پیش بینی قیمت دلار پس از آزادسازی | قیمت دلار کاهش پیدا می کند؟
با انتشار خبر آزادسازی دارایی های دلاری ایران درکره جنوبی اکنون این سوال پیش می آید که قیمت دلار کاهش پیدا می کند؟
قیمت دلار همچنان در کانال 49 هزار تومان باقی مانده است. حبس قیمت دلار در این کانال بر بازار تاثیرگذار بوده است. مردم به دنبال آن هستند که ببینند قیمت دلار افزایش پیدا می کند یا کاهش؟ آیا آزادسازی منابع دلاری ایران در کره جنوبی به قیمت دلار شوک وارد خواهد کرد؟ جزئیات بیشتر درباره قیمت دلار را در ادامه بخوانید.
درهفته سوم مرداد قیمت دلار همواره در کانال ۴۹ هزار تومانی نوسان داشت، اما این اسکناس در رفت و برگشتهای محدود به خواست سیاستگذار اکتفا کرد و با بازدهی منفی بسته شد.
قیمت دلار در هفته سوم مرداد با بازدهی منفی به کار خود پایان داد. این اسکناس این هفته در کانال ۴۹ هزار تومانی ماند و با روند الاکلنگی در محدوده ۴۹ هزار و ۴۰۰ تا ۴۹ هزار و ۷۰۰ تومانی نوسان داشت. دیروز نیز این اسکناس رنج شد و با همان قیمت ۴۹ هزار و ۶۵۰ تومانی روز چهارشنبه معامله شد.
در هفته جاری اخبار مربوط به موضوع انحلال کانون صرافان همچنان بر بازار ارز اثر داشت و معاملهگران این موضوع را عامل اصلی کاهش قیمت دلار دانستند تا مبادا کانون صرافان ادعایی مبنی بر مدیریت بازار ارز داشته باشند.
این هفته، تیرِ سیاستگذار به بازار آزاد ارز و تحلیلهای کارشناسان مبنی بر فنر فشرده دلار با صحبتهای فرزین بر چله نشست. وی با این لفظ که من نمیدانم این فنر چیست. نقدینگی را کاهشی و فروش ارز کشور را در حال افزایش اعلام کرد.
بانک مرکزی با بازار ارز چند چند است؟
علاوه بر آماری که به اعتقاد کارشناسان، گلچین کردن آمارهای اقتصادی از سوی رئیس کل بانک مرکزی بود. برخی، گفتههای وی را کاملا متضاد با اظهارات پیشین این مقام مسئول عنوان کردند. برخلاف تاکید فرزین بر أوضاع مساعد، قابل کنترل و آمار دلگرمکننده، اما برداشت فعالان اقتصادی نسبت به صحبتهای فرزین نگرانکننده و دریافت سیگنال منفی بود.
آنها میگویند اگر اوضاع مساعد است چرا آمار مربوط به نقدینگی به طور منظم، شفاف و صریح منتشر نمیشود؟ اینکه رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه خبری خود چنین مباجثی را مطرح میکند پالس نامساعدی برای بازارهای مالی است و در برهه فعلی بازار حس بدی از آن میگیرد.
در بخشی از اظهارات رئیس کل بانک مرکزی وی به موضوع نقدینگی و کاهش سرعت رشد آن به ۲۷.۵ درصد در تیر ماه تاکید کرد. فرزین در ادامه به روند تغییرات نقدینگی و هدفگذاری بانک مرکزی برای این متغیر پرداخت و گفت: نرخ رشد نقدینگی در سال ۱۳۹۹ معادل ۴۰.۶ درصد، در سال ۱۴۰۰برابر با ۳۹ درصد بوده است.
این در حالی است که فرزین پیش از این از فقدان رابطه بین نقدینگی و تورم، به عنوان مقدمهای برای تغییر ریل سیاستگذاران پولی کشور به سوی سیاست تثبیت ارز استفاده کرده بود؛ که به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، این موضوع چیزی جز ارزپاشی و پولپاشی نیست و میتواند در آینده اثرات مخربی را از خود به جا بگذارد.
حبس دلار با سیگنال آزادی زندانیان دوتابعیتی
روز گذشته و پس از پایان بازارهای مالی، اخباری مبنی بر انتقال چهار زندانی دو تابعیتی از اوین به هتل از سوی سیانان منتشرشد و بازار گمانهزنیها را برای افزایش احتمال توافق در روزهای آتی داغ کرد. کریستین امان پور و جنیفر هانسلر، وکیل یکی از این زندانیان روز پنجشنبه به سی ان ان گفت، این چهار نفر، از زندان آزاد شده و به یک هتل منتقل شدهاند، که احتمالا نشانه این است که ممکن است به زودی از حبس آزاد شوند.
از سوی دیگر اکوایران در گزارشی با اشاره به گفته چند منبع آگاه عنوان کرده که، ایالات متحده و ایران به توافقی دست یافتهاند که در ازای آزادی چند زندانی دوتابعیتی، تهران به ۶ میلیارد از پول فروش نفتش که در کشورهای دیگر بلوکه شده دسترسی پیدا کند. به گفته وکیل یکی از زندانیان، به عنوان اولین گام توافق که پس از بیش از دو سال مذاکره بیسروصدا انجام شد، ایران پنج شهروند ایرانیآمریکایی دوتابعیتی را به حبس خانگی فرستاد.
گفتنی است سیگنال آزادی زندانیان دوتابعیتی همواره بر بازار ارز اثر داشته است. این موضوع میتواند برای هفته آینده خوارک خبری مساعدی برای حبس نفس دلار در منطقه ۴۹ هزار تومانی باشد.