سهام عدالت
سهامدارانی که سود سهام عدالت نگرفتند چه کار کنند؟
بر اساس اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز سود مشمولان دریافت سود سهام عدالت ۴۸ ساعت زمان خواهد برد و ممکن است به دلیل یک سری مشکلات برای برخی سهامداران واریز نشود.
به گزارش شمانیوز: واریز مرحله دوم سود سهام عدالت عملکرد سال مالی ۱۴۰۰ شرکتها از دیروز آغاز شد. سود سهام عدالتی که به گفته مسئولان، بد عهدی برخی از شرکتها سبب شد در دو مرحله واریز شود. مرحله اول واریز سود ۳۰ آذر بود.
سودی که در مرحله اول به گفته رئیس سازمان بورس آقای عشقی برای سهامدارانی که پرتفوی سهام عدالت ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان داشتند به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و برای افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار داشتند، مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود به شکل علیالحساب واریز شده بود.
او در ادامه نیز به واریز سود به همین میزان در مرحله دوم تا قبل از پایان سال تاکید کرده بود.
حالا دومین مرحله واریز سود سهام عدالت از پنجشنبه از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به حساب ۴۳ میلیون و ۸۶۴ هزار نفر سهامداران مستقیم و غیر مستقیم سهام عدالت، آغاز شده سودی که بر اساس پرتفوی افراد میزان آن متفاوت است؛ که بر اساس اطلاعیههای منتشر شده سهامدارانی که در پرتفوی سهام خود ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان دارایی دارند، به ترتیب ۶۱۳، ۶۶۷ و ۷۲۱ هزار تومان سود دریافت میکنند. همچنین افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار دارند، مبلغ یک میلیون و ۳۵۶ هزار تومان سود به آنها تعلق خواهد گرفت.
سود شرکت های غیر بورسی سهام عدالت هم واریز شد
اما واریز مرحله دوم سود سهام عدالت با مرحله اول یک تفاوت داشت، این سود همراه با سود شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت واریز شده است؛ موضوعی که رئیس سازمان بورس آقای عشقی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: سود شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت هم با همین سودها پرداخت خواهد شد.
پس از آن نیز سازمان خصوصی ضمن تایید این نکته در اطلاعیه ای اعلام کرد: با عنایت به مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر واریز باقیمانده سود سهام عدالت نزد سازمان خصوصیسازی به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، بدین وسیله به آگاهی کلیه سهامداران میرساند، «سود عملکرد شرکتهای غیربورسی مربوط به سالهای ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰» و همچنین «باقیمانده سود تخصیص داده نشده مربوط به سنوات قبل از آزادسازی (قبل از ۱۳۹۹)» جهت واریز به حساب سهامداران سهام عدالت به حساب شرکت مذکور واریز شده است؛ بنابراین شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه همزمان با واریز مرحله دوم سود سهام مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکتهای بورسی سهام عدالت، سود سهام نزد این سازمان را نیز به حساب سهامداران واریز خواهد کرد.
بر این اساس از کل مبلغ واریز شده توسط شرکت مذکور، مبلغ ۲۵۵ هزار تومان برای سهامداران یک میلیون تومانی و مبلغ ۱۳۵ هزار تومان برای سهامداران ۵۳۲ هزار تومانی، مربوط به سود واریز شده توسط سازمان خصوصیسازی است.
واریز سودی که بر اساس پیگیریهای باشگاه خبرنگار جوان از شرکت سپرده گذاری مرکزی حدود ۴۸ ساعت زمان خواهد برد.
همچین سپرده گذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: افرادی که مشکلات حسابی دوره های قبل خود را رفع کرده بودند علاوه بر این سود، مبالغ(سود)دیگر دورههای قبل را هم دریافت خواهند کرد.
چرا برخی مشمولان سود سهام عدالت دریافت نخواهند کرد؟
اما سود سهام عدالت ممکن است برای برخی از افراد واریز نشود که پیش از این مدیر پرداخت سود سپرده گذاری مرکزی آقای حسین قشمی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت از مهمترین دلایلی است که باعث میشود سود به حساب سهامداران سهام عدالت واریز نشود.
مشمولانی که سود سهام عدالت خود را دریافت نکردند چه کنند؟
اما افرادی که سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده بنا بر اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان میتوانند با مرکز تماس سپردهگذاری مرکزی با شماره ۱۵۶۹ تماس گرفته یا به سامانه سهام عدالت و سامانه ذینفعان مراجعه کنند.
سهامداران مراقب سودجویان باشند!
حالا که بحث واریز سود سهام عدالت داغ شده سودجویان نیز این فرصت را غنیمت شمرده و به دنبال پهن کردن دام برای سهامداران هستند که در این خصوص نیز شرکت سپرده گذاری مرکزی طی اطلاعیه اعلام کرده است: با واریز مرحله دوم سود سهام عدالت برخی مجرمان سایبری با ترفندهای جدید و با ارسال پیامک و یا پیام در شبکههای اجتماعی با نام واریز سود سهام عدالت مترصد کلاهبرداری از مردم هستند.
در این پیامهای جعلی که به تازگی منتشر شده، از مخاطبین درخواست میشود که برای دریافت سود سهام خود از طریق لینک آلوده اقدام کند که سهامداران میبایست نسبت به این اقدام کلاهبردارانه آگاه باشند.
بر این اساس مجرمان سایبری با طراحی پلتفرم مجرمانه در قالب استفاده از نام و نشان سامانه سهام عدالت و ارسال پیامک مبنی بر واریز مبالغ مختلف به حسابهای مالی هموطنان مشروط به مراجعه لینک یا پیوند درج شده در پیامک، گوشی تلفن همراه فریبخوردگان را به صفحات جعلی پرداخت موسوم به فیشینگ هدایت میکنند.
سود سهام عدالت عملکرد مالی سال ۱۴۰۰ شرکت ها هم سرانجام به ایستگاه پایانی خود رسید سودی که نسبت به دوره مالی قبلی رشد قابل توجه ای داشت.