شمانیوز
شما نیوز

دومین دوره مسابقه جام رایان برگزار شد

دانشگاه شیراز میزبان رقابت تیم‌های نخبه در برنامه‌سازی الگوریتمی

دانشگاه شیراز میزبان رقابت تیم‌های نخبه در برنامه‌سازی الگوریتمی

مرتضی کشت‌کاران، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز، از برگزاری سری دوم مسابقه برنامه‌سازی جام رایان در این دانشگاه خبر داد. این مسابقه که با هدف تقویت قدرت حل مسئله دانشجویان و آمادگی برای رقابت‌های بین‌المللی برگزار شد، با حمایت مالی معاونت علمی و ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال، تیم‌های نخبه از سراسر کشور را گرد هم آورد تا در فضایی پرنشاط و رقابتی، توانایی‌های خود را به نمایش بگذارند.

1. خودتان را معرفی بفرمایید و مسئولیتتان را بفرمایید.

مرتضی کشت کاران هستم، هیئت علمی بخش مهندسی و علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه شیراز. به همراه دکتر محمد طاهری مسئولیت اجرایی و علمی مسابقه برنامه سازی دانشگاه شیراز را بر عهده داشته ایم. در حقیقت مسئولیت دبیر اجرایی مسابقه با بنده بوده است.
 
2. مسابقاتی که برگزار می‌کنید چیست و در چه حوزه هایی برگزار می‌شود؟ علت انتخاب این حوزه ها چیست؟
این مسابقه سری دوم از مسابقات جام رایان هست که مسابقه سری اول در دانشگاه بوعلی سینای همدان برگزار شد و تیم منتخب از دانشگاه شیراز سهمیه شرکت در مسابقه بین المللی برنامه سازی رایان را کسب می¬کند. 
مسابقه ای که برگزار گردید، مسابقه برنامه سازی برای حل مسائل الگوریتمی بود. این حوزه یکی از حوزه های پایه ای رشته مهندسی کامپیوتر می باشد که هرچه افراد قدرت حل مسئله الگوریتمی بالاتری داشته باشند، در دیگر حوزه های این رشته و حتی رشته هایی که درگیر طراحی الگوریتم برای حل مسئله خود میشوند، می‌توانند مسائل را با دید بهتری بررسی و حل نمایند.

 

3. اهداف برگزاری مسابقات چیست؟
از جمله اهداف برگزاری چنین مسابقاتی، می توان به موارد زیر اشاره کرد.
برگزاری یک رقابت علمی پر نشاط علمی
افزایش قدرت حل مسئله دانشجویان
کار گروهی با داشتن محدودیت منابع
از اهداف دیگر برگزاری چنین مسابقاتی، میتوان به کسب آمادگی تیم ها برای شرکت در مسابقات بین¬المللی رایان و مسابقه برنامه نویسی غرب آسیا اشاره کرد.

 

4. نقش معاونت علمی و ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال در برگزاری این مسابقات چی هست؟
یکی از چالش های برگزاری چنین رویدادی در سطح ملی، بحث مالی می باشد. امسال به عنوان حامی مالی برگزاری مسابقه، از طرف معاونت علمی و ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال مساعدت گردید.

 

5. برگزاری مسابقات به چه صورتی خواهد بود و چه دستاوردی به همراه خواهد داشت؟
دانشجویان در قالب تیم های ۲ تا ۳ نفره در مدت ۵ ساعت به حل تعدادی مسئله الگوریتمی می پردازند. تیم هایی که موفق به حل تعداد بیشتری سوال و در مدت زمان کوتاه‌تری شده باشند، به عنوان برگزیدگان مسابقه انتخاب میشوند. امسال از طرف مسابقه ی بین المللی رایان یک سهمیه برای تیم برگزیده ی غیر تهرانی این رقابت نیز دیده شد که به تیمی از دانشگاه شیراز اختصاص یافت.

 

6. مخاطب‌های این مسابقات و رویدادها چه افرادی هستند؟
مخاطب مسابقه ی ما دانشجویان سراسر کشور در هر مقطعی بودند.
اما مسابقات مشابه این رویداد در سطح ملی و جهانی بصورت تیمی و انفرادی برگزار میگردد که سن و سال نمی شناسد و هر فردی امکان شرکت در آن را دارد.

 

7. چه جوایز و حمایت‌هایی را برای برگزیدگان در نظر گرفتید؟
تیم اول ۱۰ میلیون تومان
 ۳ تیم بعد، از هر دانشگاه حداکثر یک تیم ۶ میلیون تومان
۳ تیم بعد، از هر دانشگاه حداکثر یک تیم ۴ میلیون تومان
۵ تیم بعد، از هر دانشگاه حداکثر ۲ تیم، ۲ میلیون تومان
به ۱۲ تیم برگزیده لوح تقدیر تعلق گرفت و به عنوان یادگاری، هدایایی نیز برای تمام تیم های شرکت کننده، دیده شد. 
بدین ترتیب تیم Wasabi Physalis از دانشگاه شهید بهشتی برنده‌ی جایزه‌ی ویژه‌ی این مسابقه شد و تیم Victory++ از دانشگاه شیراز موفق شد دومین سهمیه‌ی حضور در مسابقه‌ی بین‌المللی برنامه‌سازی رایان را به عنوان برترین تیم شرکت‌کننده از دانشگاه‌های خارج از تهران در این مسابقه از آن خود کند.

