مصرف لبنیات در برخی خانوارها هفتگی یا ماهانه شده است
پایین بودن میزان مصرف لبنیات ایرانیان همواره یکی از دغدغههای اصلی وزارت بهداشت و دستاندرکاران حوزه سلامت بوده است و باید منتظر بالا رفتن هزینههای ناشی از درمان کمبود مصرف لبنیات باشیم.
به گزارش شمانیوز به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)، پایین بودن میزان مصرف لبنیات ایرانیان همواره یکی از دغدغههای اصلی وزارت بهداشت و دستاندرکاران حوزه سلامت بوده است و باید منتظر بالا رفتن هزینههای ناشی از درمان کمبود مصرف لبنیات باشیم.
بر اساس توصیه متخصصان تغذیه طبق هرم غذایی توصیه میشود افراد سالم روزانه ۲ تا ۳ واحد لبنیات مصرف کنند که مواد غذایی همچون شیر، ماست، دوغ، کشک، پنیر و… در این گروه قرار دارند و منبع غنی و اصلی تأمین کلسیم در رژیم غذایی محسوب میشوند. کلسیم یک ماده معدنی است که نقش مهمی در عملکرد بخش های مختلف بدن مانند عضلات، برخی هورمون ها، استحکام لازم در استخوان ها، دندان ها و انعقاد خون دارد.
نیاز گروههای مختلف سنی به کلسیم
نیاز افراد در گروه های سنی مختلف به کلسیم متفاوت است، کودکان یک تا سه سال در روز به ۷۰۰ میلیگرم کلسیم، ۴ تا ۸ سال ۱۰۰۰ میلیگرم، ۹ تا ۱۸ سال ۱۳۰۰ میلیگرم، ۱۹ تا ۷۰ سال ۱۰۰۰ میلیگرم و افراد بالای ۷۱ سال به ۱۲۰۰ میلیگرم کلسیم در روز نیاز دارند.
لبنیات ، منبع اصلی تامین کلسیم
منبع اصلی تأمین کلسیم لبنیات است که میتواند تأمین کننده پتاسیم، روی، پروتئین و ویتامینهای گروه ب نیز باشد. همچنین مطالعات نشان میدهد کلسیم موجود در مواد لبنی میتواند از اضافه وزن و چاقی پیشگیری کند.
میزان کلسیم در یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست حدود ۳۰۰ میلی گرم است. در عین حال باید توجه کرد که جذب کلسیم از منابع حیوانی (لبنیات)، بسیار بیشتر از سایر منابع است.
هر ایرانی روزانه چقدر لبنیات مصرف میکند؟
در حال حاضر ۹۰ درصد خانوار های ایرانی در برنامه غذایی روزانه خود به میزان کافی کلسیم دریافت نمیکنند.
مصرف سرانه شیر در شرایط عادی کمتر از ۸۰ کیلوگرم برای هر نفر بوده، این در حالی است که سرانه مصرف شیر و فرآورده های آن در اروپای غربی و آمریکای شمالی از ۲۷۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم و در برخی از آنها مانند هلند، نروژ، سوئد، دانمارک ونیوزیلند بالغ بر ۵۰۰ کیلوگرم است.
بر اساس برخی داده ها ۶۰ درصد هزینه های درمان متعلق به ۸ درصد جمعیت سالمند فعلی کشور است. سالمندان کشورمان ۲۰ سال زودتر از سالمندان کشورهای توسعه یافته زمین گیر می شوند که این مسئله را باید به جمعیت ۲۶ میلیونی سالمندان ۴۰ سال بعد کشور تعمیم داد و انتظار می رود با ارائه چنین آمارهایی خواب از چشمان تمامی مردم و مسئولان ربوده شود.