا این معدن به بهرهبرداری نزدیک شود.
بشیراد اضافه کرد: در جوار مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو نیز نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۱۰ مگاوات و به سرمایهگذاری هزار میلیارد ریال در حال احداث است؛ در این طرح ماشین آلات خریداری شده و بخشی از آن به ایران حمل شده و بخشی دیگر در حال حمل است که در مرحله انتخاب پیمانکار نصب عملیات هستیم و البته امیدواریم که پایان سال عملیات نصب خاتمه پیدا کند و بعد از آن در سال آینده بهره برداری شود.
نگاهی به آینده
وی اظهار کرد: دو طرح بلندمدت نیز از جمله طرحهای شرکت بوده که در ابتدا «احداث کارخانه جدید گندله» در همان مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو به ظرفیت چهارمیلیون تن در سال و سرمایهگذاری حدود ۲۱ هزار میلیارد ریال در سال و طرح دیگر «احداث دو واحد نورد» به ظرفیت یک میلیون و صد هزار در کنار مجتمع فولادسازی این شرکت که مستقیم شمش فولاد میتواند وارد کارخانه نورد شود که در حدود ۱۱ هزار و ۶۷۳ میلیارد ریال برای آن اعتبار پیشبینی شده است.
مدیر امور اداری و منابع انسانی مجتمع چادرملو در پایان خاطر نشان کرد: در آخرین برنامه این شرکت باید ذکر شود که از طریق فاینانس و تسهیلات بانکی بتوانیم برای این طرح استفاده کنیم البته اگر مساله تحریم حل شود این دو طرح در دستور کار قرار خواهد گرفت.