حجتالاسلام خلیلی در گفتوگو با شمانیوز:
حمایت جدی از تولید داخل صورت نگرفته است/ مشکلاتی مانند رانت و قاچاق آفت تولید کالاهای صادراتمحور محسوب میشوند
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: متأسفانه تا به امروز دولت و مجلس نتوانستند حمایت جدیای از کالاهای تولید داخل با توجه به سیاستهای تعیینی و قوانین موجود کشور داشته باشند.
حجتالاسلام و المسلمین امیررضا خلیلی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری و تحلیلی شمانیوز، اظهار کرد: برای رفع چالشهایی که پیش روی بنگاههای اقتصادی وجود دارد باید ابتدا مشکلات اجرایی حل و فصل شود و سپس در تعیین سیاستهای اقتصاد مقاومتی و تقویت صادرات کشور فکر اساسی صورت گیرد.
وی یکی دیگر از راهکارهای کمک به بنگاههای تولیدی را مدیریت واردات کالاها عنوان کرد و گفت: متأسفانه تا به امروز دولت و مجلس نتوانستند حمایت جدیای از کالاهای تولید داخل با توجه به سیاستهای تعیینی و قوانین موجود کشور داشته باشند.
کارشناس مسائل اقتصادی به زیانهای واردات بیرویه کالا از دیگر کشورها اشاره کرد و یادآور شد: واردات کلاهایی که نمونه آن در داخل تولید میشوند اگر بیرویه وارد شوند از دو جنبه زیانبار خواهد بود؛ اولاً اشتغال کشور مورد خدشه جدی قرار خواهد گرفت که بسیار حائز اهمیت است و دوم اینکه با توجه به وضعیت موجود ارز کشور، نیاز ارزی کشور مورد تهدید قرار خواهد گرفت.
خلیلی تولید کالاهای صادراتمحور و باکیفیت و قابل رقابت با مشابه خارجی که بتواند در مقابل کالاهای دیگر کشورها دوام بیاورد، را امری مهم ارزیابی کرد و افزود: مشکل اقتصادی کشور و موانع سر راه آن اعم از رانت، قاچاق، کمبود ارز خارجی، کیفیت پایین و گران تمام شدن قیمت نهایی میتوانند نکات منفی برای تولید کالاهای صادراتمحور محسوب شوند.
وی ادامه داد: برای اینکه تولید ملی رونق بگیرد باید هم هزینههای سرمایهگذاری کاهش یابد و هم سود تسهیلات متعادل شود و از سوی دیگر ضروری است که در ساختار بوروکراسی مرتبط با سرمایهگذاری اصلاحاتی انجام شود تا هم تولید رونق بگیرد و هم کسب و کار گسترش یابد و در این خصوص پیشبینیهای لازم در قانون انجام شده است که باید با دقت مورد اجرا قرار گیرد.
کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: در کنار موارد مورد اشاره باید نیمنگاهی هم به قانون کسب و کار و نیز مطالعه سیاستهای اقتصاد بعضی از کشورها که با جمهوری اسلامی ایران مسائل مشترک دارند، داشت تا نکات مثبت آن با سیستم اقتصادی کشور تطابق یابد. در یک کلمه باید سرمایهگذاری در کشور اعم از خارجی و داخلی تسهیل شود تا امکان چرخش اقتصادی کشور بیش از پیش به وجود آید.