کاروان "هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ"
شروع به کار کاروان "هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ" نشان میدهد که دولت همچنان در شرایط کرونایی حرکت خود را در مسیر توسعه کشور ادامه میدهد.
به گزارش شمانیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان:«بسیار خوشحالم که در کاروان «هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ»، امروز به اقتصاد دیجیتال رسیدهایم.» این بخشی از اظهارات حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در تاریخ هشتم خرداد امسال و در مراسم رونمایی از پروژههای پیشران اقتصاد دیجیتال کشور است.
کاروان «هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ» از تاریخ بیست و پنجم فروردین امسال کار خود را آغاز کرده است؛ به رغم تحریمهای مبتنی بر فشار حداکثری آمریکا و با وجود شیوع ویروس کرونا که اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار داد و همچنین با توجه به اینکه دولت ندبیر و امید سال پایانی فعالیت خود را سپری میکند، دولت همچنان به حرکت خود در مسیر توسعه کشور ادامه میدهد. نشان این حرکت، افتتاح طرحهای خرد و کلان اقتصادی، عمرانی و توسعهای در نقاط مختلف کشور است که هر پنجشنبه اتفاق میافتد.
تهران اولین مقصد کاروان "هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ"
رئیس جمهور در نخستین کاروان «هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ» میگوید که «مردم ما کاملا بدانند گرچه امسال، سال سختی است و همان طوری که بارها گفتم با ۲ ویروس در حال جنگ هستیم؛ با ویروس تحریم و ویروس کرونا، اما در عین حال همه تلاشمان را به کار میگیریم که سختی مردم را بکاهیم و علی رغم اینکه سال سختی است، مردم بتوانند به طور نسبتا مطلوب زندگی را بگذرانند؛ امسال برای همه دنیا سال سختی است و برای ما سختی مضاعف دارد.»
در نخستین کاروان «هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ» در تاریخ ۲۵ فروردین ماه چندین طرح بزرگ صنعت آب و برق استان تهران به ارزش ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به دستور رئیس جمهوری و از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح شد. بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب اسلامشهر، فاز اول تصفیه خانه فاضلاب ملارد و تصفیه خانه فاضلاب مسکن مهر صفادشت از جمله طرحهای افتتاح شده در این روز بود.
استان فارس مهمان دومین کاروان «هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ» بود که در تاریخ پنجشنبه ۴ اردیبهشت ماه، طرحهای صنعتی، زیربنایی، ورزشی، درمانی و فرودگاهی با ارزش بالغ بر ۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای بیش از ۲ هزار نفربه بهره برداری رسید
.
۱۱ اردیبهشت ماه بود که طرحهای آبیاری تحت فشار و زهکشی ۲۲ هزار هکتار اراضی دهلران، سد مخزنی شهدای ایلام (گلال)، طرح جنگل کاری ۱۰ هزار هکتاری و توسعه جنگل در استان ایلام، ۱۱ طرح دام و طیور در شهرستانهای ایوان، چرداول و دره شهر، ۴ سیلوی ذخیره گندم در چرداول و دهلران و طرحهای ریز و درشت دیگری در استان ایلام افتتاح شد. پس از استان ایلام، نوبت به استان کرمان رسید و در ۱۸ اردیبهشت ماه در این استان ۴ طرح ملی صنعت مس ایران با سرمایه گذاری بالغ بر دو هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای بیش از ۲۰۰ نفر بهره برداری شد.
برآورده شدن یکی از آرزوهای رئیس جمهور در یک افتتاح!
اولین روز از خرداد امسال طرح های آب رسانی وزارت نیرو و طرح های وزارت جهاد کشاورزی در سیستان و بلوچستان با دستور رئیس جمهور،در این استان به بهره برداری رسید. حجت الاسلام روحانی در این زمینه می گوید که «احیای اراضی سیستان از آرزوهای من در آغاز دولت تدبیر و امید بود و خوشحالم که امروز کار بسیار بزرگی انجام شده و با عملی شدن قول من در سال ۹۳ به مردم، بهره برداری ۳۲ هزار هکتار از طرح ۴۶ هزار هکتاری اراضی استان را شاهد هستیم.»
هشتم خرداد هم ۴ پروژه زیرساختی حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد که این پروژههای ارتباطی شامل، رونمایی از خدمات ابری آسیاتک، افتتاح مرکز داده ۴۰۰ رکی ایرانسل، رونمایی از طرح حمایتی استارتآپهای آسیب دیده از کرونا و رونمایی از طرح انتخاب هر ایرانی یک تلویزیون اینترنتی به ارزش دو هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان بودند که با دستور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
ویروس کرونا؛ فرصتی برای به تصویر کشیدن توانمندیهای داخلی
اما به نظر می رسد این امر قطعا به معنای پایان این افتتاحها و تلاشها برای توسعه عمرانی کشور نخواهد بود، به این دلیل که رئیس جمهور به تازگی به رئیس سازمان برنامه و بودجه ماموریت داد تا ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای اجرای پروژههای زیرساختی کشور بویژه در حوزه حمل و نقل تا پایان خرداد ماه تامین شود. رئیس جمهور در تاریخ پانزدهم خرداد و در مراسم افتتاح پروژههای وزارت نیرو در استانهای بوشهر و آذربایجان غربی از افتتاح ۹ سد تا پایان سال خبر داد و این یعنی آنکه کاروان "هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ" کماکان به مسیر خود ادامه خواهد داد
.
حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در گفتوگویی بیان کرده که بسیاری از صنایع دنیا در دوران شیوع ویروس کرونا با مشکلات بسیاری به لحاظ نیروی انسانی و فروش محصولات خود مواجه شدند، اما در ایران صنایع علیرغم مشکلات بسیار، توانستند با رعایت پروتکلهای بهداشتی، نه تنها نیروی انسانی خود را از آسیبهای ناشی از این ویروس حفاظت کنند، بلکه تولید آنها نیز تعطیل نشود و پرقدرت به مسیر خود ادامه دهد.
کاروان «هر پنجشنبه یک افتتاح بزرگ» حالا نزدیک به ۵۰ روز از افتتاح آن می گذرد و کماکان به مسیر خود ادامه خواهد داد؛ همه این اتفاقات به منزله ادامه تلاش و اقدامات دولت برای ایجاد رونق اقتصادی و توسعه عمرانی، به رغم تحریمهای آمریکا و شیوع کرونا به شمار میرود و رئیس جمهور هم در این زمینه معتقد است که «باید تلاش کنیم تا ۸۰۰ پروژه مهم ملی و استانی برای افتتاح در هفته دولت آماده و به مردم کشور تقدیم شود.»