بررسی موانع تولید در صنعت فولاد
مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد (سیمیدکو) به مهمترین موانع تولید در زنجیره فولاد و تأثیر آن بر تولید و توسعه در این صنعت بزرگ پرداخت. عدم ارائه مشوقهای لازم در راستای افزایش تولید، مشکلات ارزی، نظام بانکی (LC)، تشریفات گمرکی، عدم هماهنگی حملونقل ریلی متناسب با افزایش تولید را از جمله موانع جلوی روی افزایش تولید در زنجیره فولاد کشور دانست و پیشنهاداتی برای مانعزدایی و پشتیبانی از تولید ارائه داد که در ادامه از نظر میگذرد.
به گزارش شمانیوز: محمد مدنیفر در خصوص عدم ارائه مشوقهای تولیدی، با اشاره به فضای کسب و کار در یک دهه گذشته، هزینههای تولید و مشکلات متعدد که باعث کاهش ظرفیت در این بخش گردیده به خبرنگار چیلان گفت: ارائه مشوقهای لازم از قبیل، افزایش سهمیه سنگ و کلوخه مورد نیاز به عنوان مواد اولیه، کاهش هزینه فروش سنگ به کارخانههای فراوری و گندلهسازی و مشوقهای مالیاتی و کاهش هزینههای حاملهای انرژی، میتواند بهعنوان مشوق برای سرمایهگذاران در نظر گرفته شود و به افزایش تولید کمک کند.
مشکلات ارزی و نظام بانکی
مدیرعامل سیمیدکو در رابطه با مشکلات ارزی، نظام بانکی (LC)، عدم پشتیبانی مستمر از تولید و افزایش تعمیرات اضطراری و همچنین کندی پیشرفت پروژههای توسعهای و زیر ساختی خاطرنشان کرد: این امر نیازمند تسهیل فرآیند انتقال ارز به تأمینکنندگان است تا منجر به رفع تعهدات ارزی کارفرمایان و تولیدکنندگان گردد. به گفته مدنی فر، درحالحاضر با توجه به مشکلات این بخش، در شرایط تحریم و عدم تامین قطعات مورد نیاز از خارج از کشور، نیازمند توسعه جدی، توجه به شرکتهای دانشبنیان و حمایت ویژه از ساخت داخلی تجهیزات و بومیسازی در راستای رفع نیازهای کارخانههای فولادی هستیم.
تشریفات گمرکی
مدیرعامل توسعه فراگیر سناباد، به مشکلاتی گمرگی همانند زمانبر بودن تشریفات گمرکی، عدم ترخیص به موقع تجهیزات، افزایش هزینههای ناشی از عدم ترخیص و کاهش تولید به دلیل توقفات پیش آمده پرداخت و تصریح کرد: تسهیل و بازنگری در قوانین ترخیص در راستای رفع موانع و پشتیبانی از تولیدکنندگان خواهد شد.
توسعه حملونقل ریلی
مهندس مدنیفر، یکی از موانع تولید و توسعه در زنجیره فولاد در کشور و منطقه سنگان به صورت اخص را عدم هماهنگی صنعت حملونقل ریلی کشور متناسب با افزایش تولید و طرحهای توسعهای سنگان اعلام کرد و پیشنهاد داد که زیرساختهای لازم در منطقه سنگان جهت ارسال به هنگام کنسانتره و گندله مورد نیاز فولاد خوزستان ایجاد گردد و در گام بعد، افزایش و نوسازی ناوگان ریلی به منظور جلوگیری از هدررفت زمان ارسال محصولات بهدلیل فرسودگی ناوگان ریلی فعلی در دستور کار قرار گیرد.
پیشنهاداتی برای مانعزدایی و پشتیبانی از تولید
به گفته این مدیرعامل جوان و فعال صنعت آهن و فولاد کشور، میبایست با روندهای اصلاحی در تمامی بخشها به پشتیبانی و رفع موانع از تولید کشور پرداخت که برخی از آنها شامل این موارد پیشنهادی است:
ایجاد زیرساختهای تأمین انرژی مورد نیاز تولید و پروژههای صنعتی و زیربنایی توسعهای
جلوگیری از کاهش دیماند و ایجاد محدودیت در پیک بار تابستان و توقف تولید از سوی سازمانهای ذیربط
تأمین گاز در پیک بار زمستان و عدم ابلاغ توقف تولید از سوی سازمانهای ذیربط به جهت صرفه جویی در مصرف.
رفع موانع موجود جهت سرمایهگذاری در طرحهای توسعهای کنسانتره از سوی بخش دولتی و صدور مجوز ساخت و بهرهبرداری
ایجاد فرصت سرمایهگذاری در خصوص معادن غیرفعال، نیمهفعال از سوی بخش دولتی برای تشویق تامین سنگ مورد نیاز سرمایهگذاران این بخش
رفع جرایم و هماهنگی با محیطزیست با توجه به اجرای پروژههای زیست محیطی اجرا شده در خصوص بازگردانی آب مصرفی تولید و دیگر پروژههای اجرا شده در این بخش
تکمیل زیرساختهای حملونقل جادهای و توسعه جادههای ارتباطی موجود.