شمانیوز
شما نیوز

رپورتاژ آگهی/

5 کاربرد متفاوت میلگرد در ساختمان‌سازی

5 کاربرد متفاوت میلگرد در ساختمان‌سازی

استفاده از میلگرد سالم آن‌ هم در حجم و سایز مناسب، یکی از راه‌های افزایش طول عمر ساختمان است . قیمت روز میلگرد را در سایت‌ آسرون ببینید.

میلگرد مناسب، طول عمر سازه شما را بالا می‌برد

 

میلگرد (Rebar) یا آرماتور فولادی (Steel Armature) ، میله‌های فلزی بلند و ناصافی هستند که از مهم‌ترین رکن‌های هر سازه در حال ساختی به‌حساب می‌آیند. میلگردها خلق شدند تا در کنار بتن، سازه را سر پا نگه‌دارند.

کلیدی‌ترین نقش میلگرد در ساختمان‌سازی، استحکام بخشیدن به سازه‌های بتنی است؛ چرا که بتن در برابر نیروهای کششی ضعیف بوده و بایستی تحمل این نیروها را به میلگرد واگذار کنید.

 

درباره میلگرد

 

میلگرد یک میله فولادی توپُر با سطح مقطع گرد است که با روش نورد گرم ساخته می‌شود؛ یعنی شمش فولادی در کوره حرارت داده می‌شود و پس از ذوب شدن، به شکل میلگرد درمی‌آید.

این مقطع فولادی معمولاً از فولاد کربنی، فولاد ضدزنگ یا فولاد گالوانیزه ساخته می‌شود. میلگرد ساخته شده از فولاد کربنی را به راحتی می‌توانید در بازار پیدا کنید. چراکه تولیدکنندگان زیادی در داخل کشور این میلگرد را تولید می‌کنند و تنوع آن زیاد است. میلگردهای ضدزنگ و گالوانیزه موجود در بازار، وارداتی هستند.

 

انواع میلگرد موجود در بازار

 

میلگردها بر اساس شکل، به ۲ نوع میلگرد ساده و آجدار تقسیم‌بندی می‌شوند. روی سطح میلگرد آجدار، شیارهایی برجسته وجود دارد که جهت این شیارها، نشان‌دهنده استحکام تسلیم و کشش آن است.

میلگردها بر اساس استانداردهای مختلفی تولید می‌شوند که پرکاربردترین آن‌ها، استاندارد روسی GOST 5781 است. بر اساس این استاندارد، میلگردها به ۴ دسته میلگرد A1، A2، A3 و A4 تقسیم می‌شوند. A1 نماینده میلگردهای ساده و A2، A3 و A4 نماینده میلگردهای آجدار هستند. در بازار نیز میلگردها بر اساس همین استاندارد نام‌گذاری شده و به فروش می‌روند.

از نظر ابعادی هم میلگردها به صورت شاخه‌ای یا کلاف به فروش می‌رسند.

 

 

1397070812150330815536744 - Copy - Copy - Copy (2)

 

قبل از به‌کارگیری میلگرد، آن را با شرایط مناسب انبار کنید

 

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید پیش از کاربرد میلگرد بدانید، شرایط نگهداری از میلگرد است. در صورت عدم نگهداری درست از میلگرد و زنگ زدن آن، این مقطع فولادی کارایی لازم را نخواهد داشت.

میلگردهای ساده و آجدار کاربردهای متفاوتی دارند. میلگردهای ساده بیشتر در صنعت به کار می‌روندِ اما از میلگرد ساده در نمای ساختمان و به عنوان دورپیچ در اعضای سازه‌ای بتن مسلح هم استفاده می‌شود.

میلگردهای آجدار اما عموماً کاربرد ساختمانی دارند و سایزهای مختلف آن در نقشه‌های آرماتوربندی به کار می‌رود. انتخاب سایز آن‌ها نیز بستگی به میزان مقاومت کششی موردنیاز در هر قسمت از سازه دارد. از آن‌جایی که میلگرد آجدار پرکاربردترین نوع میلگرد است، در ادامه کاربردهای مختلف آن را برایتان شرح می‌دهیم:

 

1397070812150330815536744 - Copy - Copy - Copy

 

1.برای افزایش مقاومت بتن:

 

اصلی‌ترین کاربرد میلگرد آجدار، برای افزایش مقاومت بتن است. همان‌طور که گفتیم، بتن مقاومت کششی پایینی دارد و در صورت وارد شدن نیروهای کششی، در دراز مدت ترک خورده و از بین می‌رود. با استفاده از میلگرد، مقاومت کششی بتن بالا می‌رود. در نتیجه، پی، ستون‌ها و دیوارها استحکام بیشتری خواهند داشت.

