شمانیوز
شما نیوز

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد :

از تولید محصول ریل حمایت همه جانبه داریم

از تولید محصول ریل حمایت همه جانبه داریم

چندی پیش از کارخانه ذوب آهن اصفهان و تولید ریل در این مجموعه عظیم صنعتی بازدید داشتم و از نزدیک با فرایند تولید این محصول استراتژیک آشنا شدم.

به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از روابط عمومی ذوب آهن اصفهان: دکتر محمدرضا پور ابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حاشیه نمایشگاه ماینکس تهران گفت : چندی پیش از کارخانه ذوب آهن اصفهان و تولید ریل در این مجموعه عظیم صنعتی بازدید داشتم و از نزدیک با فرایند تولید این محصول استراتژیک آشنا شدم.  

رها کردن تولید ملی و واردات محصولات، خیانت به مملکت است

وی افزود : از محصول ریل که منطبق با آخرین استانداردهای روز دنیا ، دانش فنی و بومی و مشقت فراوان تولید می شود،حمایت همه جانبه داریم. اینکه تولید ملی رها شود و به فکر واردات محصولات باشیم به واقع خیانت به مملکت است و با تمام توان در مقابل چنین اقداماتی می ایستیم و اگر مشکلی در این زمینه وجود دارد از ذوب آهن می خواهیم که مکتوب جهت پیگیری به ما اعلام نماید.  

نگاه مان به سمت تولید داخل و محصولات با ارزش افزوده بالا است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه به تعرفه 25 درصدی بر مواد اولیه پرداخت و خاطر نشان کرد : با اصل وضع عوارض موافق هستم و این اقدام هم اکنون صورت گرفته تا در پایش های آتی در خصوص میزان آن تصمیم گیری شود. نگاه مان به سمت تولید داخل و محصولات با ارزش افزوده بالا است.

دکتر محمدرضا پور ابراهیمی اظهار داشت : بخش معدن در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و گام دوم انقلاب مورد توجه قرار دارد لذا بهره گیری از توان معادن در راستای تامین نیاز داخل و سپس صادرات نیاز است مورد توجه قرار گیرد.

عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران

معیار توسعه یافتگی،خام فروشی نیست / اگر 100 سال هم ذخیره سنگ آهن داشته باشیم، بی فایده است

مهندس سید رضا شهرستانی عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران و مدیرعامل شرکت کلاچ در حاشیه نمایشگاه ماینکس تهران به خبرنگار ما گفت : کشورهایی مانند ایران که تولیدشان مازاد بر مصرف شان است به ویژه در بخش صنعت،به سمت صادرات می روند. حدود 10 سال قبل ایران وارد کننده بود  اما در حال حاضر بحمدا... به یک صادر کننده تبدیل شده ایم و در تولید نیز با 27 میلیون تن به رتبه دهم دنیا دست یافتیم اما ظرفیت 35 میلیون تنی داریم.

وی افزود : کشور ژاپن که صادر کننده است و مواد اولیه ای ندارد هیچ نوع تعرفه ای برای واردات ندارد اما برای صنایع نهایی مانند خودرو و.. تعرفه قرار داده است. کشور آمریکا نیز تعرفه های سنگینی برای صنایع زیردستی قرار داده تا واردات کاهش یابد و در داخل صنعت خودش را شکوفا کند و این نُرمی است که باید صورت گیرد.

قرار دادن تعرفه بر روی مواد اولیه الزامی است که باید همه از آن حمایت کنند

عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران تصریح کرد : قرار دادن تعرفه بر روی مواد معدنی به منظور جلوگیری از خام فروشی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا یک الزام است که در دستور کار قرار گرفت و نیاز است همه با رویکرد منافع ملی از آن حمایت نمایند.

2

وی خاطر نشان کرد : مشکل اساسی این است،دولت سیاستی را در پیش گرفته که برای عام مردم قیمت حمل و نقل و مسکن را کاهش دهد لذا دو صنعت را هدف گرفته است یکی صنعت خودرو که می خواهد با قیمت پایین تولید و عرضه شود و دوم مسکن. لذا بر روی محصولات طویل فولادی مانند میلگرد و تیرآهن فشار آورده اما بر روی ورق خیر. زیرا از ورق در برج سازی عده خاصی استفاده می کنند اما اکثریت جامعه از میلگرد و تیرآهن را ترجیح می دهند.

مهندس شهرستانی گفت : یکی از اقدامات مهم در شرایط جنگ اقتصادی فعلی،تولید با تمام توان است که آن لازمه آن تامین پایدار مواد اولیه است تا قیمت تمام شده کاهش یافته و شاهد سود دهی باشیم. لذا بهتر است دولت اجازه دهد عرضه و تقاضا همدیگر را پیدا کنند و بر این اساس برنامه ریزی صورت گیرد.

تعرفه 25 درصدی بر مواد اولیه کافی نیست و باید افزایش یابد

مدیرعامل شرکت کلاچ بیان کرد : از اول مهرماه که تعرفه 25 درصدی بر صادرات سنگ آهن بسته شد همه توقع داشتند تغییرات خوبی را شاهد باشند اما همچنان معادن تمایل به صادرات سنگ دارند و این نشان می دهد تعرفه 25 درصدی بر مواد اولیه کافی نیست و باید افزایش یابد.

  سنگ آهن ثروتی ملی است  که به امروزیان و آیندگان تعلق دارد

عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران اظهار داشت : در اکتشافات صورت گرفته در حال حاضر 3/2 میلیارد تن سنگ وجود دارد و اگر بخواهیم با چشم انداز 1404 پیش برویم به ازای هر یک تن فولاد ،حدود سه تن سنگ آهن نیاز داریم و لذا برای تولید 55 میلیون تن در حدود 150 میلیون تن سنگ در سال نیاز داریم. تمام ذخایر فعلی که تخمین زدند بیش از 15 سال نخواهد بود و بنابراین به یک وارد کننده سنگ آهن تبدیل شویم. این ماده اولیه ارزشمند ثروتی ملی است  که به امروزیان و آیندگان تعلق دارد و از طریق آن زنجیره فولاد تکمیل شود و به تبع اشتغالزایی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا را شاهد خواهیم بود.

 مهندس شهرستانی گفت : بازگشت ارز حاصل از صادرات در فولادی ها بیشتر از معدنی ها است.  به ازای هر یک تن فولاد که صادر می شود در حال حاضر حدود 360 دلار درآمدی است که به کشور برمی گردد در صورتی که اگر یک تن به سه تن تبدیل شود از لحاظ سنگ در نظر گرفته شود حدود 150 دلار باشد. به عنوان مثال ذوب آهن اصفهان 120 درصد از ارز حاصل از صادرات  را به سامانه نیما بازگرداننده است که نشان از شفافیت عملکرد است.

معیار توسعه یافتگی،خام فروشی نیست بلکه تولید فولاد و محصولات دارای ارزش افزوده بالا معیار است

وی ادامه داد : به دلیل اینکه در شرایط تحریم قرار داریم  باید وابستگی را به نفت کمتر کنیم. نفت اگر تبدیل به انرژی و سپس به عنوان مثال محصولات پتروشیمی شود ارزش افزوده بیشتری دارد.  اگر نفت نفروشیم و به جای تبدیل مواد معدنی به فولاد  هم خام فروشی را شاهد باشیم به توسعه یافتگی نمیرسیم زیرا معیار توسعه یافتگی،خام فروشی نیست بلکه میزان تولید فولاد و محصولات دارای ارزش افزوده بالا است بنابراین نیاز است معدنی ها با آینده نگری ابتدا به تکمیل زنجیره فولاد و سپس به صادرات مواد معدنی بیندیشند.

ذوب آهن اصفهان به عنوان نخستین تولید کننده کشور به دلیل نداشتن مواد اولیه با 60 درصد ظرفیت کار می کند،در حالی که 7 میلیون تن سنگ دانه بندی صادر می شود

اگر 100 سال هم ذخیره سنگ آهن داشته باشیم، بی فایده است

عضو هیات مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران اضافه کرد : اگر به فرض سنگ آهن هم در کشور وجود داشته باشد امروز است شاهد هستیم ذوب آهن اصفهان به عنوان نخستین تولید کننده کشور به دلیل نداشتن مواد اولیه با 60 درصد ظرفیت کار می کند،در حالی که 7 میلیون تن سنگ دانه بندی صادر می شود و این واقعا خیانت به مملکت است که چرا این گونه ظرفیت ها خالی مانده اند. زمانی که قادر نیستیم نیاز داخل را تامین کنیم اگر 100 سال هم ذخیره سنگ آهن داشته باشیم بی فایده است. متاسفانه استراتژی بلند مدت در این زمینه وجود ندارد و این موضوع بسیار آسیب زا است.

جوان ترین تولید کننده سنگ آهن هماتیت منگنز دار در معادن بخش خصوصی کشور عنوان کرد :

هر ایرانی که به واقع عِرق ایرانی داشته باشد و قلبش برای وطن بتپد، قطعاً با صادرات خام مواد اولیه مخالف است

محمد حسین معظمی پور مدیرعامل شرکت فولاد اندیش آپادانا و جوان ترین تولید کننده سنگ آهن هماتیت منگنز دار در معادن بخش خصوصی کشوردر حاشیه بازدید از غرفه ذوب آهن اصفهان در نمایشگاه ماینکس 2019 به خبرنگار ما گفت : از سال 93 تاکنون افتخار همکاری با ذوب آهن اصفهان را دارم.

وی افزود : ذوب آهن نه تنها متعلق به اصفهان بلکه صنعتی است ملی که تا آن سوی مرزها نیز به عنوان برندی معتبر شناخته شده، مواد اولیه ای که از جای جای ایران زمین همچون خون در رگ های ایران کارخانه عظیم تزریق می شوند،سفره رزقی را در پهنه ایران زمین گسترانیده و بنده نیز بسیار خوشحالم که سهمی از این جریان نیک دارم. از ثمره این مواد اولیه تیرآهن،میلگرد و هم اکنون نیز ریل به عنوان افتخار ایرانیان تولید می شود ، چه افتخاری بالاتر از اینکه در فرایند این تولیدات استاندارد نقش آفرین باشی.

هر ایرانی که به واقع عِرق ایرانی داشته باشد و قلبش برای وطن بتپد، قطعاً با صادرات خام مواد اولیه مخالف است

مدیرعامل شرکت فولاد اندیش آپادانا تصریح کرد : هر ایرانی که به واقع عِرق ایرانی داشته باشد و قلبش برای وطن بتپد، قطعاً با صادرات خام مواد اولیه مخالف است.عمده معدنی ها از تعامل با ذوب آهن اصفهان به عنوان نخستین تولید کننده فولاد در کشور خوشحال هستند، ممکن است در این بین مشکلات مالی وجود داشته باشد که این موضوع نیز قابل حل است.

3

محمد حسین معظمی پور اضافه کرد : صادرات مواد اولیه ممکن است در مقطعی سود به همراه داشته باشد اما در بلند مدت به دلیل قیمت ارز،تحریم ها و ... پایدار نیست در صورتی که همکاری با ذوب آهن اصفهان به عنوان عظیم ترین کارخانه فولادی ایران همواره پایدار است.

وی ادامه داد : اولین معدن هماتیت منگنز دار ایران بخش خصوصی که بار مواد اولیه خودش را از طریق ریل به کارخانه ذوب آهن اصفهان ارسال نمود، معدن ما بود این اقدام در سال 97  با موفقیت انجام گرفت.

ذوب آهن یک ایران را نان می دهد                

جوانترین تولید کننده سنگ آهن هماتیت منگنز دار بخش خصوصی گفت : سه نسل از خانواده من با ذوب آهن اصفهان همکاری داشتند. پدرم همواره می گویند به اصفهان نگاه نکن که چندین هزار نفر از مردم این شهر در کارخانه ذوب آهن شاغل هستند،ذوب آهن یک ایران را نان می دهد.

در شرایط جنگ اقتصادی کنونی همه باید شمشیر بزنیم و در عرصه فعالیت خودمان از جبهه تولید دفاع کنیم

محمد حسین معظمی پور افزود : همایش شرکای تجاری که چندی پیش در ذوب آهن اصفهان برگزار شد  اقدام بسیار پسندیده ای بود و نشان از رویکرد تعاملی این شرکت با تامین کنندگان است. به اعتقاد بنده همه یک زنجیره هستیم و در شرایط جنگ اقتصادی کنونی همه باید شمشیر بزنیم و در عرصه فعالیت خودمان از جبهه تولید دفاع کنیم.

رییس سازمان نظام مهندسی معدن  ایران و رییس کمیته معدن و  صنایع معدنی مجلس شورای  اسلامی :

استراتژی نظام جمهوری اسلامی،مقابله با خام فروشی است

دکتر داریوش اسماعیلی رییس سازمان نظام مهندسی معدن  ایران و رییس کمیته معدن و  صنایع معدنی مجلس شورای  اسلامی در حاشیه هشتمین نمایشگاه ماینکس تهران در گفتگو با خبرنگار ما گفت : وضع عوارض 25 درصدی را در برخی از موارد مفید می دانیم تا جایی که واحدهای فولادی داخل به مواد اولیه نیاز دارند قطعاً مواد اولیه باید در داخل مورد استفاده قرار گیرند مانند کنسانتره،گندله،آهن اسفنجی و شمش اما زمانی که با مازاد مواد اولیه رو به رو هستیم باید صادرات آن در دستور کار قرار گیرد. در یک کلام ابتدا تکمیل زنجیره و سپس صادرات باید در دستور کار قرار گیرد و این کار وزارت صمت است که تعادل را بین فولادی ها و معدنی ها برقرار نماید.

وی با اشاره به اینکه استراتژی نظام جمهوری اسلامی مقابله با خام فروشی است، افزود : در بخش اکتشاف،ما کمتر از 10 درصد اکتشافات را انجام دادیم بنابراین حدود 90 درصد آنجه را که می توانیم در بخش اکتشاف سرمایه گذاری کنیم باقی مانده است.در 1404 ما باید 55 میلیون تن فولاد تولید کنیم که این عدد به حدود 160 تا 180 میلیو تن سنگ آهن نیاز داریم اما امروز فقط 80 تا 85 میلیون تن استخراج داریم.

4

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی