کارشناس خبر و رسانه سازمان منطقه آزاد ماکو:
روابط عمومی عنصر اصلی تصمیم سازی است
کارشناس خبر و رسانه سازمان منطقه آزاد ماکو روابط عمومی را از عناصر اصلی تصمیم سازی مدیران عنوان کرد و گفت:امروزه دانش روابط عمومی در کشورهای توسعهیافته نه فقط یک واحد و جزئی اداری از یک نهاد یا دستگاه، بلکه یک واحد پژوهشگر و با نفوذ در جامعه هدف است که روی تصمیم سازی های کلی سازمانی و نهادی و تدابیر مدیران تاثیر میگذارد.
به گزارش شمانیوز و به نقل از سیمانگار، سید ذبیح اله امام زاده روز دوشنبه در نشستی با فعالان روابط عمومی روابط عمومیها رل عناصر اصلی تمام واحدهای یک مجموعه دانست و افزود: Public Relations یا روابط عمومی دانشی است که هدف آن همانطور که از نامش بر میآید، ایجاد اتصال مفید و اثربخش بین یک مجموعه با جامعه هدف، بر اساس تحلیل دادههای جمع آوری شده از یک نهاد و همچنین مخاطبان است.
وی افزود: روابط عمومی ها برای موفقیتشان مجبورند تا با شناسایی خواستهها، سلایق و انتقادهای جامعه هدف آن مجموعه یا نهاد اقداماتی بر اساس نظام ارتباطات تعیین شده انجام دهند. بر همین اساس روابط عمومیها در نقطهای بین جامعه و هر نهاد قرار دارند و باید در مسیری قدم پیش بروند که منافع مشترک هر دو طرف را تأمین کند.
موفقیت روابط عمومی ها در گرو درک مناسب از مردم و فرهنگ آن منطقه است
امام زاده با بیان اینکه شناخت و درک مناسب از جنس جغرافیایی، فرهنگی و انسانی منطقه توسط روابط عمومی ها ضروری است ادامه داد: کارشناسان با درک مناسب باید در مخاطب شناسی نیز مطالعات لازم را داشته باشد.
وی روابط عمومی های نهادها و ادارات را آینه عملکرد و چشم بینای آن مجموعه عنوان کرد و بیان داشت: این مجموعه ها تاثیر بسیاری در تصمیم سازی و تدابیر مدیران سازمان ها و موفقیت آنان دارند.
سردبیر نشریه آوای باغ شهر ایران افزود: روابط عمومی موفق روابط عمومی است که در انعکاس واقعیات بدون کم و کاست در جهت تنویر و تبیین اهداف و عملکردهای مجموعه ذی ربط به جامعه و همچنین انعکاس بازتاب عملکرد سازمان در جامعه بصورت متقابل به مسئولین تمام تلاش خود را بنماید.
این کارشناس روابط عمومی اظهار داشت: روابط عمومی ها به عنوان پل ارتباطی مدیران، مردم و رسانه ها باید فعالیت موثری داشته باشند تا جامعه از روند کاری خادمان خود در ادارات تا حدودی آگاه شود البته بیشتر مردم از حوزه روابط عمومی و وظایفی که دارند مطلع نیستند و این ضعف روابط عمومیها است.
امام زاده بیان داشت: روابط عمومی زمانی موفق است که بتواند پیامش را برای فرستادن به بهترین شیوه ممکن تبیین و آراسته کرده و بر اساس سلیقه مخاطب چینش کند و از آن مهمتر آن است که پیامی که از مخاطب دریافت میکند را در هر سطح و موقعیتی به بهترین شکل ممکن شفاف، واضح و صادقانه به سیستم خودش منتقل سازد.
استفاده از ابزارهای ارتباطی نوین از جمله شبکه های اجتماعی برای روابط عمومی ها گریز ناپذیر است.
کارشناس خبر و رسانه سازمان منطقه آزاد ماکو در ادامه با بیان اینکه اگر روابط عمومیها همه ابزارهای نوین ارتباطی و الکترونیکی را در اختیار داشته باشند ولی مهارت و راهبرد استفاده مناسب در زمان، مکان و شناخت مخاطب را نداشته باشند و همچنان به تفکر سنتی پایبند باشند، هیچگاه به یک روابط عمومی بروز و موفق تبدیل نمیشوند افزود: همه ما امروزه شاهد پیشرفت سریع فناوری و همه گیرشدن استفاده از فناوری های نوین هستیم، اگر بخواهیم همچنان از روش و تفکر سنتی برای اطلاع رسانی استفاده کنیم بی شک نمی توانیم در دنیای ارتباطات جایی برای خود داشته باشیم.
وی گفت: گزارش تحقیقات نشان می دهند مردم تنها ۴ درصد از اطلاعات مورد نیاز خود را از طرق رسانه های مکتوب، ۲۴ درصد صدا و سیما و ۷۲ درصد از طریق شبکه های اجتماعی گوشی و سیستم کامپیوتری اطلاعات کسب می کنند.
امام زاده بیان داشت: اهمیت درک این موضوع این موضوع برای روابط عمومی ها به عنوان نهادهای اطلاع رسانی باید دوچندان باشد. البته ضعف هایی در این زمینه وجود دارد برخی باوجود داشتن این ابزار، دانش استفاده از آن را ندارند و برخی با وجود داشتن این دانش یا ابزار را ندارند و یا هنوز به تفکر و روش سنتی پایبند هستند.
این کارشناس با بیان اینکه ابزارهای نوین اطلاع رسانی امری است که شیوه های سنتی انتقال اخبار و اطلاعات توان مقابله با آن را ندارند ادامه داد: در واقع سرعت انتقال اخبار و اطلاعات در دنیای امروز به حدی بالا است که عمر یک خبر را بسیار کوتاه کرده و هر اتفاقی در هر نقطه از جهان به سرعت و در مدت چند دقیقه به کل دنیا مخابره می شود.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: شفاف سازی اطلاعات و عملکرد های سازمان ها و تامین مطالبات موردنیاز مخاطبان با ابزارهای نوین همواره باید مد نظر روابط عمومی ها قرار گیرد.