مقاومت کششی، به حداکثر تنشی گفته می‌شود که یک جسم می‌تواند با کشیده شدن از طرفین، پیش از باریک شدن و یا خرد شدن تحمل کند. نیروهای کششی در ساختمان معمولاً به علت منقبض و منبسط شدن سازه و در اثر تغییرات جوی، ایجاد می‌شوند.

برای مثال میلگرد فولاد خراسان، دارای مقاومت کششی مناسبی است که با استانداردهای بین‌المللی نیز مطابقت دارد. قیمت میلگرد نیشابور در مقایسه با سایر میلگردهای موجود در بازار، مناسب‌تر است. استفاده از آن می‌تواند علاوه بر تضمین استحکام سازه، برای شما مقرون‌به‌صرفه نیز باشد.

 

2.برای مصرف بتن کمتر

 

برای ساخت یک ساختمان، چاره‌ای جز استفاده از میزان بتن توصیه شده توسط مهندس سازه ندارید؛ که معمولا حجم این بتن کم هم نیست.

اما برای ساخت سازه‌های کوچک‌تر مثل ورودی پارکینگ‌ها، نیازی به استفاده از حجم بالای بتن نیست. در چنین مواردی استفاده از میلگرد بیشتر به جای حجم بالای بتن‌ریزی، عمر سازه کوچکتان را بالاتر خواهد برد.

 

3.برای جلوگیری از ترک خوردن سازه

 

پس از اتمام ساخت، سازه معمولاً در معرض نیروهای مختلفی قرار می‌گیرد که بیشتر این نیروها بر ستون‌ها وارد می‌شود. یکی از این نیروها، نیروی کششی ناشی از تغییرات جوی است که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم.

در صورتی که از میلگرد در حجم و سایز کم‌تر از میزان توصیه شده توسط مهندس سازه استفاده کنید، یا میلگرد زنگ‌زده و بی‌کیفیت به کار ببرید، سازه بتنی شما زودتر ترک می‌خورد. این موضوع همچنین خطرات بزرگی را برای ساکنان ساختمان در بر خواهد داشت.

 

1397070812150330815536744 - Copy - Copy

 

4.برای افزایش طول عمر سازه

 

احتمالاً با توضیحات بالا متوجه شده‌اید که نتیجه نهایی استفاده از میلگرد سالم آن‌ هم در حجم و سایز مناسب، یکی از راه‌های افزایش طول عمر ساختمان است. برای طولانی‌تر کردن عمر سازه، در کارخانه بر روی میلگردها فرآیندی با نام آنیل کردن یا بازپخت مجدد انجام می‌شود.

فرآیند ساخت میلگرد موجب افزایش سختی فولاد شده و انعطاف‌پذیری آن را پایین می‌آورد. به دلیل این که میلگرد مورد استفاده در بتن مسلح بایستی در برخی از نقاط خم شود، این عملیات می‌تواند موجب شکسته شدن آن شود. برای رفع این مشکل، پس از فرآیند نورد گرم، میلگرد را مجدداً حرارت داده، در دمای مشخصی نگه می‌دارند و دوباره سرد می‌کنند.

 

5.برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها

 

سازه بتنی از ترکیب بتن و برخی مقاطع فولادی مثل میلگرد ساخته می‌شود. ساخت این ترکیب به مراتب هزینه کمتری نسبت به اسکلت فلزی دارد.

استفاده از میلگرد در بتن پیش‌ساخته نیز موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود. به عنوان مثال، در ساخت اکثر انبارهای بزرگ مواد غذایی از بتن پیش‌ساخته استفاده می‌شود. این انبارها بایستی دمای پایینی داشته باشند که وجود میلگرد در قطعات بتنی پیش‌ساخته، باعث می‌شود که مقاومت کلی سازه در برابر تحمل دمای پایین بالا رفته و ترک نخورد.

 

برای پیدا کردن میلگرد مناسب با کارکردهایی که در بالا گفته شد، کافی است روی لینک زیر کلیک کنید و قیمت روز میلگرد را از سایت‌ آسرون  ببینید:

https://www.asroon.ir/products/detail/میلگرد-آجدار/101/view/

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی