رییس کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی مطرح کرد:
خط شکنی نسل جدید فناوری های نوظهور در بازار پول و سرمایه
گزارشهای جهانی از سرازیرشدن سرمایهها به سمت فینتکها به خصوص در حوزه خدمات مالی خبر میدهد. بر اساس آماری که کورش پرویزیان رییس کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی اعلام کرده« حدود 20 درصد تولید ناخالص داخلی کشورهای توسعه یافته در سال 2020 از کانال فناوری اطلاعات تحقق پیدا کرده این در حالی است که در ایران با وجود فراهم بودن زیر ساخت های لازم برای رشد این پدیده نوظهور، این نسبت بسیار اندک می باشد.
به گفته مدیرعامل بانک پارسیان ، در ایران به واسطه تحریم های ظالمانه و جنگ اقتصادی، امکان دسترسی آسان و متعادل برای فعالین حوزه پولی و مالی به بازارها بین المللی وجود ندارد. بدون شک در چنین شرایطی استفاده از تکنولوژی جدید نظام مالی می تواند به عنوان خط شکن عمل کند.
پرویزیان ظرفیت های نظام بانکی در حوزه بانکداری نوین را مورد توجه قرار داد وافزود: اما متاسفانه ساختارهای مرسوم و مقررات متفاوتی که در این حوزه اعمال می شود کمتر به نهادهای اصلی اجازه ورود به این چرخه را می دهند . تنها راه باقی مانده در این شرایط تقویت فین تک ها در عرصه مالی و کمک آنها برای مقابله با کمبودها و محدودیت اعمال شده از بیرون است .
مدیر عامل بانک پارسیان از لزوم تغییر برخی از قوانین در این حوزه خبر داد و افزود: سیاست گذاران بازار پول و سرمایه به خوبی به اهمیت این مساله اشراف داشته و در تلاش هستند که محدودیت بیرونی را به نوعی جبران کنند . با این وجود برای بروز و ظهور فعالین فین تک ها راه طولانی را در پیش داریم .
وی که امیدوار است ظرفیت های ایجاد شده در حوزه فین تک ها به کمک بازار پول و سرمایه بیاید، ادامه داد: در بانکداری خصوصی و حتی بانکداری دولتی سرمایه گذاری نسبتا خوبی در حال انجام است. به طوری که در حوزه پرداخت تقریبا از ظرفیتهای بومی بسیار خوبی استفاده می شود و تقریبا کمبودی در آن وجود ندارد . البته در برخی از حوزه ها و چرخه های مهم نظام پولی و مالی کارهای نکرده بسیاری وجود دارد و باید برای پیشبرد سریع تر آنها باید فعالیت بیشتری کرد.
وی کاهش بروکراسی های اداری و شکستن محدودیت های زمانی و جغرافیایی، کاهش هزینه ها در عین حفظ کیفیت و افزایش سرویس های مالی و توانایی هوشمندانه در ارزیابی خطرها و ریسک های احتمالی را از جمله مهمترین آثار بکارگیری فین تک در حوزه پرداخت برشمرد و ادامه داد در فضای تحریمی و فضای سخت موجود استفاده از رمز ارزها و توسعه آن خیلی می تواند به وضعیت اقتصادی و مراودات تجاری کمک کند .
پرویزیان همچنین در باره رتبه ریسک ایران گفت : در اوایل دولت یازدهم و دوازدهم ریسک کشور به 5 رسیده بود در حال حرکت به سمت 4 بودیم . اما حالا رتبه ریسک پذیری ایران به عدد 7 رسیده که بسیار بالاست .