قیمت طلا، سکه و دلار امروز چهارشنبه 99/07/16 + تغییرات
قیمت طلا، سکه و دلار امروز چهارشنبه 99/07/16 + تغییرات
قیمت طلا، سکه و دلار امروز چهارشنبه 99/07/16 + تغییرات
این خبر در هر ساعت بروزرسانی می شود...
قیمت دلار و یورو در صرافی ها // چهارشنبه 16 مهر ساعت 15:00
قیمت دلار در صرافیهای بانکی با ثبات نسبت به قیمتهای پایانی روز کاری قبل ۲۹ هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شده است.
تشدید نوسانات ارزی موجب شد تا بازارساز تصمیم جدی برای مدیریت عرضه و تقاضا بگیرد و برهمین اساس علاوه بر افزایش عرضه در بازار با برداشتن سقف فروش در سامانه نیما، از سرگیری فروش ارز سهمیهای، آزاد شدن فروش ارز پتروشیمی ها در صرافیهای غیربانکی و کاهش اختلاف دلار در بازار رسمی و آزاد مقدمات کاهش نوسانات قیمتی را در بازار ارز فراهم کرد.
سیاست های بازارساز موقتا در روز نخست اجرای طرح در بازار جواب داد و دلار با کاهش 1000 تومانی همراه شد؛ دلار از 27 هزار و 200 تومان به 26 هزار و 200 تومان در پایان معاملات کاهش یافت.
اما روند نزولی در بازار خیلی دوام نداشت و مجدداً بازار ارز با تشدید نوسانات همراه بوده و است؛ این درحالی است که در روزهای گذشته بازارساز به منظور کاهش اختلاف نرخ رسمی دلار با بازار آزاد، قیمت خرید و فروش ارز در صرافی های بانکی و بازار متشکل ارزی را بیش از 3 هزار تومان افزایش داد.
با افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، قیمت خرید و فروش ارز در صرافی های بانکی نیز افزایش یافت و برهمین اساس هم اکنون قیمت فروش دلار در صرافی ها با ثبات نسبت به قیمت های پایانی روز کاری قبل 29 هزار و 200 تومان و قیمت خرید دلار نیز 29 هزار و 100 تومان درج شده است.
ضمن اینکه قیمت فروش یورو نیز با افزایش نسبت به قیمت های پایانی روز کاری قبل معادل 34 هزار و 200 تومان و قیمت خرید یورو 34 هزار و 100 تومان تعیین شده است.
نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی های بانکی و بازار متشکل ارزی متغییر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می کند.
گفتنی است، با افزایش بیش از 3 هزار تومانی قیمت ارز در صرافی های بانکی و کاهش اختلاف قیمت ارز بازار آزاد و رسمی، بانک مرکزی ممنوعیت فروش ارز سهمیه ای را به هر کارت ملی برداشت؛ بنابراین صرافی ها به هر کارت ملی یک بار در سال 2200 دلار ارز سهمیهای می فروشند. پیش از این با دستور بانک مرکزی فروش ارز سهمیهای موقتاً در صرافی های بانکی متوقف شده بود.// تسنیم
طلای جهانی صعود کرد // چهارشنبه 16 مهر ساعت 18:00
قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر تجدید نگرانیها نسبت به احیای اقتصادی و ابهام پیرامون انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، افزایش یافت.
بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در اوایل معاملات به ۱۸۷۲ دلار و ۶۶ سنت نزول کرده بود که پایینترین قیمت از ۲۸ سپتامبر بود اما اندکی بعد روند کاهشی بازار معکوس شد و با ۰.۳ درصد افزایش، به ۱۸۸۲ دلار و ۱۲ سنت رسید.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا ۱.۲ درصد سقوط کرد و به ۱۸۸۶ دلار و ۳۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز سه شنبه ۱۱ دلار و ۳۰ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش یافته و در ۱۹۰۸ دلار و ۸۰ سنت بسته شده بود.
به گفته برایان لان، مدیر شرکت "گلد سیلور سنترال" در سنگاپور، نرخهای بهره پایین در سطح جهانی و ابهامات ناشی از انتخابات فضای مساعدی برای طلا فراهم کرده است اما اگر ارزش دلار آمریکا قویتر شود، مانع صعود این فلز ارزشمند خواهد بود.
رییس جمهور آمریکا که دوران نقاهت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را می گذراند، روز سه شنبه مذاکرات در خصوص بسته کمک مالی برای حمایت از اقتصاد این کشور را تا زمان برگزاری انتخابات سوم نوامبر لغو کرد.
این خبر باعث ریسک گریزی فزاینده شد و در نتیجه ارزش دلار آمریکا صعود کرد و قیمت طلا کاهش پیدا کرد.
اقدامات محرک مالی جدید به نفع طلا بود و این فلز را به عنوان پناهگاه امن دارایی در برابر تورم، با افزایش تقاضا روبرو می کرد.
شاخص دلار آمریکا آخرین بار ۰.۲ درصد در برابر رقیبانش صعود کرد.
تصمیم ترامپ برای لغو مذاکرات بسته کمک مالی، ریسکهای نزولی را برای اقتصاد متزلزل این کشور افزایش می دهد و احتمالا به نفع دلار به عنوان دارایی امن می شود.
مقامات بانکی ارشد آمریکا و اروپا روز سه شنبه خواستار افزایش هزینه های دولتی برای حمایت از خانواده ها و کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا شدند.
بر اساس گزارش رویترز، سرمایه گذاران اکنون منتظر گزارش مشروح نشست سیاست پولی سپتامبر بانک مرکزی آمریکا و مناظرات معاونان کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا هستند.
وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز پیش بینی کرد اونس طلا ممکن است تا سطح ۱۸۴۷ دلار و ۵۷ سنت که رکورد پایین ۲۴ سپتامبر است، نزول کند.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۱.۵ درصد صعود کرد و به ۲۳ دلار و ۴۳ سنت رسید. بهای هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۱.۳ درصد افزایش، ۸۵۹ دلار و پنج سنت معامله شد. بهای هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۴ درصد افزایش، به ۲۳۵۱ دلار و ۳۰ سنت رسید.// ایسنا
بورس آمریکا قرمز پوش شد // چهارشنبه 16 مهر ساعت 18:35
شاخص های مهم بورسی در آمریکا با ریزش های سنگین مواجه شدند.
به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، بهبود رشد اقتصادی و بازگشت تدریجی فعالیت ها در کشورهای مختلف هنوز هم نتوانسته است تا شرایط را به وضعیت قبل از بحران کرونا بازگرداند و انتظار می رود دست کم تا پایان سال آینده شاهد باقی ماندن سطح فعالیت های اقتصادی و در میزانی کمتر از آغاز بحران کرونا باشیم و این وضعیت در صورت معرفی نشدن یک واکسن موثر در مقابله با کرونا می تواند از این هم طولانی تر شود.
رئیس بانک مرکزی آمریکا در پیامی که می تواند حاکی از نیاز بیشتر به رویکرد حمایتی از بازارها باشد از نمایندگان کنگره آمریکا خواسته است تا با بسته های محرک جدید موافقت کنند. این درخواست پس از آن بیان می شود که به دلیل اختلاف نظر بین مقامات دو حزب اصلی آمریکا، هنوز جایگزین مناسبی برای لایحه سه تریلیون دلاری قبلی که اعتبار اجرای آن نیز منقضی شده، پیدا نشده است.
یکی از اصلی ترین موارد مورد اختلاف دموکرات ها و جمهوری خواهان، میزان و چگونگی حمایت های نقدی از شهروندان آمریکایی است. دموکرات ها معتقدند پرداخت های نقدی از ۱۲۰۰ دلار در ماه باید به ۱۸۰۰ دلار در ماه افزایش پیدا کند که این مبلغ طبق پیشنهاد دموکرات ها به جای یک بار پرداخت ماهانه در طول چهار پرداخت هفتگی و هر هفته ۴۵۰ دلار خواهد بود. جمهوری خواهان اما موافق پرداخت یارانه نقدی مستقیم با مبلغ کمتر و البته پرداخت ماهانه (در یک نوبت) هستند. اعتبار بسته حمایتی قبلی در ماه ژوئیه به پایان رسیده بود.
پاول با اشاره به پیشرفت های اخیر در زمینه اشتغال زایی و تقویت میل به مخارج بیشتر در بین مصرف کنندگان و کسب و کارها گفته است: اکنون زمان مناسبی برای آن که پای خود را از روی پدال گاز برداریم نیست چرا که با این کار روند احیای اقتصادی تضعیف خواهد شد و سختی هایی برای کسب و کارها و مصرف کنندگان ایجاد می شود که اجتناب پذیر هستند. باید برای شما توضیح دهم که حتی اگر بیش از حد نیاز به فراهم کردن منابع مالی ادامه دهیم در اصل پولی هدر نرفته است چرا که در آن صورت روند احیای اقتصادی و نرخ رشد سریع تر خواهد بود.
وزیر خزانه داری آمریکا بار دیگر برای رایزنی با دموکرات ها در خصوص اجرایی شدن یک بسته حمایتی جدید به کنگره رفت. استیون منوچین با سازنده خواندن دیدار خود با نانسی پلوسی- رئیس کنگره، گفته است که به اجرایی شدن یک بسته حمایتی جدید امیدوار است: می خواهم بگویم که داریم به طور جدی تلاش می کنیم تا این کار را انجام دهیم. فضای گفت و گوها عقلانی و آرام است و انتظار داریم به نقطه ای برسیم که مورد توافق هر دو طرف باشد.
با این حال شرایط به طور کلی هم منفی نیست و نشانه هایی برای امیدوار بودن به آینده وجود دارد: هر چند از سرعت اشتغال زایی در بزرگ ترین اقتصاد جهان کاسته شده اما اخبار مربوط به بازار کار آمریکا کماکان امیدوارکننده است: نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا پایان ماه سپتامبر باز هم کاهشی شده و رقم ۷.۹ درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری که ۰.۵ درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول پنج ماه اخیر است.
تک رقمی ماندن نرخ بیکاری در آمریکا از آن جهت برای بازارهای مالی این کشور اهمیت دارد که می تواند فشار روی دولت و کنگره را برای تامین مالی مورد نیاز پرداخت بیمه های بیکاری کم کند. دولت آمریکا برای مقابله با کرونا تاکنون چیزی حدود ۳.۵ تریلیون دلار هزینه کرده و مذاکرات برای اجرایی شدن یک بسته حمایتی بزرگ دیگر به اعتبار حدود دو تریلیون دلار در جریان است. تامین این نقدینگی در ماه های اخیر بانک مرکزی آمریکا را وادار به بازنگری در سیاست های نرخ بهره ای و تورمی خود کرده است.
با نزدیک شدن به فصل سرما نگرانی ها از آغاز موج جدید تلفات کرونایی بالا گرفته است. سازمان بهداشت جهانی با هشدار نسبت به افزایش شمار قربانیان کرونا به دو برابر گفته است تنها راه مقابله موثر با این بیماری، وحدت رویه کشورهای جهان خواهد بود. این سازمان همچنین با اشاره به شدت گرفتن مجدد شیوع کرونا در اروپا گفته است اوضاع در آمریکا و آمریکای لاتین نیز کماکان در شرایط بدی قرار دارد.
تاکنون بیش از ۳۵ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۶۶۲ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۵۱ هزار و ۸۷۵ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۱۵ هزار و ۵۰۶ نفر، برزیل با ۱۴۶ هزار و ۹۰۸ نفر، هند با ۱۰۴ هزار و ۲۲۰ نفر، مکزیک با ۸۱ هزار و ۸۷۷ نفر و انگلیس با ۴۲ هزار و ۴۴۵ نفر بوده است.
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخصها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۰۱ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۸۶۶.۹۹ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۲۷ درصد کاهش تا سطح ۳۳۶۵.۲۶ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۱۶ درصد عقبگرد در سطح ۱۱ هزار و ۲۰۰.۷۵ واحدی بسته شد.
تام لی- کارشناس امور مالی در موسسه فاندزرات گلوبال ادوایزرز گفت: به گمانم تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رفتار مضطربانه معامله گران ادامه خواهد داشت چرا که دو رقیب انتخاباتی دیدگاه های کاملا متفاوتی در حوزه تجاری و اقتصادی با یکدیگر دارند و در نتیجه بازارها به افزایش یا کاهش شانس پیروزی بایدن و ترامپ واکنش های مختلفی از خود نشان خواهند داد.
بورسهای اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۱۲ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۹۴۹.۹۴ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۶۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۹۰۶.۰۲ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۰.۴۸ درصدی در سطح ۴۸۹۵.۴۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۴۴ درصد بالا رفت و به ۶۹۳۶.۲۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۵۲ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۴۳۳.۷۳ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۹ درصد بالا رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۹۸۰.۶۵ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" کاهش ۰.۱ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۵۸۷.۳۹ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۳۴ درصد صعود و ایستادن در سطح ۵۹۶۲.۰۷ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱.۵۵ درصد صعود به ۴۰.۲۹ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۱.۷۲ درصدی به ازای ۴۲.۳۴ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با افت ۰.۷۶ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۹۲.۹۸ دلار معامله شد. هر اونس نقره با ریزش ۲.۳۷ درصدی به ازای ۲۳.۶۱ دلار مبادله شد.// ایسنا
مرور بازار امروز چهارشنبه 16 مهر // ساعت 13:00
در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یکمیلیون و ۳۴۵ هزار تومان، قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح جدید ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و قیمت دلار ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.
هماکنون در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم یکمیلیون و 345 هزار تومان، قیمت دلار 29 هزار و 500 تومان و قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح جدید 14 میلیون و 700 هزار تومان و قیمت سکه طرح قدیم 13میلیون و 700 هزار تومان است.
همچنین در بازار سبزهمیدان، قیمت نیمسکه بهار آزادی 8 میلیون تومان، ربعسکه بهار آزادی 5 میلیون و 150 هزار تومان و سکه گرمی2 میلیون و 600 هزار تومان تعیین شده است و به فروش میرسد.
قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم یکمیلیون و 345 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یکمیلیون و 795 هزار تومان و هر مثقال طلا 5میلیون و 830 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
*** نرخهای درج شده در این خبر برای انواع طلا و سکه برگرفته از سایت اتحادیه و طلا و جواهر است.
گفتنی است، قیمت طلا و سکه در بازار از ابتدای هفته نزولی شد و این روند قیمتی با توجه به کاهش قیمت ارز همچنان ادامه داشت؛ برهمین اساس قیمت سکه از کانال 15 میلیون تومان به 14 میلیون تومان بازگشت و با ادامه روند نزولی قیمتها در معاملات ظهر روز یکشنبه قیمت سکه به کانال 13 میلیون تومان بازگشت.
ولی دلالها و سوداگران در بازار در معاملات شبانه نسبت به کاهش قیمت طلا و ارز مقاومت کرده و مانع از ادامه روند نزولی قیمتها در بازار شدند؛ برهمین اساس قیمتها در ساعات نخست معاملات امروز نسبت به دیروز با افزایش همراه بود.
در بازار ارز نیز قیمت دلار 29 هزار و 500 تومان، یورو 34 هزار و 800 تومان و درهم امارات 8 هزار و 50 تومان اعلام شده است.
گفتنی است، تشدید نوسانات ارزی موجب شد تا بازارساز تصمیم جدی برای مدیریت عرضه و تقاضا بگیرد و برهمین اساس علاوه بر افزایش عرضه در بازار با برداشتن سقف فروش در سامانه نیما، از سرگیری فروش ارز سهمیهای و کاهش اختلاف دلار در بازار رسمی و آزاد و البته آزاد شدن فروش ارز پتروشیمی ها در صرافی های مجاز مقدمات کاهش نوسانات قیمتی را در بازار ارز فراهم کرد.
ولی ظاهرا بازار از سیاستهای بازارساز استقبال نکرد و همین امر سبب شد تا قیمت ارز در روزهای اخیر مدام رکوردهای جدیدی را به ثبت برساند؛ در صرافیهای بانکی نیز قیمت ارز به دنبال بازار آزاد درحال رکوردزنی بود.
البته از صبح شنبه و با انتشار خبرهای امیدوار کننده بازار ارز و طلا مسیر نزولی را پیش گرفت و برهمین اساس نیز دلار آزاد از کانال 29 هزار تومان به کانال 27 هزار تومان، دلار رسمی از کانال 28 هزار تومان به کانال 26 هزار تومان و سکه از کانال 15 میلیون تومان به کانال 13 میلیون تومان بازگشت.
هرچند فعالیت دلالان و سوداگران ارزی مانع از کاهش بیشتر قیمت ارز شد و مسیر قیمتها در بازار طلا و ارز از روز دوشنبه باردیگر صعودی شد.
با افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، قیمت خرید و فروش ارز در صرافی های بانکی نیز افزایش یافت و برهمین اساس هم اکنون قیمت فروش دلار در صرافی ها با ثبات نسبت به قیمت های پایانی روز کاری قبل 29 هزار و 200 تومان و قیمت خرید دلار نیز 29 هزار و 100 تومان درج شده است.
ضمن اینکه قیمت فروش یورو نیز با افزایش نسبت به قیمت های پایانی روز کاری قبل معادل 34 هزار و 200 تومان و قیمت خرید یورو 34 هزار و 100 تومان تعیین شده است.
نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی های بانکی و بازار متشکل ارزی متغییر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می کند.// تسنیم
بروز رسانی: چهارشنبه 16 مهر 11:30 |
|
نوع |
قیمت لحظه (تومان) |
قیمت دلار (صرافی بانکی) |
29 هزار و 200 |
قیمت دلار (بازار آزاد) |
29 هزار و 500 |
قیمت یورو (صرافی بانکی) |
34 هزار و 200 |
قیمت یورو (بازار آزاد) |
34 هزار و 800 |
قیمت درهم |
8 هزار و 50 |
قیمت پوند |
38 هزار |
بروز رسانی: چهارشنبه 16 مهر ساعت 11:30 |
|
نوع |
قیمت لحظه (تومان) |
قیمت سکه بهارآزادی |
13 میلیون و 700 هزار |
قیمت سکه بهارآزادی(طرح جدید) |
14 میلیون و 700 هزار |
قیمت نیم سکه بهارآزادی |
8 میلیون |
قیمت ربع سکه بهارآزادی |
5 میلیون و 150 هزار |
قیمت سکه گرمی |
2 میلیون و 600 هزار |
بروز رسانی: چهارشنبه 16 مهر ساعت 11:30 |
|
نوع |
قیمت لحظه (تومان) |
گرم طلای 18 عیار |
یک میلیون و 345 هزار |
گرم طلای 24 عیار |
یک میلیون و 795 هزار |
مثقال طلا |
5 میلیون و 830 هزار |
انس طلا(دلار) |
1892.6 |
مرور بازار در روز گذشته سه شنبه 14 مهر // ساعت 21:30
در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یکمیلیون و ۳۶۰ هزار تومان، قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح جدید ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و قیمت دلار ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.
در بازار داخلی قیمت طلای 18عیار هر گرم یکمیلیون و 360 هزار تومان، قیمت دلار 29 هزار و 500 تومان و قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح جدید 14 میلیون و 800 هزار تومان و قیمت سکه طرح قدیم 13میلیون و 700 هزار تومان است.
همچنین در بازار سبزهمیدان، قیمت نیمسکه بهار آزادی 8 میلیون و 150 هزار تومان، ربعسکه بهار آزادی 5 میلیون و 200 هزار تومان و سکه گرمی2 میلیون و 600 هزار تومان تعیین شده است و به فروش میرسد.
قیمت طلای 18عیار در هر گرم هم یکمیلیون و 360 هزار تومان، قیمت طلای 24عیار در هر گرم یکمیلیون و 817 هزار تومان و هر مثقال طلا 5میلیون و 890 هزار تومان ارزشگذاری شده است.
*** نرخهای درج شده در این خبر برای انواع طلا و سکه برگرفته از سایت اتحادیه و طلا و جواهر است.
گفتنی است، قیمت طلا و سکه در بازار از ابتدای هفته نزولی شد و این روند قیمتی با توجه به کاهش قیمت ارز همچنان ادامه داشت؛ برهمین اساس قیمت سکه از کانال 15 میلیون تومان به 14 میلیون تومان بازگشت و با ادامه روند نزولی قیمتها در معاملات ظهر روز یکشنبه قیمت سکه به کانال 13 میلیون تومان بازگشت.
ولی دلالها و سوداگران در بازار در معاملات شبانه نسبت به کاهش قیمت طلا و ارز مقاومت کرده و مانع از ادامه روند نزولی قیمتها در بازار شدند؛ برهمین اساس قیمتها در ساعات نخست معاملات امروز نسبت به دیروز با افزایش همراه بود.
در بازار ارز نیز قیمت دلار با افزایش نسبت به روز قبل 29 هزار و 500 تومان، یورو 35 هزار تومان و درهم امارات 8 هزار و 160 تومان اعلام شده است.
گفتنی است، تشدید نوسانات ارزی موجب شد تا بازارساز تصمیم جدی برای مدیریت عرضه و تقاضا بگیرد و برهمین اساس علاوه بر افزایش عرضه در بازار با برداشتن سقف فروش در سامانه نیما، از سرگیری فروش ارز سهمیهای و کاهش اختلاف دلار در بازار رسمی و آزاد و البته آزاد شدن فروش ارز پتروشیمی ها در صرافی های مجاز مقدمات کاهش نوسانات قیمتی را در بازار ارز فراهم کرد.
ولی ظاهرا بازار از سیاستهای بازارساز استقبال نکرد و همین امر سبب شد تا قیمت ارز در روزهای اخیر مدام رکوردهای جدیدی را به ثبت برساند؛ در صرافیهای بانکی نیز قیمت ارز به دنبال بازار آزاد درحال رکوردزنی بود.
البته از صبح شنبه و با انتشار خبرهای امیدوار کننده بازار ارز و طلا مسیر نزولی را پیش گرفت و برهمین اساس نیز دلار آزاد از کانال 29 هزار تومان به کانال 27 هزار تومان، دلار رسمی از کانال 28 هزار تومان به کانال 26 هزار تومان و سکه از کانال 15 میلیون تومان به کانال 13 میلیون تومان بازگشت.