 

8. تاریخچه برگزاری مسابقات به چه صورت بوده و برگزاری مسابقات نسبت به قبل چه تغییری کرده است؟
دانشگاه شیراز تا کنون ۴ دوره از این مسابقات را بصورت مجازی و کاملا رایگان برگزار کرده بود. ۱ دوره بصورت بین المللی و ۳ دوره بصورت ملی. تفاوت اصلی رویداد برگزار شده فعلی با دوره های قبل حضوری بودن آن بوده است که مسلما باعث تعامل تیم های حاضر و نیز ایجاد شور و نشاط بیشتر در طول مسابقه می شود و بسیاری از تیم ها علاقه مند به شرکت در مسابقات حضوری می باشند.

 

9. افق بلند مدت این مسابقه/دوره آموزشی/ رویدادها چه هست؟  
همانطور که اشاره شد، برگزاری چنین رویدادهایی تقویت قدرت حل مسئله افراد را در پی خواهد داشت که در حل مسائل دنیای واقعی نیز می توانند از این توانایی بهره برند.

 

10. پلتفرمی که برای برگزاری مسابقات بین المللی انتخاب شده است؟
مسابقه ما بصورت ملی برگزار گردید. از بستر domjudge  که بر روی سرور داخلی دانشگاه شیراز راه اندازی شده بود، برای برگزاری مسابقه استفاده شد. 

 

11. ایا برگزاری مسابقات در راستای حل چالشی واقعی هست؟
چون مدت زمان برگزاری این مسابقه کوتاه و در مدت ۵ ساعت می باشد، مسائلی که در مسابقه دیده میشوند را میتوان معمولا زیر مسئله کوچکی از مسائل دنیای واقعی دید. هرچند بعضی از مسائل حل مسئله ای کامل را نیز در نظر میگیرند.

 

12. این مسابقات تا چه حد می تواند به شناسایی، حمایت و جذب نخبگان این حوزه و در نهایت بهره مندی از توان دانشی آنها در راستای جلوگیری از مهاجرت کمک کند؟
اگر بتوان به حامیان مسابقه، شرکت‌هایی که بصورت منطقه ای ( مثلا در استان فارس)  فعال می باشند و به دنبال جذب نیروهای مسعتد می باشند، اضافه شود. خود بخود ایجاد فرصت شغلی برای شرکت کنندگان که اکثرا افراد مستعدی می باشند، می تواند از مهاجرت افراد نه تنها به کشور های دیگر بلکه حتی به دیگر شهرهای کشور مثل تهران جلوگیری کند. اگر شرکت های بزرگ داخلی بتوانند شعب خود را در دیگر استان های کشور به شکل مناسبی توزیع کنند، این امکان بیشتر فراهم خواهد شد.

 

13. اگر نکته ای دارید و یا صحبتی که در انتهای این گفت و گو داشته باشیم بفرمایید.
از حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش¬بنیان ریاست جمهوری بسیار سپاسگزاریم.
در پایان باید اشاره کنم که برگزاری چنین مسابقاتی به چند مورد اساسی نیازمند است که عدم وجود هریک منجر به ضعفی در برگزاری رویداد خواهد شد.
- تیم اجرایی دانشجویی: امسال از طرف انجمن علمی دانشگاه شیراز به دبیری آقای علی شرفیان این تیم فراهم شد که کمک شایانی در برگزاری مسابقه داشتند. بنده به عنوان استاد مشاور این انجمن فعالیت داشتم.
- تیم فنی برگزاری مسابقه: امسال دانشجوی تحصیلات تکمیلی ما آقای میلاد بارونی که سالهای گذشته نیز زحمات زیادی برای ما کشیده اند، بخش عمده مسائل فنی را برای ما فراهم کردند.
- تیم علمی طراحی سوال: خوشبختانه این مهم در مسابقات گذشته دانشگاه ما، علاوه بر مشارکت بنده و جناب آقای دکتر طاهری، توسط تیم های قوی ما که فارغ التحصیل شده اند نیز مورد حمایت قرار گرفته است. 
- حمایت مالی از برگزاری مسابقه: متاسفانه در سال های گذشته ما نتوانستیم به دلیل مشغله های خودمان این مسئله را بطور جدی پیگیری کنیم. خوشبختانه امسال با پیگیری های جناب آقای دکتر ضرابی زاده ریاست محترم دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف این مهم توسط معاونت علمی ریاست جمهوری برای ما فراهم شد که مجددا بسیار سپاسگزاریم.
- حمایت دانشگاه: خوشبختانه پس از اینکه تصمیم به برگزاری مسابقه گرفتیم، تمام ارکان دانشگاه شیراز حمایت خود را از ما بصورت عملی نشان دادند که بسیار دلگرم کننده بود.
از حمایت شما و وقتی که به ما اختصاص دادید تشکر میکنم.

 


 

جزئیات خبر
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین