شمانیوز
شما نیوز

شمانیوز گزارش می‌دهد؛

آیا درگاه‌های بانکی به روی صرافی‌های ارز دیجیتال مسدود می‌شود؟

آیا درگاه‌های بانکی به روی صرافی‌های ارز دیجیتال مسدود می‌شود؟

اخیراً 60 هزار نفر از فعالان بازار رمزارز به رئیس جمهور نامه نوشته‌اند و از او خواسته‌اند که مانع مسدودسازی درگاه‌های پرداخت آنلاین شود.

به گزارش خبرنگار شمانیوز، مدتی است که بازار رمزارزها برای مردم به خصوص مالباختگان بورس جذابیت پیدا کرده و حتی با وجود اینکه صرافی‌های آنلاین مجوز فعالیت ندارند، حاضر شده‌اند ریسک این موضوع را بپذیرند و وارد دنیای خرید و فروش رمزارز شوند. ریسک سرمایه‌گذاری در رمزارزها به حدی زیاد است که عده‌ای به خاطر عدم برخورداری از آموزش‌های کافی، بخش دیگری از سرمایه باقی‌مانده‌شان را در بورس در بازار رمزارزها از دست داده‌اند.

پارلمان علیه صرافی‌های دیجیتال

مجلس شورای اسلامی نسبت به جذب سرمایه‌ها به بازار رمزارزها، واکنش منفی نشان دادند و آن را مصداق خروج سرمایه از کشور می‌دانند و به همین خاطر پارلمان با فشار آوردن به بانک مرکزی و دولت، خواستار مسدود کردن درگاه پرداخت اینترنتی شدند که سرانجام، بانک مرکزی شرکت شاپرک را موظف کرد که پرداخت‌یاران و پذیرندگان پشتیبانی‌شده در نظام پرداخت کشور را مجبور کند که درگاه‌های ارائه‌دهنده رمز ارزها را مسدود سازند. اما این مسئله با واکنش منفی فعالان بازار رمزارزها و انجمن بلاک‌چین ایران مواجه شد.

البته یکی دیگر از ادله‌های نمایندگان مجلس این است که هجوم سرمایه‌ها به بازار رمرزارز سبب شده تا افت شاخص بورس بیش از پیش شدت یابد که رئیس سازمان بورس هم نظر مشترک با وکلای ملت دارد، اما در مقابل برخی کارشناسان این نظریه را باور ندارند. حسین محمودی اصل، کارشناس اقتصادی در گفتگو با شمانیوز، گفت: با وجود اینکه بازار رمزارزها با افت شدیدی روبه‌رو شده، بعید است که سرمایه‌های مردم به سمت بازار سرمایه روانه شود؛ زیرا مردم نسبت به بورس اعتماد ندارند.

مردم خوش‌بین باشند؟

 پس از شدت گرفتن این موضوع در بازار رمزارزها، رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به فشارهای نمایندگان گفت: تا زمان ترسیم نقشه راه در این زمینه از مسدودسازی درگاه‌های پرداخت صرافی‌ها خودداری می‌کند. از سوی دیگر، وزیر اقتصاد درباره نحوه مدیریت بازار رمزارزها نیز معتقد است که در این زمینه باید فعالانه مدیریت و عمل کرد تا بتوان مزایای رمزارزها را به حداکثر و معایب آن را به حداقل رساند.

کشمکش‌های میان دولت و مجلس در حوزه رمزارزها تمامی فعالان این بازار را نگران کرده است. عده‌ای از ترس اینکه مبادا درگاه پرداخت آنلاین مسدود شوند، دارایی‌ها خود را با زیان فروخته‌اند و عده‌ای دیگر دارایی‌های خود را به صرافی‌های خارجی منتقل کرده‌اند. مسئله‌ای که اگر ادامه‌دار باشد هم ‌می‌تواند برای پروژه‌های دانش‌بنیان در حوزه رمزارزها مشکل‌ساز شود و هم مشکل اقتصادی دیگری از جنس بورس را برای مردم به ارمغان خواهد آورد.

اخیراً 60 هزار نفر از فعالان بازار رمزارز به رئیس جمهور نامه نوشته‌اند و از او خواسته‌اند که مانع مسدودسازی درگاه‌های پرداخت آنلاین شود. دفتر رئیس جمهور درخواست فعالان بازار را اجابت کرده و به رئیس کل بانک مرکزی طی نامه‌ای دستور داده است مانع مسدودسازی درگاه‌های پرداخت آنلاین شود.

درگاه‌های فروش رمزارزها مسدود نشود

بر اساس این گزارش؛ حدود ۱۲ میلیون ایرانی در بازار رمز ارزها فعال هستند و قطعاً با رفتارها و تصمیمات خلق‌الساعه نمی‌توان حوزه رمزارزها را سروسامان بخشید. ضروری است که مسئولان تصمیمات معقولی نسبت به این بازار اتخاذ شدند و از رفتارهای هیجانی به شدت پرهیز کنند؛ زیرا چه بخواهیم و چه نخواهیم باید ارزهای دیجیتال را به عنوان یک واقعیت پذیرفت.

گزارش از سعید امینی

انتهای پیام

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین