شمانیوز
شما نیوز

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت:

عزم منطقه آزاد ماکو برای توسعه شهرک های کشاورزی

عزم منطقه آزاد ماکو برای توسعه شهرک های کشاورزی

توسعه شهرک های صنعتی و ایجاد کشت و صنعت در منطقه آزاد ماکو را با اهتمام ویژه پیگیری می کنیم و در این رابطه از همکاری شرکت شهرک های کشاورزی آذربایجان غربی بهره خواهیم جست.

به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از فرینا: محمدرضا عبدالرحیمی در دیدار با سعید جفایی مدیر شرکت شهرک های کشاورزی آذربایجان غربی افزود؛بعد از حمل و نقل و لجستیک، مهمترین مزیت منطقه آزاد ماکو کشاورزی، دامپروری و صنایع وابسته آن است.

عبدالرحیمی با اشاره به ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت اراضی حاصلخیز منطقه  اظهار داشت: تا کنون شیوه های سنتی در کشاورزی نتایج مطلوبی نداشته است و سبب مهاجرت و تغییر شغل فعالان عرصه های کشاورزی شده لذا رویکرد دولت مدرنیته و علمی کردن فعالیت های کشاورزی است.

وی، زمین را ارزشمندترین دارایی هر کشوری عنوان کرد و ادامه داد: رویکرد سازمان منطقه آزاد ماکو صنعتی کردن حوزه کشاورزی از تولید تا بعد از تولید و استفاده از تمام ظرفیت های این حوزه است لذا برای احداث شهرک های کشاورزی و توسعه کشت و صنعت گام های خوبی در منطقه برداشته شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، افق منطقه آزاد ماکو را برمبنای الگویی برای سرزمین اصلی در تمامی زمینه ها دانست و تصریح کرد: با اجرای کشت و صنعت نمونه در منطقه آزاد ماکو می توان یک نمونه موفق از صنعت کشاورزی منطقه آزاد ماکو به سرزمین اصلی ارائه کرد.

مدیر شهرک های کشاورزی جهاد کشاورزی نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت های این شهرک گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی در زمینه کشت گلخانه ای در استان انجام شده که مهمترین آن ها شهرک گلخانه ای سریل آباد بوکان، درشک سلماس، خانشان ارومیه، میاندوآب، دریاس مهاباد، مهلذان خوی و شهرک شیلاتی آغ چای می توان نام برد.

**منطقه آزاد ماکو مستعدترین منطقه در زمینه احداث شهرک های کشاورزی است

سعید جفایی منطقه آزاد ماکو را مستعدترین منطقه آزاد برای سرمایه گذاری در زمینه گلخانه ای،‌ دامپروری و شیلات دانست و تصریح کرد: اگر سرمایه گذاران بخش کشاورزی از این ظرفیت بی بدیل مطلع شوند قطعا برای سرمایه گذاری در این حوزه درنگ نخواهند کرد.

جفایی ایجاد اشتغال به ازای هر هکتار برای ۱۰ الی ۱۲ نفر بصورت مستقیم را از مزایای سایت گلخانه ای دانست و افزود: در این نوع کشاورزی راندمان محصول ۴ الی ۸ برابر نسبت به فضای آزاد افزایش می یابد و از منابع آب وخاک استفاده بهینه خواهد شد.

مدیر شهرک های کشاورزی آذربایجان غربی عبور از مرحله سنتی به صنعتی را در حوزه کشاورزی نیازمند سواد و دانش دانست و اضافه کرد: اولین مشکل در حوزه کشاورزی، کم سوادی بهره برداران است و دومین مشکل در تولید و بعد از تولید است چرا که زنجیره تولید و ارزش بخوبی ایجاد نمی شود.

شایان ذکر است؛ تعداد ۹۱ شهرک های گلخانه در کشور احداث شده که از این تعداد ۹ شهرک در آذربایجان غربی واقع است و ۲ هزار و ۸۰۰ نفر بصورت مستقیم در شهرک های گلخانه ای آذربایجان غربی فعال هستند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی