سهامداران شستا ضرر خواهند کرد؟
رئیس اتاق بازرگانی تهران، گفت: از دولت انتظار داریم عرضه سهام اولیه در بازار را بیشتر کند و قیمتها نیز تا اندازهای واقعی باشد.
مسعود خوانساری در نخستین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در سال ٩٩ با اشاره به بازار بورس و معاملات ۲۰ هزار میلیارد تومانی در فروردین ماه، گفت: رشد بازار سرمایه چند لازمه دارد؛ اول اینکه از دولت انتظار داریم عرضه سهام اولیه در بازار را بیشتر کند و قیمتها تا اندازهای واقعی باشد و اگر حبابی هست برطرف شود.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر، اکنون دولت تنها سهام مالکیتی خود را عرضه میکند و سهام مدیریتی در اختیار دولت میماند که این مسئله در طولانی مدت مشکلساز است. این موضوع خلاف اصل ۴۴ است که تاکید میکند علاوه بر مالیکت، مدیریت نیز باید واگذار شود.
خوانساری با اشاره به واگذاری مالکیت شستا، اظهار کرد: در این مورد نیز شاهد عرضه مالکیت بودیم و نه مدیریت. برخی زیر مجموعههای شستا پس از واگذاری، حدود ۱۴ درصد تا ۲۰ درصد سهام آن مربوط به دولت است اما مدیریت شرکت همچنان دولتی است.
به گفته وی در دراز دولت اگر مدیریت همچنان دولتی و بهرهوری به همین شکل باشد، نمیتواند سود لازم را بدهد و چه بسا در بورس و توزیع سود دچار مشکل شویم.
از اوایل اسفند که بیماری کرونا مطرح شد، اتاق تمهیداتی اندیشید و در عین حال که وقفهای در اقدامات اتاق انجام نبود، بخشهایی از اتاق تعطیل شد اما صدور کارت و خدمات آموزشی، گمرکی، مالیاتی کماکان ادامه داشت.
وی ادامه داد: همزمان ستاد کرونا در اتاق تشکیل شد که با توجه به التهابات بیمارستانها و کمبود تجهیزات، اتاق برای اجرای مسئولیت اجتماعی خود وارد و ۲۶۰ بیمارستان را ظرف دو ماه (اسفند و فرودین تاکنون) پوشش داد.
خوانساری با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه به این موضوع اختصاص یافت، افزود: تعداد زیادی ونتیلاتور به استانهای مختلف و بیمارستانها نیز فرستاده شد که جان افراد زیادی را نجات داد.
رئیس اتاق تهران با اشاره به پیشنهادات اقتصادی بخش خصوصی به دولت تصریح کرد: یکی از درخواستها، عرضه سهام عدالت بود که هم رهبری مجوز دادند و هم دولت از آن استقبال کرد.
خوانساری با اشاره به تامین ۱۰۰ هزار بسته معیشتی تصریح کرد: هزینه هر بسته حدود ۲۵۰ هزار تومان است که با کمک خیرین و کمپین نفس تدارک دیده شده و حدود ۶۰ هزار بسته توزیع شده یا در حال توزیع است.
ایجاد پنجره واحد در هفته گذشته
رئیس اتاق تهران ایجاد ایجاد پنجره واحد را یکی دیگر از اقدامات عنوان کرد و گفت: تشکیل شرکت یکی از شاخصهای اصلی کسب و کار است که بر اساس گزارش وزارت اقتصاد امروز میانگین تشکیل یک شرکت به ۷۶ روز رسیده است.
وی تصریح کرد: پنجره واحد هفته گذشته در اتاق تهران ایجاد شد که این هفته راهاندازی میشود و کارهای ثبت شرکت و مالیات در همین یک مرحله انجام خواهد شد.
هشدار نسبت به کسری بودجه ۹۹
خوانساری با اشاره به انتخاب مدرس خیابانی به عنوان سرپرست وزارت صنعت گفت: امتیاز مدرس این است که وامدار کسی نیست و خودش به دنبال وزارت نبود، به همین دلیل میتواند موفق باشد. همچنین در جلسه اخیر با ایشان درباره جلب اعتماد بخش خصوصی و صادرات تاکید شد.
رئیس اتاق تهران درباره وضعیت اقتصادی کشور و با اشاره به تلاطمات بازار بورس و دلار بیان کرد: رشد نقدینگی اسفند ۹۸ به اسفند ۹۷با رشد ۳۱ درصدی به دو هزار و ۴۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: نقدینگی مانند بهمنی است که هرجا قصد رفتن داشته باشد، میتواند آنجا را احیا یا تخریب کند؛ چنانچه اثرات آن را در بورس و ارز و طلا شاهدیم.خوانساری درباره وضعیت بودجه اظهار کرد: پیشبینی بودجه ۹۹ این بود که با کسری ۱۲۰ هزار میلیارد تومان مواجه هستیم که کرونا و کاهش دوم سومی قیمت نفت به این مسئله اضافه شد و احتمالا بودجه با کسری بسیار زیادی روبه رو خواهد بود.
حذف بروکراسی؛ ارمغان کرونا
وی با بیان اینکه کرونا در عین حال که ضربه به اقتصاد زد اما میتوانیم از آن درسهایی هم بگیریم، تصریح کرد: کرونا نشان داد میتوان خیلی کارها را با دورکاری انجام داد و کارهای خدماتی دولت میتواند با تعداد نفرات کمتر و بدون هیچ خللی انجام شود.
خوانساری با اشاره به حذف بروکراسی توضیح داد: با تسریع صورت گرفته، بسیاری از خطهای تولید به تولید ماسک و الکل تبدیل شده و بروکراسی موجود برای اخذ مجوز نبود و از همین موضوع میتوانیم برای ادامه کار هم الگو بگیریم.
رئیس اتاق تهران، صادرات غیرنفتی را تنها ممر درآمدی کشور دانست و نسبت به مشورتگیری از بخش خصوصی در این زمینه تاکید کرد.