هرچند فعالیت دلالان و سوداگران ارزی مانع از کاهش بیشتر قیمت ارز شد و مسیر قیمتها در بازار طلا و ارز از روز دوشنبه باردیگر صعودی شد.
با افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، قیمت خرید و فروش ارز در صرافی های بانکی نیز افزایش یافت و برهمین اساس هم اکنون قیمت فروش دلار در صرافی ها با افزایش نسبت به قیمت های پایانی روز کاری قبل 29 هزار و 200 تومان و قیمت خرید دلار نیز 29 هزار و 100 تومان درج شده است.
ضمن اینکه قیمت فروش یورو نیز با افزایش نسبت به قیمت های پایانی روز کاری قبل معادل 33 هزار و 850 تومان و قیمت خرید یورو 33 هزار و 750 تومان تعیین شده است.
نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی های بانکی و بازار متشکل ارزی متغییر است و متناسب با نوسانات بازار آزاد در طول روز چند بار تغییر می کند.// تسنیم
بروز رسانی: سهشنبه 15 مهر 13:00 |
|
نوع |
قیمت لحظه (تومان) |
قیمت دلار (صرافی بانکی) |
29 هزار و 200 |
قیمت دلار (بازار آزاد) |
29 هزار و 500 |
قیمت یورو (صرافی بانکی) |
33 هزار و 850 |
قیمت یورو (بازار آزاد) |
35 هزار |
قیمت درهم |
8 هزار و 160 |
قیمت پوند |
38 هزار و 500 |
بروز رسانی: سهشنبه 15 مهر ساعت 11:20 |
|
نوع |
قیمت لحظه (تومان) |
قیمت سکه بهارآزادی |
13 میلیون و 700 هزار |
قیمت سکه بهارآزادی(طرح جدید) |
14 میلیون و 800 هزار |
قیمت نیم سکه بهارآزادی |
8 میلیون و 150 هزار |
قیمت ربع سکه بهارآزادی |
5 میلیون و 200 هزار |
قیمت سکه گرمی |
2 میلیون و 600 هزار |
بروز رسانی: سهشنبه 15 مهر ساعت 11:20 |
|
نوع |
قیمت لحظه (تومان) |
گرم طلای 18 عیار |
یک میلیون و 360 هزار |
گرم طلای 24 عیار |
یک میلیون و 817 هزار |
مثقال طلا |
5 میلیون و 890 هزار |
انس طلا(دلار) |
1908.6 |
قیمت جهانی طلا // 15 مهر 99
مدیر مجتمع طلای موته ضمن اظهار اینکه براساس پیشبینیها قیمت طلای جهانی فراتر از ۲۰۰۰ دلار به ازای هر اونس نخواهد رفت، میزان تولید داخلی طلا در این مجتمع را طی شش ماهه نخست سال جاری ۱۶ درصد فراتر از برنامه اعلام کرد.
علیرضا طالاری با بیان اینکه طبق برنامهریزهای صورت گرفته برای تولید طلا در شش ماه ابتدایی سال جاری توانستهایم ۱۶ درصد هم فراتر عمل کنیم، گفت: از ابتدای فروردین ماه تا پایان شهریور، ۱۶۲ کیلوگرم شمش طلا در مجتمع طلای موته تولید شده است.
مدیر مجتمع طلای موته تاکید کرد: این در حالی است که برنامه تولید شش ماهه، ۱۴۰ کیلوگرم بوده است.همچنین پیشبینی میشود تا پایان سال، ۳۰۰ کیلوگرم شمش طلا در این مجتمع تولید شود.
تولید شمش طلا، همتراز استانداردهای جهانی
طبق اعلام سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران، وی با بیان اینکه تولید شمش طلا در این مجتمع، همتراز استانداردهای جهانی است، تصریح کرد: این مجتمع با اقدامات انجام شده در زمینه استانداردسازی شمش طلا، توانسته است شمش تولیدی خود را از نظر کیفی و عیار به سطح جهانی برساند. سیستمهای ذوب و ریختهگری این کارخانه برای تولید شمشهای ۵۰۰ و ۱۰۰۰ گرمی ارتقا یافته و با استفاده از کوره ای مخصوص القایی، ذوب صورت میگیرد.
مدیر مجتمع طلای موته ادامه داد: همچنین در جهت استانداردسازی تولید شمش، مجتمع مذکور به آزمایشگاهی با استاندارد ۱۷۰۲۵ مجهز شده که در سطح کشور منحصر به فرد است.
توقف قیمت طلا روی ۲۰۰۰ دلار
طالاری در رابطه آینده قیمت طلا گفت: براساس پیشبینیهای صورت گرفته، قیمت جهانی طلا روی پایه 2000 دلار بر هر اونس بسته خواهد شد و از این میزان، فراتر نخواهد رفت. ضمن اینکه در صورت مهار ویروس کووید ۱۹ کاهش قیمت طلا نیز محتمل است.// ایسنا
شاخص دلار با کاهش محسوسی مواجه شد // چهارشنبه 15 مهر
روند افزایشی در برخی از مقاصد امن سرمایه گذاری نظیر مسکن نشان می دهد که معامله گران هنوز نسبت به پیامدهای کرونا بر روی اقتصاد آمریکا و جهان نگران اند و بخشی از این نگرانی نیز به بازار ارز منتقل شده است. رشد قیمت مسکن نه تنها در آمریکا که در بسیاری از کشورهای دیگر به سطوح کم سابقه ای رسیده است تا جایی که متوسط نرخ مسکن در انگلیس و نروژ به بالاترین سطح سه سال اخیر خود و در هنگ کنگ به یکی از بالاترین سطوح ثبت شده خود در طول یک دهه اخیر رسیده است.
عامل موثر دیگر بر بازار ارز، اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است. اگرچه جوبایدن هنوز با اختلاف اندکی در نظرسنجی ها از ترامپ پیش است اما نمی توان با قطعیت در خصوص برنده احتمالی سخن گفت. در شرایطی که دونالد ترامپ تردیدهایی در خصوص پذیرش نتیجه انتخابات در صورت شکست خوردنش را ایجاد کرده، رئیس جمهوری خواه سنا آمریکا گفته است پیروز انتخابات از هر کدام از دو حزب در ماه ژانویه رئیس جمهور خواهد شد و کسی نمی تواند مانع این کار شود.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سوم نوامبر ( ۱۳ آبان) برگزار خواهد شد اما به دلیل کرونا احتمالا تغییراتی در روند رای گیری ایجاد خواهد شد.
در ادامه سیگنال دهی متناقض به بازارهای مالی، این بار یکی از مدیران ارشد بانک مرکزی آمریکا از احتمال طولانی شدن روند احیای اقتصادی این کشور خبر داده است. پاتریک هارکر- مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در فیلادلفیا گفته است فرض غالب این است که تا اواخر سال آینده، واکسن کرونا به طور گسترده در اختیار عموم مردم قرار گیرد.
شماری از کشورهای مختلف برآورد خود از رشد اقتصادی امسال را افزایش داده اند اگرچه رشد اقتصادی بسیاری از کشورها حتی در سناریو خوش بینانه نیز منفی باقی خواهد ماند. جان ویلیامز- مدیر دفتر منطقه ای بانک مرکزی آمریکا در نیویورک گفته است روند احیای رشد اقتصادی آمریکا قوی تر از چیزی بوده است که پیشتر تصور می شد.
وضعیت برای دومین اقتصاد بزرگ جهان یعنی چین نیز احتمالا مطلوب تر از آن خواهد بود که پیشتر تصور می شد: بانک جهانی در گزارش جدیدی به بررسی وضعیت اقتصاد چین در ماه های پایانی سال جاری پرداخته و اعلام کرده است چین تنها اقتصاد بزرگ منطقه شرق آسیا خواهد بود که با وجود تبعات سنگین کرونا رشد اقتصادی مثبت را تجربه خواهد کرد و رشد دو درصدی برای آن در سال جاری پیش بینی شده است. انتظار می رود روند رشد اقتصاد چین در سال آینده شتاب بسیار بیشتری بگیرد و به ۷.۹ درصد برسد.
نیل جونز- کارشناس مسایل ارزی در بانک میزوهو - گفت: دارایی های پرریسک در شرایط فعلی کمتر مورد استقبال معامله گران قرار می گیرند چرا که احتمال بدتر شدن شرایط اقتصادی جهان وجود دارد. تا زمانی که معامله گران نسبت به آینده خوش بین نباشند، ترجیح خواهند داد سرمایه های در اختیار خود را در دارایی های امن نگهداری کنند و این تقاضا برای دارایی های امن احتمالا در کوتاه مدت در سطح نیرومندی باقی خواهد ماند.
پس از فروکش کردن موج اولیه، روند شیوع کرونا در بسیاری از کشورها سرعت گرفته که این روند به ویژه در اروپا محسوس بوده است. با این حال دونالد ترامپ- رئیس جمهور آمریکا- از قرار داشتن توسعه واکسن کرونا در مراحل پایانی و آغاز توزیع آن از اواخر ماه آینده صحبت کرده است.
تاکنون بیش از ۳۵ میلیون و ۶۲۵ هزار و ۱۰۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۴۴ هزار و ۵۰۷ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۱۴ هزار و ۸۴۵ نفر، برزیل با ۱۴۶ هزار و ۴۱۷ نفر، هند با ۱۰۳ هزار و ۶۰۰ نفر، مکزیک با ۷۹ هزار و ۸۸ نفر و انگلیس با ۴۲ هزار و ۳۶۹ نفر بوده است.
به نظر می رسد کرونا روی توان بودجه ای بزرگ ترین اقتصاد اروپایی تاثیر منفی محسوسی گذاشته است تا جایی که مرکز مطالعات اقتصادی آلمان اعلام کرده مازاد بودجه ۵۲.۵ میلیار دلاری دولت در سال قبل جای خود را به کسری بودجه ۱۷۰ میلیارد دلاری در سال جاری خواهد داد. به گفته این مرکز، امسال اقتصاد این کشور ۵.۳ درصد کوچک خواهد شد که این رقم در صورت تحقق، ۱.۴ درصد بیشتر از رقمی خواهد بود که پیشتر تصور می شد. این موسسه با پیش بینی از سرگیری رشد اقتصادی در سال آینده، نرخ رشد سال ۲۰۲۱ را ۵.۱ درصد پیش بینی کرده است.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۵۵ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۳.۵۵۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۲ دلار اعلام شد.
ارزهای اروپایی
در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۵۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۷ دلار مبادله شد. یورو ۰.۲۶ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۷ به ۱.۱۷۷ دلار رسید.
تا پایان آگوست ۲۰۲۰ نرخ بیکاری در منطقه یورو و اتحادیه اروپا با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه ماه قبل و به ترتیب در سطح ۸.۱ درصد و ۷.۴ درصد رسید. این نرخ بیکاری بالاترین نرخ بیکاری ثبت شده در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در هفت ماه اخیر بوده است.
تخمین زده میشود تا پایان این ماه ۱۵ میلیون و ۶۰۳ هزار مرد و زن در سطح اتحادیه اروپا بیکار باشند که از این تعداد، ۱۳ میلیون و ۱۸۸ هزار نفر ساکن کشورهای عضو منطقه یورو بودهاند.
در آلمان و تا پایان این ماه، متوسط نرخ بیکاری در بزرگترین اقتصاد اروپا به ۴.۴ درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل ۰.۱ درصد افزایش یافته است تا بدین ترتیب بالاترین نرخ بیکاری آلمان از فوریه ۲۰۱۶ تاکنون به ثبت برسد.
طی این مدت شمار افراد بیکار آلمانی با ۰.۵ درصد افزایش نسبت به ماه قبل یک دو میلیون و ۹۶۰ هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در آلمان در این مدت با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۴۲ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر رسیده است. در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، شمار بیکاران آلمانی ۱.۴ درصد بیشتر و شمار افراد شاغل ۱.۵ درصد کمتر شده است.
کیوسوکه سوزوکی- استراتژیست مسائل ارزی در موسسه " سوسیه جنرال" گفت: فکر می کنم در بلندمدت بین یورو و دلار توازن برقرار شود و نرخ برابری هر یورو در بلندمدت احتمالا ۱.۱۶ دلار خواهد بود. ما شاهد یک روند احیای طولانی خواهیم بود و فارغ از اینکه چه کسی پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود، کار سختی را برای رساندن اقتصاد به سطح پیش از آغاز بحران کرونا خواهد داشت.
ارزهای آسیایی
ارزش یوان طی این مدت حدود چهار درصد در مقابل دلار تقویت شده است. تزریق گسترده نقدینگی به بازارهای مالی توسط بانک مرکزی این کشور و کاهش نرخ های بهره بانکی از جمله دلایل اصلی فاصله گرفتن نرخ برابری دلار از محدوده هفت یوانی عنوان می شود. یوان در سه ماهه سوم امسال بهترین عملکرد را در مقابل دلار در بین تمامی ۱۰ ارز مهم جهانی داشته است.
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۸ درصد افزایش به ۱۰۵.۷۰۵ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۹۳ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۷۹ یوان چین اعلام شد.// ایسنا