جنگ جهانی سوم
احتمال وقوع جنگ جهانی سوم و حمله اتمی
بحران جنگی میان روسیه و اوکراین این روزها در کنار تهدیدات ناتو و جنگهای ائتلافی با یمن موضوعات روزی است که با خبر تنش میان چین و تایوان اذهان را درگیر آغاز جنگ جهانی سوم کرده است.
به گزارش شمانیوز: اوضاع جنگی جهان در ائتلافهای عبری-عربی و آمریکایی-عبری-عربی خیلی اوضاع درست و درمانی بود حالا موضوع جنگ روسیه و اوکراین پیش آمد که اکثر منتقدین آمریکا و اروپا را باعث و بانی این امر میدانند. به دنبال درگیریها و اوضاع متشنج منطقه اوکراین، اکنون خبر از نوعی جنگ سرد و لفاظیهای جنگی از طرف تایوان برای چین به گوش میرسد.
اینکه تا چه میزان تهدیدات آمریکا و اروپا در خصوص بحران اوکراین واقعی است؟ آیا شورای امنیت سازمان ملل و ناتو اقدام نظامی در این خصوص خواهند کرد؟ اقدامات خبری تایوان که حساسیت جنگی با چین را در اذهان به وجود میآورد تا چه اندازه به حقیقت نزدیک است؟ موضوعاتی است که باعث شده تا افکار عمومی و رسانهای جهان به سمت این موضوع برود که آیا جنگی تمامعیار در سطح جهان به عنوان جنگ جهانی سوم در راه است؟
هشدار برای آغاز جنگ جهانی سوم
چند روز پیش بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس هشدار داد که وضعیت بین اوکراین و روسیه میتواند به بزرگترین جنگ در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم منجر شود. این هشدار آغاز اولیه برآوردهای رسانهای و تحلیلی پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، و احتمال جنگ جهانی سوم شد.
خطر اتمی در چرنوبیل
یکی از مشاوران وزارت کشور اوکراین به NBC گفت که نیروهای روسی وارد چرنوبیل شدند، درگیری در آنجا شروع شده است. در جریان درگیری، یک مرکز ذخیره سازی زباله های هسته ای تخریب شد.
زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در توئیتی نوشت: نیروهای روسی در تلاش برای تصرف نیروگاه هستهای چرنوبیل هستند. جنگ شدید میتواند منجر به مختل شدن زبالههای هستهای شود و این امر کل اروپا را تهدید میکند.
زمان رای گیری شورای امنیت سازمان ملل درباره روسیه
براساس گزارش اسپوتنیک، منابعی در شورای امنیت سازمان ملل گفتند که انتظار می رود روز جمعه درباره پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که اقدامات روسیه در اوکراین را محکوم می کند، رأی گیری شود.
یکی از منابع این خبرگزاری گفت: "انتظار می رود فردا رای گیری انجام شود." منبع دیگری این اطلاعات را نیز تایید کرد. به گفته آنها نویسندگان این قطعنامه آمریکا و آلبانی هستند.
تنش میان چین و تایوان، آغازی بر احتمال وقوع جنگ جهانی سوم
اما در ادامه بحرانها در سطح جهان خبرها حاکی از تنش میان تایوان و چین است که این خود بر قوت گرفتن جنگ احتمالی سوم در سطح جهان تاثیر گذاشته است.
در حالی که تایپه با نگرانی بحران اوکراین را دنبال میکند، نیروی هوایی تایوان اعلام کرد ۹ جنگنده چینی را که وارد حریم هوایی آن شده بودند، رهگیری کرد.
وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که نیروی هوایی این منطقه امروز (پنجشنبه) به ۹ فروند جنگنده چینی که وارد منطقه دفاع هوایی این جزیره شده بودند، هشدار داد.
تایوان از انجام چنین مأموریتهای منظم توسط نیروی هوایی چین در دو سال گذشته شکایت دارد، اگرچه جنگندهها به خود تایوان نزدیک نمیشود.
به گزارش رویترز، تعداد جنگندهها در این عملیات در مقایسه با بار آخر در ۲۳ ژانویه که ۳۹ فروند بود، بسیار کمتر بود و شامل شامل هشت جنگنده جی-۱۶ چینی و یک هواپیمای شناسایی وای-۸ بود که بر فراز منطقهای در شمال شرقی جزایر «پراتاس» تحت کنترل تایوان در شمال دریای جنوبی چین پرواز کردند.
این وزارتخانه گفت، جنگندههای تایوانی برای هشدار به هواپیماهای چینی اعزام شدند و موشکهای پدافند هوایی برای «نظارت بر فعالیتها» مستقر شدند.
این در حالی است که به نوشته رویترز، تایوان با احتیاط نظارهگر بحران اوکراین بوده و نگران است که چین ممکن است برای پیشروی در جزیره از این فرصت استفاده کند. در حالی که تایپه هیچ گونه تحرک غیرمعمول نیروهای چینی را گزارش نکرده، سطح هشدار خود را افزایش داده است.
مسئولین تایوانی چه میگویند؟
«تسای اینگ ون» رئیسجمهور تایوان در جلسه روز چهارشنبه کارگروه شورای امنیت ملی گفت که تایوان باید نظارت و هوشیاری خود را بر فعالیتهای نظامی در منطقه افزایش دهد و با اطلاعات نادرست خارجی مقابله کند، اگرچه او مستقیماً به چین اشاره نکرد.
«جوزف وو» وزیر امور خارجه تایوان نیز در دو مصاحبه با رسانههای خارجی در این ماه هشدار داد که آنها به دقت زیر نظر دارند تا ببینند آیا چین از بحران اوکراین برای حمله استفاده میکند یا خیر.
یک مقام ارشد تایوان که به برنامهریزیهای امنیتی دولت آگاه است به رویترز گفت که احتمال افزایش ناگهانی تنش نظامی بالا نیست اما تایپه از نزدیک هرگونه فعالیت غیرعادی چین را زیر نظر دارد. این مقام تایوانی همچنین به رزمایشهای نظامی ارتش چین در مناطقی بین شمال شرق تایوان و نزدیکی تنگه میاکو در نزدیکی جزایر جنوبی ژاپن اشاره کرد که در یک ماه گذشته تکرار شده است.
پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین میداند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی میکند. اخیراََ دولت آمریکا لایحه صدها میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا را امضا کرد که بخش چشمگیری از آن به مقابله با چین و حمایت از تایوان تخصیص داده شده است.
فرار آمریکا از بحران اقتصادی با تنشآفرینی در سطح جهان
محمدپارسا نجفی کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به بحران جنگی اوکراین گفت: یکی از اهداف آمریکا این است که با درگیر کردن روسیه در منطقه اوکراین، خیال خود را از بابت روسیه راحت کند و متمرکز به مقابله با کشور چین بشود.
این کارشناس حوزه بینالملل معتقد است که کاهش ارزش دلار آمریکا زمینه صادرات بیشتر و طبعاً افزایش تولید که موجب رونق اشتغال در داخل ایالات متحده میشود بیشتر فراهم خواهد شد. از طرف دیگر چین نیز مجبور به کاهش ارزش برابری یوان با دلار خواهد شد. هر چند کاهش ارزش دلار در بلند مدت برای اقتصاد آمریکا مناسب نیست، ولی ارزش دارایی کشورهایی مانند: ژاپن، عربستان و چین را که از بزرگترین خریداران اوراق قرضه خارجی آمریکا محسوب می شوند، کاهش می دهد.