صورتهای مالی سال ۱۳۹۷ صندوق ضمانت صادرات ایران تصویب شد
به گزارش روابط عمومی صندوق ضمانت صادرات ایران،مجمع عمومی عادی سالیانه این صندوق برای بررسی صورت های مالی سال ۱۳۹۷، امروز با حضور معاونین وزیر صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برگزار شد و صورتهای مالی با توجه به گزارش سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس قانونی شرکت با اظهار نظر مطلوب به تصویب رسید.
به گزارش شمانیوز و به نقل از روابط عمومی صندوق ضمانت صادرات ایران،مجمع عمومی عادی سالیانه این صندوق برای بررسی صورت های مالی سال ۱۳۹۷، امروز با حضور معاونین وزیر صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه برگزار شد و صورتهای مالی با توجه به گزارش سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس قانونی شرکت با اظهار نظر مطلوب به تصویب رسید.
افروز بهرامی، رییس هیاتمدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران، گزارشی از عملکرد هیاتمدیره در سال ۱۳۹۷ ارائه کرد.
وی با اشاره به نقش صندوق در کاهش ریسکهای موجود در تجارت بینالمللی برای صادرکنندگان ایرانی به خصوص در خلال سالهای تشدید تحریمهای بینالمللی علیه ایران از رشد ۱۷۴ درصدی عملکرد صندوق در این سال خبر داد.
بهرامی افزود: میزان کل بیمهنامهها و ضمانتنامههای صادره طی سال ۱۳۹۷ به ۲/۲ میلیارد دلار رسید که این میزان پوشش به نسبت صادرات غیرنفتی در مقایسه با موسسات همتا صندوق را در رده قابل قبولی در سطح منطقه قرار میدهد.
وی با اشاره به کسب رتبه اول توسط این صندوق در میان کلیه کشورهای اسلامی از لحاظ شاخص «رشد عملکرد» در سال ۲۰۱۸، عدم کفایت سرمایه را مانع بزرگ توسعه فعالیتهای شرکت عنوان نمود. بهرامی بخش عمده این رشد را ناشی از سیاست های بازاریابی جهت ترغیب شرکت های جدید صادراتی به استفاده از پوشش های بیمه ای معرفی نمود که در نتیجه آن، ارزش بیمه نامه های صندوق طی این دوره با ۴۳% رشد به ۶/۱ میلیارد دلار رسیده است.
رئیس هیات مدیره صندوق میزان تعهدات جاری و سررسید نشده صندوق در سال مالی مورد نظر را بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و از پرداخت ۶۵۴ میلیارد ریال خسارت به سیستم بانکی و صادرکنندگان ایرانی در سال ۹۷ خبر داد.
بهرامی در ادامه با نگاهی به میزان بازیافت خسارت در سال مالی ۹۷ یادآور شد: البته در سال ۹۷ بالغ بر ۸۴۷ میلیارد ریال نیز از مدیونین داخلی و خارجی بازیافت شده که این میزان بازیافت خسارات نسبت به سال پیش از آن ۶۰% رشد نشان می دهد.
رییس هیاتمدیره صندوق همچنین اظهارداشت: نکته قابل توجه در این میزان پوشش ریسک، اختصاص سهم قابل توجه از پوششها برای حمایت از صادرات به ۱۵ کشور همسایه است که عمدتا پر ریسک هستند و این یعنی صندوق، رسالت اصلی خود را که همان کاهش ریسکهای صادراتی است به نحو قابل قبولی به انجام رسانده است.
بهرامی چالش عمده صندوق در سالجاری را عدم کفایت سرمایه عنوان نمود و تزریق سرمایه ریالی به صندوقی که عمده تعهدات آن در قالب ارز است را فاقد توجیه عنوان نمود.
وی ابراز امیدواری نمود پوششهای صادراتی این صندوق تا پایان سال به رکورد ۵/۲ میلیارد دلار برسد.
یونس الستی، ریاست مجمع عمومی نیز در این جلسه با تشکر از هیات مدیره صندوق برای عملکرد قابل قبول در سال مالی ۱۳۹۷ از عزم وزارت صنعت، معدن وتجارت برای تقویت سرمایه صندوق از ظرفیت های بودجه سال جاری خبر داد.
وی با اشاره به قانون اساسنامه صندوق ،افزود:صندوق اصلاحات لازم را در این خصوص از طریق معاونت حقوقی وزارت صمت پیگیری نماید .
تاریخ:۱۳۹۸/۰۷/۰۶