در نشست هم اندیشی برای تسریع در روند فعالیت های اجرایی کارخانه کنسانتره «فولاد خراسان» در خواف عنوان شد:
پروژه سنگان فولاد خراسان، جنبه ملی دارد
ذی نفعان و طرف های قرارداد احداث کارخانه کنسانتره سنگ¬آهن «مجتمع فولاد خراسان»، در محل احداث پروژه در سنگان خواف گرد یک میز نشستند تا ضمن بررسی وضعیت موجود پروژه برای تسریع در پیشبرد کار، رایزنی و تصمیم گیری کنند.
ذی نفعان و طرف های قرارداد احداث کارخانه کنسانتره سنگآهن «مجتمع فولاد خراسان»، در محل احداث پروژه در سنگان خواف گرد یک میز نشستند تا ضمن بررسی وضعیت موجود پروژه برای تسریع در پیشبرد کار، رایزنی و تصمیم گیری کنند.
در این نشست که با حضور معاونان وزیر «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، مدیرعامل فولاد خراسان و مدیرعامل شرکت «تهیه و تولید مواد معدنی شرق» به عنوان مجری پیمان برگزار شد، نمایندگان سهامداران عمده شرکت مجتمع فولاد خراسان ضمن تاکید بر پایبندی تام و کامل خود به قرارداد فی مابین، خواستار پیشبرد کار بر اساس قرارداد موجود و جبران تاخیرهای پروژه شدند.
در این هم اندیشی که پیش از ظهر سه شنبه 29 مهرماه، با حضور حجتاله میرزایی، «معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی» وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، علی شیرکانی، معاون وزیر و مدیرعامل «صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان وعشایر»، یونس الستی مدیرعامل شرکت «توسعه معادن و فلزات» به ابتکار و دعوت کسری غفوری مدیر عامل «فولاد خراسان» در محل احداث کارخانه در منطقه معدنی سنگانِ شهرستان خواف برگزار شد، مدیرعامل فولاد خراسان با تاکید بر لزوم پیشبرد پروژه بر اساس پیمان موجود، از شرکت «تهیه و تولید مواد معدنی شرق» خواست برنامه خود را برای اتمام پروژه و راهکارهای جبران تاخیر آن را اعلام کنند.
در این نشست جمعی از کارشناسان طرحهای معدنی وزارتخانه نیز حضور داشتند و درباره تاثیر تغییر قیمت ها و افزایش بهای تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز پروژه و ظرفیت های قرارداد موجود به بحث و تبادل نظر پرداختند.
به گزارش روابط عمومی مجتمع فولاد خراسان، در این نشست دکتر میرزایی «معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی» وزارتخانه با بیان فاصله پیشرفت فیزیکی پروژه با انتظارات و مفاد قرارداد، تاکید کرد: پروژه سنگ آهن فولاد خراسان «جنبه ملی» دارد و میبایست هر چه سریعتر در مورد نحوه تسریع در عملیات احداث کارخانه تصمیم گیری شود. میزایی با تاکید بر اهمیت این پروژه برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز سهامداران عمده فولاد خراسان، خواستار اعلام موضع پیمانکار در خصوص توقعات مبتنی بر واقعیات پروژه شد.
مدیرعامل «صندوق بیمه روستاییان و کشاورزان و عشایر» با تاکید بر این که، با توجه به ظرفیت های موجود و بررسی مبالغ ارزی و ریالی به این نتیجه رسیده ایم که نیازی به تعدیل بهای پیمان نیست، گفت: اگر قرار بر اجرایی شدن پروژه باشد، شرکت «ایریتک» با توجه به توانایی هایی که دارد و نیز بهره بردن از تدابیر لازم، باید به گونهای برنامه ریزی کند که با جدیت پای کار باشد و در زمان مورد توافق، این کارخانه را به بهره برداری برساند.
دکتر شیرکانی با اعلام حمایت سهامداران عمده «فولاد خراسان» از جمله «صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر» برای تامین مالی پروژه سنگ آهن سنگان فولاد خراسان بر اساس قرارداد موجود افزود: ما خواستار ادامه کار پیمانکار هستیم تا وقفه ای در ادامه روند کار به وجود نیاید و هر چه سریعتر این پروژه به ثمر بنشیند و مردم و سهامداران ما هم از منافع آن منتفع گردند.
مدیرعامل شرکت «سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات»، شرکت ایریتک را پیمانکاری توانمند در حوزه فولاد دانست.
یونس الستی از پیمانکار این پروژه خواست تا نگاهی ملی و اعتقادی به این پروژه داشته باشد و با وجود برخی دشواری های ناشی از شرایط اقتصادی و تحریم ها در قالب قرارداد موجود در روند کار تسریع شود.
مدیر عامل «فولاد خراسان» هدف از این نشست را که با حضور سهامداران عمده فولاد خراسان برگزار شد، درخواست پیمانکار درباره مشکلات ناشی از افزایش قیمت ها و بازنگری در شرایط قرارداد دانست.
دکتر غفوری با تاکید بر اهمیت این کارخانه برای مجتمع فولاد خراسان افرود: تاثیر استحصال کنسانتره سنگ آهن به عنوان ماده اولیه تولید فولاد برای تولید پایدار فولاد در شرق کشور بدیهی است و پیمانکار توانمند پروژه بایستی برنامه ای شفاف برای اتمام پروژه ارایه کند و سهامداران فولاد خراسان نیز آمادگی دارند که با تمام توان به تعهدات خود در قبال طرف قرارداد عمل کند و این اطمینان خاطر را داده و می دهیم که پایبندی تام به ایفای به موقع تعهدات خودمان را داریم و در مقابل، انتظار ارایه برنامه روشن از سوی شرکت ایریتک برای پیشبرد را کار داریم.
شایان ذکراست کسری غفوری در این نشست کارخانه کنسانتره سنگان را اولین حلقه زنجیره تولید و کلید تولید پایدار فولاد در استان خراسان رضوی خواند.
گفتنی است پس از بحث و تبادل نظر مقرر شد پیمانکار پروژه برای نحوه ادامه کار و تسریع عملیات اجرایی این کارخانه در اسرع وقت آمادگی و برنامه خود را اعلام کند.