شمانیوز
شما نیوز

قمه کشی

قمه کشی وحشتناک و مرگبار به یک مغازه دار در تهران | فیلم قمه کشی

قمه کشی وحشتناک و مرگبار به یک مغازه دار در تهران | فیلم قمه کشی

قمه کشی فرد ناشناسی که چهره اش را با دستمال پوشانده بود. این قمه کشی در خیابان شهید چمران شهر صباشهر در استان تهران است.

به گزارش شمانیوزقمه کشی فرد ناشناسی که چهره اش را با دستمال پوشانده بود. این قمه کشی در خیابان شهید چمران شهر صباشهر در استان تهران است. این فیلم قمه کشی توسط فیلم های دوربین مداربسته ضبط شده است. 

مجازات استفاده از سلاح سرد چیست؟

مطمئنا در دنیای پرتلاطم امروزی، یکی از موضوعاتی که می تواند جوامع بشری را از اختلافات شخصی و جمعی در امان بدارد، «آشنایی با حقوق متقابل افراد با یکدیگر و قانون» است که مهمترین اثر این آشنایی و آگاهی را می توان در پیشگیری از وقوع بسیاری از مشکلات حقوقی دانست؛ بنابراین، امروز تلاش داریم تا موضوع «مجازات استفاده از سلاح سرد» را بررسی کنیم.

آمارها حاکی از آن است که طی ۱۰ سال اخیر ۱۰ هزار و ۶۰۰ نفر در سراسر کشور با سلاح سرد در کشور به قتل رسیده‌اند؛ این آمار در حالی است که حمل چاقو و نظایر آن به دلیل کاربرد دوگانه‌ای که دارد، در قوانین ممنوع نبوده و تنها قدرت‌نمایی یا استفاده از آن از سوی قانوگذار جرم دانسته شده است.

مقامات انتظامی معتقدند که حمل سلاح سرد این قدرت کاذب را به فرد می‌دهد تا در کوچکترین دعوا یا نزاعی، فوری به سلاح سرد متوسل شده و همین مساله باعث می‌شود تا دعواهای کوچک به ضرب و جرح‌های خونین یا قتل منتهی شود.

سلاح در یک تقسیم بندی کلی به سلاح سرد و گرم تقسیم می‌شود که هر یک تعریف متفاوتی دارند؛ سلاح سرد هم با توجه به کاربردی که دارد در دو نوع سلاح جنگی و سلاح سرد غیرجنگی قابل تقسیم بندی است.

حمل و نگهداری سلاح سرد جنگی مانند انواع سرنیزه‌های قابل نصب روی تفنگ و انواع کاردهای سنگری متداول در نیروهای مسلح یا مشابه آنها مانند شمشیر و مانند آن هر چند که هیچ استفاده‌ای از آن نشود، مشمول قوانین حمل سلاح است.

بر اساس مواد یک و ۲ «قانون تشدید مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و قاچاقچیان مسلح» مصوب ۱۳۵۰، انواع اسلحه سرد جنگی و شکاری که در تبصره ۲ ماده یک قانون به آنها اشاره شده، بدون داشتن مجوز قانونی ممنوع شناخته شده است.

داشتن سلاح سرد جنگی، سلاح شکاری یا مهمات آن به طور غیرمجاز، مجازات حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه یا جزای نقدی از ۱۰ میلیون تا ۲۰ میلیون ریال را برای متخلفان در پی خواهد داشت.

چنان چه حمل کننده و نگهدارنده سلاح‌های سرد جنگی به وسیله آن سلاح مبادرت به تظاهر یا قدرت‌نمایی کند یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید قرار دهد علاوه بر مجازات جرم نگهداری و حمل سلاح سرد جنگی، مطابق ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی به مجازات جرم قدرت نمایی با چاقو محکوم خواهد شد.

حمل سلاح سرد غیرجنگی

به طور کلی، از آنجایی که وسایلی نظیر چاقو، کارد آشپزخانه، ساطور، چاقوی ضامن دار و وسایلی نظیر آن که در امور عادی زندگی کاربرد دارد، قابل ممنوع کردن نیست، حمل و نگهداری آن هم از سوی قانوگذار جرم دانسته نشده و مجازاتی ندارد.

اگرچه حمل اینگونه وسایل با کاربرد دوگانه جرم انگاری نشده است، اما استفاده غیرمجاز از این وسایل جرم بوده و مجازات دارد،و هرگونه تظاهر و قدرت‌نمایی با سلاح سرد جرم است.

براساس ماده ۶۱۷ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ «هر کس به وسیله چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهر یا قدرت‌نمایی کند، یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید قرار دهد یا با کسی گلاویز شود در صورتی که از مصادیق محارب نباشد به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد و چنان چه محارب شناخته شود محکوم به حد خواهد شد.»

قانونگذار تظاهر با سلاح سرد را در صورتیکه که منجر به «اخافه الناس» شود را مستوجب عنوان محاربه و مجازات‌های سنگین مربوط به آن دانسته است.

باید میان استفاده از سلاح سرد در بخش‌های مختلف و مشاغل مختلف تفاوت و تمایز قابل شد، برای مثال نگهداری گاز اشک آور توسط یک طلا فروش یا داشتن چاقوهای بزرگ و سلاخی توسط یک قصاب امری بدیهی باشد ولی همراه داشتن پنجه بوکس یا قمه توسط یک نوجوان یا افراد اراذل و اوباش، هیچ توجیهی ندارد.

همچنین استفاده از شمشیرها یا وسایلی که در هنرهای رزمی هم استفاده می‌شوند، از مواردی است که می‌توان نگهداری و حمل سلاح سرد را در آنها مجاز دانست؛ البته تاکید می‌شود که هیچ کسی در هیچ عنوان و جایگاهی، حق قدرت نمایی با سلاح سرد را ندارد و همانگونه که گفته شد، هرگونه قدرت نمایی با سلاح سرد جرم است.

باید توجه کرد که استفاده از سلاح سرد به عنوان دفاع مشروع مشکلی ندارد و اگر شخصی، خودش یا خانواده‌اش مورد تعرض قرار بگیرند، می‌تواند در حدود حمله و با رعایت شرایط قانونی، با سلاح سرد از خودش دفاع کند.

موضوع حمل سلاح در کشور ما با سایر کشورها متفاوت است، در کشور ما پلیس در محله‌ها حضور دارد و مردم دسترسی آسانی به پلیس دارند در حالیکه در برخی از کشورها، به دلیل مسافت زیاد با پلیس، افراد می‌توانند برای حمل سلاح‌ به راحتی مجوز بگیرند.

البته استفاده از سلاح در این کشورها هم به راحتی مجاز نبوده و این محدودیت وجود دارد که برای مثال سلاح در صندلی جلو باشد و گلوله‌ها در صندلی پشت تا یک زمانی برای رسیدن پلیس در نظر بگیرند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی