معاون اداره کل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی خبر داد:
۴۰ درصد ظرفیت مراکز درمانی تأمین اجتماعی در اختیار بیماران کرونا
معاون اداره کل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی گفت: ۴۰ درصد ظرفیت مراکز درمانی تأمین اجتماعی به بیماران کرونایی اختصاص یافته است.
به گزارش شمانیوز به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر مجید صادقیراد در خصوص اقدامات سازمان تأمین اجتماعی برای بیماران کرونایی، افزود: از ابتدا که بحث ویروس کرونا در کشور مطرح شد، آمادگی خود را اعلام کردیم برای آنکه تأمین اجتماعی نیز در جهت درمان بیماران کرونایی اقدام کند. در این راستا در ستاد مرکزی، کمیتهای تشکیل شده، اعضای مرتبط در آن راه پیدا کرده و دستورالعملهای لازم صادر شد. همچنین در استانها ستادهایی به ریاست استاندار تشکیل شد و مطابق با مصوبات ستاد راهبردی بیماری کرونا که توسط وزارت بهداشت ابلاغ شده بود، عمل کردیم.
وی ادامه داد: در بیمارستانهای تأمین اجتماعی نسبت به پذیرش بیماران کرونایی اقدام شد. حالت اول این بود که یکسری از مراکز بیمارستانی صد درصد در اختیار این بیماران قرار گرفت مانند بیمارستان مادر قم، بیمارستان گیلان. در حالت دوم، قسمتی از خدمات بستری در اختیار این بیماران قرار گرفت و مابقی خدمات بیمارستانی در اختیار سایر بیماران بود. در حالت سوم، با توافقات انجام شده با وزارت بهداشت، برخی مراکز درمانی تأمین اجتماعی به غیر کروناییها اختصاص پیدا کرد.
معاون اداره کل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه در مجموع ۴۰۰۰ تخت در مراکز درمانی ما به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده است، گفت: بیش از ۱۱ هزار تخت در کشور مربوط به تأمین اجتماعی است که ۱۰ درصد تختهای کشور را شامل میشود و از این تعداد، حدود ۴۰ درصد تختهای ما درگیر بیماران کرونایی بود.
دکتر صادقیراد بیان کرد: این پتانسیل وجود داشت که تختهای بیشتری در استانهای مختلف درگیر این موضوع شوند و هر زمانی که احساس شود ظرفیت بیشتری لازم است، تعداد تختها را زیاد میکنیم.
وی گفت: همچنین این انعطاف در فضای تختهای بیمارستانی ما وجود دارد که با توجه به کم شدن تعداد بیماران کرونایی، آحاد مردم بتوانند از سایر خدمات مراکز درمانی ما بهرهمند شوند.
به گفته معاون اداره کل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی، بیش از ۳۰۰ مرکز درمانی به صورت روزکار و شبانهروز در اختیار بیماران کرونایی هستند که در برخی مراکز، یک شیفت کاری به دو شیفت تبدیل شد.
دکتر صادقیراد با اشاره به اینکه خدماترسانی، مشاوره و هدایت بیماران مشکوک به کرونا در دستور کار مراکز ما قرار دارد، گفت: بیماران دارای مشکل حاد تنفسی و…، در صورت مراجعه به مراکز درمانی، تحت مشاوره و راهنماییهای لازم قرار میگیرند، خدمات مورد نیاز به آنها ارائه میشود و آدرس و مشخصات خود را ثبت میکنند. پس از ترخیص از مراکز، پیگیریهای لازم از سوی نیروهای ما در مراکز درمانی انجام میشود تا در صورت نیاز مجدد به بستری، اقدامات لازم انجام شود.
وی با بیان اینکه استانهای گیلان و قم تا اندازهای از پیک خارج شدهاند، گفت: در این استانها به شرایط خوبی رسیدیم به طوری که ۱۰۰ درصد تختهایی که در روزهای اول در اختیار این بیماران قرار داشت، الان با عادی شدن شرایط، از تعداد تختها کاسته شده و بیمارستان به سایر بیماران نیز خدمات ارائه میدهد.
معاون اداره کل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص اتمام شیوع کرونا در کشور اظهار داشت: با توجه به متفاوت بودن رفتار این ویروس، نمیتوان به درستی زمان اتمام شیوع را در کشور عنوان کرد چرا که ممکن است ویروس مجدداً تغییر حالت دهد و ما شاهد واکنشهای جدیدی در افراد نسبت به این ویروس باشیم.
دکتر صادقیراد اظهار داشت: در مجموع حتی اگر فردی علائم ابتلاء به ویروس کرونا را نداشته باشد، باید ملاحظات لازم را انجام دهد و فاصله و بهداشت فردی را رعایت کند. در چنین شرایطی میتوانیم امیدوار باشیم که در آینده نزدیک شیوع ویروس را کنترل کنیم.
وی گفت: در صورت کنترل شدن نیز ممکن است ویروس کرونا به بومی مناطق تبدیل شود و مجدداً بازگردد، مانند آنفلوانزا که در فصلی از سال شاهد افزایش شیوع آن هستیم. پیشبینی میشود اگر به شرایط پایداری برسیم، در یک بازه زمانی، تعدادی از افراد با ریسک بالا، احتمال ابتلاء به این ویروس را دارند اما نه با شدت فعلی.
معاون اداره کل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: در مجموع مراکز درمانی و بیمارستانهای تأمین اجتماعی در کشور آمادگی این را دارند که در صورت نیاز به تختهای بیشتر، آنها را افزایش دهیم.