شمانیوز
شما نیوز

واکسن سینوفارم

مشکل جدید واکسن سینوفارم برای ایرانی ها | واکسن سینوفارم معتبر نیست؟

مشکل جدید واکسن سینوفارم برای ایرانی ها | واکسن سینوفارم معتبر نیست؟

واکسن سینوفارم چینی که در چین و ایران تزریق شده است، مورد تایید بسیاری از کشورها نیست، تعدادی از اسکی‌بازان ایران به دلیل تزریق واکسن سینوفارم امکان حضور در کمپ تمرینی اتریش را از دست دادند.

به گزارش شمانیوزواکسن سینوفارم اولین واکسن چینی کووید ۱۹ است که سازمان جهانی بهداشت مجوز استفاده اورژانسی آن را صادر کرده است. بیشترین میزان واکسن وارداتی به ایران واکسن سینوفارم است. سازمان جهانی بهداشت واکسن سینوفارم را برای افراد ۱۸ سال به بالا با فاصله ۳ تا ۴ هفته بین دو دوز توصیه می کند. منع استفاده از واکسن سینوفارم تنها شامل چند گروه محدود است. در صورت دسترسی به واکسن سینوفارم و قرار گرفتن در گروه‌های دارای اولویت واکسن، در استفاده از آن تردید نشود.

دردسر واکسن سینوفارم برای کوهنوردان

دردسر واکسن سینوفارم برای کوهنوردان

قرار بود تعدادی از اسکی‌بازان ایران به کمپ تمرینی اتریش اعزام شوند تا در ماه‌های منتهی به المپیک زمستانی آمادگی مناسبی برای رقابت به دست بیاورند، اما این برنامه لغو شد و اکنون مشخص نیست که فدراسیون چه برنامه جایگزینی برای ورزشکاران دارد.

طبق قوانین این کمپ که فدراسیون اسکی مدعی آن است، واکسن‌های فایزر، مدرنا، جانسون اند جانسون، آسترازنکا، سینوفارم و سینواک مورد تایید هستند و ورزشکاران باید هر دو دز را تزریق کرده باشند، اما کسانی که واکسن سینوفارم و سینواک را تزریق کرده‌اند، نمی‌توانند در اماکن عمومی نظیر هتل و رستوران ظاهر شوند.

بر این اساس از آنجایی که اکثر ورزشکاران ایران واکسن سینوفارم را تزریق کرده‌اند، حضور در این کمپ را از دست دادند. البته چند نفر هم دز اول آسترازنکا را تزریق کرده‌اند، در حالی که شرط حضور در کمپ تزریق هر دو دز است.

مساله دیگر به بحث منابع مالی برمی‌گردد، فدراسیون اسکی برای چند ورزشکار از طرف کمیته بین‌المللی المپیک پول دریافت می‌کند تا صرف برنامه‌های آماده‌سازی آن‌ها کند، اما به بقیه ورزشکاران اعلام کرده بود هر کسی تمایل به شرکت در این کمپ دارد باید مبلغ هزار و ۱۰۰ یورو را به حساب فدراسیون واریز کنند تا برایش ویزا تهیه شود. در شرایط فعلی ارز، تهیه چنین مبلغی برای بسیاری از ورزشکاران سخت است و فدراسیون باید از طریق حامیان مالی در تهیه هزینه‌ها همکاری می‌کرد.

دردسر واکسن سینوفارم برای کوهنوردان

کاربرد واکسن سینوفارم در گروه‌های سنی

این واکسن برای افراد بالای ۱۸ سال کاربرد دارد. اگرچه در بروشور واکسن ذکر شده است که برای گروه‌های بالاتر از ۱۸ سال قابل استفاده است، اما با توجه به محدود بودن حجم نمونه  در سالمندان در نتایج کارآزمایی اولیه منتشرشده در ابتدا و تا زمان دریافت اطلاعات تکمیلی، توصیه به استفاده این واکسن در گروه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال شده بود. ولی اکنون در همه گروه‌های سنی بالای ۱۸ سال استفاده می‌شود.

عوارض جانبی واکسن سینوفارم

در مطالعات بالینی، عوارض شدید با این واکسن گزارش نشده است. شایع‌ترین عارضه، درد در محل تزریق بوده است که بالاتر از ۱۰ درصد گیرندگان واکسن این علایم را نشان داده‌اند و در کل بین یک تا ۱۰ درصد از گیرندگان واکسن نیز سایر علایم مانند تب موقت، احساس ضعف، سردرد، اسهال، قرمزی، سفتی، تورم و خارش محل تزریق داشتند. راش جلدی در محل تزریق، تهوع و استفراغ، خارش در محل‌های غیر از تزریق، درد عضلانی، درد مفاصل، خواب آلودگی و گیجی از عوارض ناشایع بعد از تزریق واکسن بوده است که حدودا بین یک در هزار تا یک درصد گیرندگان واکسن را شامل شده است.

موارد منع دریافت واکسن سینوفارم

- اشخاصی که سابقه آلرژی به این واکسن و یا هر یک از اجزای تشکیل‌دهنده آن را دارند؛

- اشخاصی که سابقه واکنش‌های افزایش حساسیتی (Hypersensitivity) و یا بیماری‌های مزمن شدید دارند؛

- اشخاصی که دچار بیماری حاد متوسط تا شدید با یا بدون تب هستند تا زمان بهبودی ممنوعیت مصرف دارند و

- دوران بارداری و شیردهی

هشدارهای اختصاصی

- تزریق داخل عروقی واکسن اکیدا ممنوع است

- هنگام تزریق واکسن باید داروهای درمان آنافیلاکسی مانند اپی‌نفرین برای درمان واقعه احتمالی در دسترس باشند

- افراد دریافت‌کننده واکسن باید تا ۳۰ دقیقه بعد از تزریق در دسترس بوده و در مرکز تزریق‌کننده بمانند.

موارد احتیاط در مصرف

- در صورت وجود اختلالات انعقادی و یا کاهش پلاکت‌های خون به دلیل خطر خون‌ریزی محل تزریق، باید احتیاط شود.

- در افراد با ضعف سیستم ایمنی و یا افراد دریافت‌کننده داروهای تضعیف سیستم ایمنی (مانند بیماران مبتلا به سرطانی که در حال دریافت شیمی‌درمانی هستند) ممکن است پاسخ سیستم ایمنی به واکسن کاهش یابد. در این شرایط اگر امکان محافظت فرد با سایر روش‌های پیشگیری وجود دارد، می‌توان واکسیناسیون را تا پایان دوره مصرف داروها به تعویق انداخت. در افرادی با ضعف مزمن سیستم ایمنی، واکسیناسیون توصیه می‌شود، گرچه ممکن است پاسخ ایمنی کم‌تر باشد.

- در موارد صرع کنترل‌نشده و یا بیماری های عصبی پیش‌رونده و افرادی‌که سابقه ابتلا به «گیلن‌باره» داشته‌اند، حتما نظر پزشک معالج پیش از دریافت واکسن پرسش شود.

- در مورد تداخل دارویی با سایر داروها هنوز مطالعات معتبر انجام نشده است

منبع: خبرگزاری ایسنا

 

جزئیات خبر
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۴ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی