ارشا اقدسی
مراسم سالگرد ارشا اقدسی | عکسهای جگرسوز از حال مادر ارشا اقدسی
اولین مراسم یادبود درگذشت ارشا اقدسی با حضور جمعی از هنرمندان در موزه سینما برگزار شد.
اولین مراسم یادبود درگذشت ارشا اقدسی با حضور جمعی از هنرمندان در موزه سینما برگزار شد. ارشا اقدسی بدلکار ایرانی که چند روز قبل سرصحنه یک فیلم سینمایی خارجی در شهر بیروت کشور لبنان دچار سانحه رانندگی شده بود و در بیمارستانی در بیروت بستری بود در سن ۳۹ سالگی درگذشت.
نام اصلی : ارشا اقدسی
متولد : 14 اردیبهشت 1361 تهران
زمینه فعالیت : سینما و ورزش
پیشه : بدلکار و بازیگر
قد : 183 سانتیمتر
بیوگرافی ارشا اقدسی بدلکار ایرانی
ارشا اقدسی ۱۴ اردیبهشت سال ۱۳۶۱ در تهران به دنیا آمد. او از کودکی به ورزش علاقه داشت و آن را دنبال میکرد. ارشا رشته ورزشی آی کی دو (هنر رزمی ژاپنی) را فراگرفت و توانست مربیگری این رشته را هم کسب کند. در سال ۸۴ در رشته تربیتبدنی، بورسیه تحصیلی ایتالیا را گرفت ولی با دیدن آگهی دورههای بدلکاری با مرحوم پیمان ابدی آشنا شد، از دانشگاه انصراف داد و کار بدلکاری را شروع کرد. اقدسی با ادامه دادن بدلکاری توانست سرمربی کلاسهای بدلکاری پیمان ابدی شود و به دنبال آن سکوی بانجی جامپینگ احداث کرد و عنوان اولین مربی بانجی جامپینگ و تونل باد صبا در ایران را از آن خود کرد. ارشا اقدسی سرانجام در ۱۳ بهمن ۱۳۸۵ گروه بدلکاران ۱۳ را تأسیس نمود و فعالیتهای خود را در ایران و عرصه بینالملل گسترش داد و با پروژههای فیلمسازی مشغول همکاری شد.
فعالیتهای بدلکاری ارشا اقدسی
ارشا اقدسی یکی از برترین بدلکاران جهان است که جوایز زیادی را کسب کرده است. وی در فیلمهای بسیاری بهعنوان بدلکار حضورداشته و با کارگردانان و فیلمسازان مشهور دنیا و همچنین کمپانیهای بزرگ فیلمسازی همکاری داشته است. او در سال ۸۴ با حضور در سریال «نشانی» به کارگردانی رامبد جوان، اولین تجربه بدلکاری هنری خود را با گروه پیمان ابدی به دست آورد، بعدازآن نیز در سال ۸۷ در سریال «روزهای زیبا» بدلکار بود. او بعد از فوت استادش پیمان ابدی، در کمتر از سه سال به مرد اول بدلکار ی ایران تبدیل شد. وی در چندین تیزر تبلیغاتی هم حضورداشته است. از معروفترین فیلمهایی که ارشا اقدسی در آنها هنرنمایی کرده میتوان به اشکها و لبخندها، عملیات ۱۲۵، ساخت ایران، سقوط آزاد، رالی ایرانی، شوق پرواز، هوش سیاه ۲، خط ویژه، متروپل، بمب، به وقت شام، شبی که ماه کامل شد، هزارپا، بارکد، گشت ارشاد ۲، پایتخت، شکارچی ساخت ایران و آلمان، مرگ روشنایی ساخت آمریکا، کنگ فو یوگا ساخت چین و …اشاره کرد. درخشش وی با فیلم خارجی «شکارچی» در سال ۱۳۸۹ شروع و با فیلم هالیوودی جیمز باند در سال ۱۳۹۱ به اوج خود رسید. این بدلکار ایرانی اولین همایش رسمی بدلکاران تلویزیون و سینما را در سال ۱۳۹۷ برگزار کرد.
سایر فعالیتها و کارهای ارشا اقدسی
اولین تجربه فیلمسازی ارشا، فیلم کوتاهی به اسم «جمشید آریا» است. این فیلم برای تجلیل از بازیگر اکشن ایرانی جمشید هاشمپور و تنها در یک روز ساختهشد و در جشن حافظ به نمایش درآمد. فیلم او در جشنواره بینالمللی فیلم جیپور دیپلم افتخار گرفت. اقدسی مجری مسابقه آبوآتش در شبکه نسیم نیز بوده است. ارشا همچنین در رشتههای زیادی ازجمله کاراته، مربیگری رشته رزمی آیکیدو، کمانگیر روی اسب، اسبسواری، چتربازی و سقوط آزاد، بیس جامپینگ، کار با طناب، پارکور و ورزشهای رزمی سینمایی، پینت بال، تیروکمان، کارتینگ، سنگنوردی و پاراگلایدر فعالیت دارد و شاگردان زیادی نیز در برخی از این رشتهها تربیتکرده است. همچنین ارشا اقدسی در ویژهبرنامه اعلام نتایج فینال عصر جدید به احترام شهدای آتشنشان اجرایی متفاوت از خود به نمایش گذاشت.
ارشا اقدسی و همسرش
برخی منابع گفتهاند که ارشا اقدسی هنوز ازدواج نکرده و مجرد است و برخی دیگر نوشتهاند که از وضعیت ازدواج و همسر ارشا اقدسی اطلاعات موثقی در دست نیست.
ارشا اقدسی در خندوانه
ارشا اقدسی در مسابقه لباهنگ خندوانه توانست در بین مردم بیشتر شناخته شود و به اوج شهرت خود برسد. او در سال ۱۳۹۵ در این مسابقه شرکت کرد و با کمک مهارت بدلکاری خود مقام دوم را به دست آورد. به گفته خودش حضور در خندوانه نقطه عطفی در زندگی کاری او بوده و باعث شده مردم بیشتر از قبل با او آشنا شوند. او در این مسابقه رکورد سوختن و خواندن همزمان و بدون حرکت را برای اولین بار در ایران با مدتزمان بیستوپنج ثانیه به نام خود ثبت کرد.
حادثه و تصادف ارشا اقدسی
بدلکار حرفهای ایران در جریان همکاری با یک فیلم سینمایی خارجی در لبنان در روز چهارشنبه ۶ مرداد دچار حادثه شد. خودروی ارشا اقدسی که بهعنوان بدلکار در این فیلم حضور داشت، در حین فیلمبرداری صحنهای مربوط به چپ شدن ماشین، واژگون شد.
به گزارش خبرنگا صداوسیما، ضربه به گردن ارشا خیلی شدید بوده و چند ثانیه خون و اکسیژن به مغز او نرسیده است. موقعی که ارشا به بیمارستان رسید، قلب و تنفس او متوقف شده بود و وی را احیا کردند.
او اکنون در بیمارستان سن جورج روم بیروت بستری است و طبق گفته پزشکان وی قرار بود پس از انجام آزمایشهای لازم در روز دوشنبه ۱۱ مردادماه تحت عمل جراحی مهمی قرار بگیرد اما به گفته پزشکان علائم حیاتی ارشا اقدسی از شب گذشته به شدت پایین آمده است و به همین دلیل اعمال جراحی که قرار بود امروز انجام شوند، ملغی شده است.
به گفته یکی از دوستان و اعضای تیم بدلکاریاش، او در چند روز اخیر به صلاحدید پزشک درمانگرش، به کمک دارو به خواب مصنوعی برده شد.
نزدیکان ارشا اقدسی گفتهاند که پزشکان شانس زنده ماندن او را تنها یک درصد میدانند و آنان از مردم میخواهند که با همین یک درصد امید، دعا کنند که او به زندگی بازگردد.
اهدای عضو ارشا اقدسی
مادر ارشا اقدسی اعلام کرد که پسرش وصیت کرده است اگر دچار مرگ مغزی شد، اعضای بدنش را اهدا کنند.
جوایز ارشا اقدسی
برنده جایزه SAG برای بدلکاری در فیلم جیمز باند، سقوط آسمانی
کسب مقام نخست در رشته چپ کردن ماشین در مسابقات جهانی پرمتئوس روسیه
کسب مقام دوم در مسابقه لباهنگ خندوانه
کاندید بهترین جلوههای ویژه میدانی برای فیلم سارا و آیدا در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر
کاندید بهترین فیلم کوتاه و دریافت دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه از جشنواره فیلم جیپور
کاندید بهترین فیلم کوتاه در جشنواره فیلم سوچی روسیه
دریافت نشان شوالیه در سال ۲۰۱۸ در فستیوال just out از رئیسجمهور صربستان
افتخارات ارشا اقدسی
اولین مربی بانجی جامپینگ در ایران
اولین مربی تونل باد در ایران
انجام بانجی جامپینگ از پل، دره و هلیکوپتر برای اولین بار
انجام بانجی جامپینگ بدون اتصال به کش بانجی و با گرفتن کش در دست برای اولین بار در ایران
رکورددار پرش روی تشک در ایران (۱۵ متر – بر روی تشک ۲×۳)
رکورد سقوط از روی هلیکوپتر از ارتفاع ۵۰ متری
رکورد معلق زدن ماشین با چهار دور کامل
رکورد بیشترین دفعات چپ کردن ماشین (۳۵ بار)
رکورد طولانیترین پرش با ماشین در ایران
رکورد پرش با ماشین از روی کامیون به طول سیوپنج متر (برای Kaos هرجومرج)
رکورد چرخیدن ماشین دو دور روی هوا پیش از برخورد با زمین که تنها پنج نفر در جهان به این رکورد دستیافتهاند و تنها رکورددار ایران در این حرکت ارشا اقدسی است.
رکورد طولانیترین مدت سوختن در آتش یک دقیقه و هفده ثانیه
سوختن و خواندن همزمان برای اولین بار در ایران، بیستوپنج ثانیه بدون حرکت