وثوق احمدی: جلوی ثبت قرارداد بازیکنان جدید باشگاههای بدهکار را میگیریم
رئیس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال تأکید کرد جلوی ثبت قرارداد بازیکنان جدید باشگاهی را که حتی یک پرونده هم داشته باشد، خواهند گرفت.
به گزارش شما نیوز ، روزبه وثوق احمدی درباره پرونده بدهی باشگاههای لیگ برتری به بازیکنان و مربیان پیشین خود اظهار داشت: ما دو نوع بدهی داریم. زمانی پروندههای مالی در کمیته انضباطی رسیدگی میشد که به کمیته تعیین وضعیت ارجاع داده شده است. در مورد این پروندهها، با نظر کمیته انضباطی، باشگاهها باید ۲۰ درصد مبلغ بدهی خود را به شخص طلبکار بپردازند. بهعنوان مثال، اگر باشگاهی به بازیکنی ۲۰۰ میلیون تومان بدهکار است، باید ۲۰ درصد آن را تسویه کند. اگر باشگاه مذکور بازیکن جدیدی بگیرد، برای ثبت قرارداد او باید به اندازه مبلغ قراردادی که با بازیکن جدیدش منعقد میکند، به شخص بدهکار پول پرداخت کند.
وی افزود: پرونده بدهی باشگاهها در طول ۱۰،۱۵ سال گذشته طبقهبندی شده است و با این روش طی دو سه سال تسویه میشود، به شرطی که باشگاهها بتوانند مبالغ را پرداخت کنند. با این شرایط، باشگاه به جای اینکه بازیکن جدید بگیرد، مجبور است بدهیهای قبلی خود را تسویه کند.
رئیس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: پروندههای دیگری داریم که در کمیته تعیین وضعیت منجر به صدور حکم قطعی شده و مهلت ۳۰ روزه برای پرداخت آن نیز گذشته است. باشگاههای بدهکار باید همه مبلغ حکم صادر شده را پرداخت یا با شخص مورد نظر حلوفصل کنند. بهعنوان مثال باشگاهی به مربی یا بازیکنی بدهکار بوده و در کمیته تعیین وضعیت حکم قطعی صادر شده است که باید پولش پرداخت شود. این باشگاه باید مبلغ بدهی را بپردازد یا از فرد طلبکار برای حل و فصل کردن بدهی رضایت بگیرد.
وثوق احمدی ادامه داد: چهار باشگاه پیکان، صنعت نفت آبادان، ذوبآهن اصفهان و فولاد خوزستان در کمیته تعیین وضعیت هیچ بدهی ندارند، اما سایر باشگاههای لیگ برتری برای ثبت قرارداد بازیکنان خود باید بدهیهایشان را پرداخت یا حل و فصل کنند. باشگاههایی هم که پروندههای شکایت بازیکن خارجی دارند، تا زمانی که تکلیفشان روشن نشده، از ثبت بازیکن خارجی محروم هستند. اگر بدهی بازیکنان داخلی خود را بدهند، باز هم برای ثبت بازیکن خارجی، باید تکلیف بدهی بازیکنان خارجیشان را مشخص کنند.
وی در ادامه گفتوگوی خود با تسنیم در مورد وضعیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: پرسپولیس سه پرونده لازم الاجرا دارد که شامل بدهی به وینگو بگوویچ، بابک حاتمی و رضا نوروزی است. باشگاه استقلال اما هشت پرونده دارد که شامل بدهی به خانم خدیجه حسینپور، فاطمه خداویسی، معصومه غلامی، الهه محمدی، مینا هاشمی، میرشاد ماجدی و باشگاه توحید بوشهر برای حق رشد مهدی قائدی است. این دو باشگاه، پروندههای زیادی هم در رابطه با شکایت بازیکنان و مربیان قبلی دارند که در مرحله رسیدگی است. بهعنوان مثال، پرسپولیس پرونده محمدامین آرامطبع را دارد و استقلال پرونده مجتبی جباری را که این دو پرونده به کمیته استیناف رفته است.
رئیس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال تصریح کرد: ما در طول یک سال گذشته نزدیک به هزار پرونده از سراسر ایران داشتیم. نتیجه اقدامات ما به این صورت است که باشگاههایی که محکوم شدهاند، باید بدهیهایشان را پرداخت کنند و اگر این اتفاق بیفتد، اولین سالی خواهد بود که باشگاهها بدون بدهی معوقه لیگ را شروع میکنند. این موضوع، بزرگترین اتفاق در فوتبال مملکتمان خواهد بود و دیگر مشکلات بازرس AFC و این را که چطور مجوز حرفهای صادر خواهد شد، نخواهیم داشت. ما ضمانت اجرایی را در نظر گرفتهایم و حتی جلوی ثبت قرارداد بازیکنان جدید باشگاهی را که یک پرونده هم داشته باشد، میگیریم.
وثوق احمدی در خصوص اینکه برخی از مربیان و بازیکنان با AFC مکاتبه کرده و به نوعی باشگاهها را تهدید کردهاند، گفت: این افراد هیچ پروندهای در کمیته تعیین وضعیت ندارند و وقتی جایی شکایت نکرده باشید، نمیتوانید ادعا کنید طلبکار هستید. اگر بر فرض مثال، بازیکنی از پرسپولیس بگوید ۲۰۰ میلیون قرارداد بسته و ۱۸۰ میلیون طلب دارد، باید جایی شکایت کند تا AFC بداند طرف چقدر بدهی دارد. وقتی حکمی اجرا نشده باشد، با مکاتبه نمیتوان کاری کرد. اگر شکایت کنند و به نتیجهای نرسند، آن وقت میتوانند مکاتباتی داشته باشند.