شمانیوز
شما نیوز

تعیین سهمیه تامین مواد اولیه فولادسازان تا خرداد۹۹

تعیین سهمیه تامین مواد اولیه فولادسازان تا خرداد۹۹

داریوش اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت ، معدن و تجارت در گفت وگویی با اشاره به برنامه های این معاونت برای سال آینده، گفت : چارچوب برنامه های وزارت صمت اجرای دقیق و کامل نقشه راه معدن و صنایع معدنی به معنای انقلاب معدنی در کشور است.

به گزارش شمانیوز به نقل از فولاد و توسعه، وی ادامه داد :  به صورت جداگانه، برنامه هایی در چند محور داریم ؛ یکی از اولویت های معاونت معدنی، مکانیزه و هوشمند کردن کلیه فعالیت های معدنی است به طوری که هیچ مراجعه کننده ای نیاز به حضور در سازمان صمت استان ها و وزارتخانه نداشته باشد. برنامه دیگر تفویض اختیارات حوزه معاونت معدنی به سازمان صمت استان ها و اختیارات بیشتر شورای عالی معادن به شورای معادن استانها به ریاست استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان می باشد. شورای عالی معادن تا کنون فعالیت های خوبی داشته است اما می تواند بهتر از این عمل کند و شاید بهترین مسیر آن فاصله گرفتن از مسائل جزئی و پرداختن به مسایل کلان و سیاست گذاری جامع در بخش باشد.

 

اسماعیلی ایجاد بانک اطلاعاتی معدن و صنایع معدنی را از برنامه های اولویت دار وزارتخانه دانست و افزود: آمار و ارقام در کشور و از جمله در بخش معدن متنوع و گیج کننده است و نیاز به یک بانک اطلاعاتی کامل و جامع احساس می شود. همچنین محدوده های اکتشافی و استخراجی و پروانه های بهره برداری که چند سال پیش مجوز گرفته اند باید تعیین تکلیف شوند.

 

معاون امور معدنی وزارت صمت تصریح کرد :  بخش صنایع معدنی و فرآوری محصولات بسیار مهم است. سیاست اصلی این است که خام فروشی برای کل مواد معدنی را محدود و یا حتی به صفر برسانیم و زمینه ای فراهم کنیم که اگر شرکتی قصد صادرات دارد، منفعت خود را در فرآوری مواد در داخل کشور ببیند. دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید زیرساخت ها، تسهیلات و امنیت سرمایه گذاری را فراهم کند. به عنوان مثال در سنگ آهن و فولاد نهضتی برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر ایجاد شد که حاکی از سیاست کلی مجلس شورای اسلامی و وزارت صمت است.

 

*به دنبال حذف واسطه ها هستیم

 

داریوش اسماعیلی در ادامه ضمن تشکر از وزیر صمت که روزانه و حتی چند نوبت در روز پیگیر مسائل کربوطه مخصوصا تنظیم بازار محصولات فولاد بود به جلسات متعدد با مدیران عامل شرکت های فولادی و نمایندگان واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت :  در این جلسات به دنبال حذف واسطه ها هستیم. قرار نیست یک بازرگان و یا یک فرد خارج از زنجیره ، از یک طرف قرارداد خرید با یک واحد کنسانتره سازی و از طرف دیگر با واحد گندله سازی قرارداد ببندد که با فروش کنسانتره به گندله ساز باعث بالا رفتن قیمت ها شود.

 

وی ادامه داد: واحدهای تولیدکننده باید مواد اولیه یکدیگر را تامین کنند، یعنی کنسانتره به گندله ، گندله به آهن اسفنجی ، آهن اسفنجی به شمش و شمش نیز مواد اولیه صنایع پایین دستی را تامین کنند.

 

اسماعیلی ضمن اشاره به ابلاغ جدول سهمیه بندی تامین مواد اولیه فولادسازان و ابلاغ آن به واحدهای فولادی اظهار داشت: آمار کل تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش تهیه شده و براساس آن توزیع را به یک نسبت مساوی برنامه ریزی کردیم. این جدول برای 3 ماه اول سال 99 است که در این مدت واحدهای فولادی در صورت نارضایتی و مشکلات موجود در این سهمیه بندی، می توانند نظرات خود را ارائه دهند تا برای دوره بعد برنامه ریزی بهتری انجام گیرد.

 

وی افزود: نکته بعدی که خیلی مورد بحث است، قیمت گذاری در زنجیره فولاد و توزیع ناعادلانه سود در زنجیره است که باید این ناعادلانه بودن را به کمک خود واحدها از بین برد. به همین دلیل جلساتی با مدیران واحدهای فولادی و نمایندگان تولیدکنندگان کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش برگزار شد و طی بحث های بسیار، پیشنهاد این است که قیمت شمش خوزستان مبنای عرضه در بورس قرار گیرد و بقیه مواد هم بر اساس درصدی از شمش لحاظ شوند.

 

* با فرمول جدید، زنجیره فولاد نیازی به وضع عوارض ندارد

 

عضو سابق کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نحوه قیمت گذاری سنگ آهن را یک چالش دانست و افزود: نامه ای به ریاست جمهوری ارسال کرده ایم که باید در شورای سران اقتصادی قوا مطرح و مصوب شود. در این نامه درخواست کردیم که قیمت سنگ آهن از قاعده مزایده ای خارج و مانند اجزای دیگر زنجیره بر مبنای واحد شمش فولاد خوزستان قیمت گذاری شود. اگر این اتفاق بیفتد ، دیگر نیازی به وضع عوارض بر زنجیره فولاد نخواهیم داشت. به جز سنگ خام در بقیه مواد زنجیره فولاد صادرات داشته باشیم. امید است بتوانیم سال آینده این موضوع را عملیاتی کنیم.

 

فکر هستیم که به واحدهای کنسانتره سازی که در کنار خلیج فارس حضور دارند اجازه واردات کنسانتره دهیم و در مقابلش اجازه صادرات گندله تولید شده از سمت آنها را هم ارائه دهیم.

 

* سامانه بهین یاب را اصلاح می کنیم

 

معاون امور معدنی وزارت صمت در خصوص ایرادهای وارده به سامانه بهین یاب و حضور واسطه ها در این سامانه گفت: به دنبال اصلاح سامانه بهین یاب هستیم. مشکلی که وجود دارد این است که هرکسی متناسب با جواز دریافت کرده، در سامانه متقاضی می شوند، لذا ممکن است بیش از نیاز واحد تولیدی اش سهمیه دریافت کند. یا برخی از افراد ورقی را که دریافت می کند در بازار آزاد می فروشد. بر همین اساس در ویدیو کنفرانس، از روسای سازمان صمت استان ها خواستیم تا اطلاعات شرکت ها را به روز کنند و هرکسی در بهین یاب می تواند میزان مصرف واقعی واحد تولیدی را درخواست دهد و تحت هیچ شرایطی حق فروش آن به افراد حقیقی و حقوقی را ندارند.

 

داریوش اسماعیلی در پاسخ به دلیل افزایش قیمت محصولات فولادی در دو ماه گذشته، بیان کرد: قیمت محصولات فولادی از ابتدای بهمن ماه سال جاری سیر صعودی پیدا کرد و به یکباره اوج گرفت به طوری که قیمت شمش به پنج هزار و 700 تومان رسید. همچنین قیمت ورق، میلگرد و تیرآهن نیز روند افزایشی پیدا کردند. پس از نزدیک به 25 ساعت نشست های متمادی با مدیران واحدهای فولادی و نمایندگان آنها، نتیجه بر آن شد که فولادسازان کسری کف عرضه در بورس را رعایت کنند.

 

وی ادامه داد: بیشتر شرکت های فولادی کف عرضه را رعایت کردند و برخی نیز توجهی نکردند (که هم باید پاسخگوی نهاهای نظارتی باشند و هم در سهمیه های مواد مصرفی سال اینده انها موثر خواهد بود) اما همان تعدادی که عرضه کردند باعث افت شدید قیمت شمش به 4200 تومان شد و قیمت ورق نیز تا 2 هزار تومان و میلگرد 1500 تومان کاهش پیدا کرد. امروز بعد از کلی تنش در بازار فولاد، آرامش در بازار محصولات فولادی حاکم شده است.

 

*سال آینده قیمت محصولات فولادی در کاهش می یابد

 

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با قاطعیت بیان داشت: سال آینده بدون شک، قیمت محصولات فولادی با برنامه ریزی های دقیق و میزان عرضه در بورس، ارزان تر خواهد شد. وی افزود صادرات برای ما اهمیت به سزایی دارد و همه هم و غم ما صادرات بیشتر خواهد بود ولی نمیتوانیم بازار داخل را رها کنیم.

 

وی افزود: تصمیماتی که از زمان معاونت جدید معدنی وزات صمت اتخاذ و به اجرا گذاشته شد حاصل چندین جلسه مستقیم و غیرمستقیم با فولادسازان و انجمن فولاد بوده است. در این مدت به فولادمبارکه این اجازه داده شد که در ورق گرم می توانند 40 درصد در بورس و 60 درصد به شکل مچینگ عرضه کنند و یا در ورق سرد 20 رصد در بورس و 80 درصد به شکل مچینگ عرضه داشته باشد. تمام این کارها برای آرام کردن فضا و تامین واحدها مواد اولیه مورد نیاز واحدها بود.

 

وی در مورد نامه انجمن فولاد و مطالبات 4 گانه از معاونت معدنی اذعان کرد :  در بحث اسلب، انجمن متقاضی بود که اجازه توزیع اسلب بدهیم و در جلسه تنظیم بازار این مصوبه را گرفتیم ، لذا امیدواریم انجمن فولاد برنامه توزیع اسلب را به زودی برای ما آماده کند. در بحث صادرات نیز مشکلی وجود ندارد و شرکت هایی که به تعهدات خود عمل کرده اند می توانند به راحتی متاسفانه در طول یک سال گذشته برخی از فولادسازان به خاطر عمل نکردن به تعهدات خود باعث گرانی در بازار محصولات فولادی شدند.

 

*مجوزها با تعیین نحوه تامین مواد اولیه صادر می شود

 

این فعال معدنی با توجه به سند چشم انداز 1404 و تولید 55 میلیون تن فولاد، اظهار داشت: تا رسیدن به ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد، می توان به ساخت واحدهای فولادی مجوز داد. نکته مهم این است که مجوزها زمانی صادر خواهد شد که نحوه تامین مواد اولیه آنها مشخص باشد. به طور مثال اگر کسی قصد احداث واحد تولید کنسانتره دارد باید مشخص شود که سنگ آهن از کجا قرار است تامین شود در غیر این صورت روند مجوز دادن محدود خواهد شد.

 

داریوش اسماعیلی در پایان خاطر نشان کرد: باید معدنکاری در کشور توسعه یابد. از اهداف نهایی من برای حضور در این سمت، این بود که هدایت گر بخشی از نقدینگی سرگردان داخل جامعه به سوی معدن وصنایع معدنی باشد و بتوانیم شرایط سرمایه گذاری در این بخش را تسهیل کنیم.همچنین در راستای تسهیل معدنکاری در ایران، با توجه به شرایط موجود در کشور و با مشورت بخش خصوصی و نظر جناب اقای رحمانی وزیر محترم صمت حقوق دولتی سال 98 را بر پایه حقوق دولتی 97 اعلام کردیم. به جرات می گویم سال آینده هیچ تصمیمی در وزارت صمت بدون نظر مشورتی بخش خصوصی اتخاذ نخواهد شد

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی