شمانیوز
شما نیوز

آخرین وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران

آخرین وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران

رئیس‌کل سازمان نظام‌ پرستاری آخرین وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران را تشریح کرد.

به گزارش شمانیوز؛ احمد نجاتیان با بیان اینکه  کارگروه‌ بررسی فرمول پرداخت تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در وزارت بهداشت  تشکیل شده، اظهار کرد: کارگروه بررسی فرمول پرداخت تعرفه‌گذاری تاکنون چهاربار طی یک ماه گذشته تشکیل جلسه داده و مسائلی در این جلسه مورد بررسی قرار گرفته است. کارگروه وزارت بهداشت در مسیر بررسی نواقص کارشناسی طرح پیشنهادی سازمان نظام‌ پرستاری قرار گرفته و طرح کارشناسی نهایی را ابلاغ می‌کند. 

بررسی چگونگی پرداخت تعرفه پرستاران اتاق عمل

وی با بیان اینکه جنبه‌های مختلف فرمول پیشنهادی سازمان نظام‌ پرستاری در این جلسات مورد بررسی قرار گرفته، تصریح کرد: یکی از مسائل و مشکلات نظام‌ پرستاری، چگونگی پرداخت تعرفه پرستارانی است که در اتاق عمل به ارائه خدمت می‌پردارند. موضوع چگونگی پرداخت تعرفه خدمات پرستاری برای پرستارانی که در اتاق‌عمل مشغول به‌ کار هستند در یک جلسه مورد بررسی قرار گرفته است. 

شفاف نبودن فرمول پرداخت تعرفه‌های پرستاری

رئیس‌کل سازمان نظام‌پرستاری با بیان اینکه نگرانی‌های پرستاران در ارتباط با قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از دو وجه قابل بررسی است، گفت: «شفاف‌نبودن فرمول پرداخت» و «پرداخت با تاخیر» جزو نگرانی‌های پرستاران در ارتباط با قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است. پرستاران بر این باور هستند که فرمول کنونی پرداخت تعرفه‌های پرستاری چندان شفاف نیست. اگرچه وزارت بهداشت نسبت به ارائه فرمول پرداخت تعرفه‌ها اقدام کرده اما میزان تعرفه‌های دریافتی پرستاران در بخش‌ها و بیمارستان‌ها با عملکرد یکسان، متفاوت است. به طور مثال، پرستاران یک بیمارستان مبلغ ۳ میلیون تومان به عنوان تعرفه دریافت می‌کنند درحالی که پرستاران یک بیمارستان دیگر با عملکرد مشابه ۸ میلیون تومان در قالب تعرفه پرستاری دریافت‌ می‌کنند.

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه اختلاف تعرفه دریافتی برای پرستاران از معنا و مفهوم تهی است، تاکید کرد: هنگامی که پرستاران خدمات یکسان برای بیمارستان‌ها تولید می‌کنند، انتظار دارند میزان تعرفه مشابه هم دریافت کنند. 

پرداخت تعرفه با توجه به بخش بیمارستانی

وی با بیان اینکه سازمان نظام پرستاری فرمول پیشنهادی مدنظر خودرا به وزارت بهداشت ارائه داده، گفت: سازمان نظام پرستاری، فرمول پیشنهادی خود را با توجه به دغدغه‌های پرستاران در مواجهه به نحوه پرداخت تعرفه‌ها به وزارت بهداشت ارائه داده است. بر اساس فرمول پیشنهادی، میان تعرفه دریافتی و کارانه ایجاد شده پرستاران ارتباط مستقیم وجود دارد. فرمول پیشنهادی سازمان نظام پرستاری، روشن و شفاف است؛ به نحوی که پرستاران می‌توانند میزان تعرفه تولیدی خود را محاسبه‌ کنند.  

نجاتیان با اشاره به فرمول پیشنهادی سازمان نظام پرستاری گفت: براساس فرمول پیشنهادی سازمان نظام پرستاری، تعرفه دریافتی پرستاران با توجه به بخشی که در آن به ارائه خدمت می‌پردازند حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد تفاوت دارد. بر اساس این الگو، پرستاران می‌دانند در صورتی که بیمار بیشتری تحت پوشش داشته باشند تعرفه بیشتری دریافت می‌کنند. پرستاران به دلیل کمبود نیروی انسانی ناچار هستند که از تعداد بیمار بیشتری مراقبت کنند و با توجه به این شرایط در صورت اجرای فرمول پیشنهادی سازمان نظام پرستاری می‌توانند تعرفه بیشتری دریافت‌ کنند.  

ضرورت بازنگری تعرفه‌های پرستاری

وی با بیان اینکه ارزش تعرفه پرستاری طی سال‌های گذشته رشد خوبی داشته، اظهار کرد: اگرچه ارزش ریالی تعرفه‌های پرستاری طی سال‌ گذشته رشد به نسبت خوبی داشته اما بازنگری تعرفه‌های پرستاری امری ضروری است.  

آخرین وضعیت پرداخت مطالبات پرستاران

ریس کل سازمان نظام‌ پرستاری درباره آخرین وضعیت پرداخت معوقات پرستاران نیز تصریح کرد: منابع مالی در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفته است اما از میزان دقیق منابع تخصیص‌یافته برای پرستاران اطلاعی ندارم. بررسی‌های سازمان نظام‌پرستاری بیانگر این است که برخی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی، معوقات ۲ تا ۳ ماه تعرفه‌های پرستاری را پرداخت کرده‌اند. پرداختی برخی دانشگاه‌ها کم است که نسبت به این موضوع ناراضی هستیم. همچنین بررسی‌ها بیانگر این است که میزان پرداختی در برخی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی برای معوقات پرستاران، خوب ارزیابی می‌شود. 

وی توضیح‌داد: برخی دانشگاه‌ها نیز که از نظر پرداخت تعرفه‌های خدمات پرستاری نسبت به سایر دانشگاه‌ها جلوتر بودند، تعرفه‌های ماه‌های فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری را پرداخت کرده‌اند. 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین