بورس
ماموریت رییسی به خاندوزی برای رسیدگی به اوضاع بورس | بورس جان می گیرد؟
رییس جمهوری به وزیر اقتصاد ماموریت داد به وضع بورس رسیدگی کند.
به گزارش شما نیوز: بورس در اولین روز کاری هفته جاری (شنبه 8 آبان ماه) نزولی شد و شاخص کل بورس پس از افت ۱۸ هزار و ۲۲۶ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۳۷۵ هزار واحدی قرار گرفت و ه مچنین، شاخص کل هموزن بورس، نیز ۱.۶درصد افت کرد. در در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است.
رییس جمهوری بر لزوم رفع نگرانیهای مردم و سرمایهگذاران خُرد در بورس تاکید کرد.
«سید ابراهیم رییسی» با اشاره به وضع شاخص بازار بورس در روزهای اخیر، گفت: ادامه نوسانات بورس در زندگی مردم تاثیر میگذارد؛ لذا باید تدبیری اندیشید تا آرامش بر این بازار حاکم شود و مردم و سرمایه گذاران خُرد دچار نگرانی نشوند.
رییس جمهور از سخنگوی اقتصادی دولت آقای خاندوزی خواست در این زمینه با مردم و سهامداران سخن بگوید تا منطق بازار بورس و چشم اندازآینده بهتر تبیین شود.
رییسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکل کم آبی در مناطق مختلف کشور گفت: تامین آب از منابع مختلف و صرفهجویی همهجانبه در بخشهای صنعتی و کشاورزی برای مقابله با بحران کمآبی ضرورت دارد و حتما باید دنبال شود.
رییس جمهور افزود: دولت به لحاظ تامین بودجه لازم برای استخراج آب از منابع ژرف از این موضوع حمایت میکند چرا که تامین آب برای مردم جزو اولویتهای تخصیص بودجه است.
وی ضمن تاکید به تمامی وزرا برای برگزاری نشست با نخبگان در هر یک از حوزههای تخصصی گفت: بهرهگیری از دیدگاههای نخبگان به ویژه علما و مراجع عظام تقلید ضروری است چرا که ایشان خیرخواه مردم، مسئولان و کشور هستند و رهنمودهای مراجع عظام تقلید همواره چراغ راه مردم و مسئولان است.
آینده بورس چه می شود؟
روند صعودی سه ماهه شاخصکل بورس از اوایل خرداد شروع و تا اوایل شهریور ادامه داشت و حالا دو ماه است که بازار در فاز خنثی قرار دارد. در روزهای اخیر حمایت 1.380.000 واحدی نگذاشته است نماگر بازار افت بیشتری داشته باشد اما ارزش پورتفوی سهامداران همچنان در حال کاهش است.
این مسئله دوباره بحث «حمایت از بورس» را داغ کرده است. سهامداران نسبت به افزایش نرخ بهره بانکی و فروش اوراق بدهی در بورس گلایه داشته و از سوی دیگر انتظار داشتند با روی کار آمدن دولت جدید و مشخص شدن تیم اقتصادی، روند بورس صعودی شود.
با این حال نباید از یاد ببریم که بورس هم نیم نگاهی به بازارهای موازی دارد. رکود در بازار طلا و ارز چند ماهی است که ادامه داشته است. دلار نتوانسته به مرز 30 هزار تومان برسد در نتیجه فاز خنثی در بازار ارز، بازارهای موازی را هم به حالت تعلیق درآورده است. متغیرهای اقتصادی در چند ماه اخیر تحرکات زیادی نداشته است و همچنان بحث کسری بودجه، چالش منابع ارزی و رکود کرونایی بر اقتصاد کشور سایه انداخته است.
عمده سهامداران در روزهای اخیر ترجیح دادهاند بیرون از گود بنشینند؛ اگر سهام مناسبی دارند، فعلا پورتفوی خودشان را نگه داشتهاند. آنهایی که نقد هستند یا قدرت خرید مناسبی دارند، با وجود ارزنده بودن قیمت بسیاری از سهام، منتظر فرصت ورود جذابتری هستند.
کاهش ارزش معاملات خُرد روزانه و بالا بودن حجم ورود نقدینگی به صندوقهای درآمد ثابت موید این مطلب است که بازار فعلا در فاز استراحت با چاشنی نوسان اندک باقی خواهد ماند، به این امید که تکانهای قدرتمند به تمامی بازارها حرکت بدهد.
گزارشهای شش ماهه که عمدتا نشان از رشد فروش و درآمد دارند و حتی افزایش قیمت کامودیتیها، اکنون توان آن را ندارد که بازار سرمایه را به سمت بالا هدایت کند.
پیش بینی وضعیت بورس تا پایان سالجاری
«سجاد امیری» کارشناس بازار سرمایه به علت ایجاد روند نزولی معاملات بورس در هفته گذشته و همچنین عوامل تاثیرگذار در ایجاد چنین روندی اشاره کرد و افزود: به طور قطع یکی از علل مهم کاهش شاخص بورس در بازار، انتظار سرمایهگذاران از تصمیمات قطعی دولت جدید و اجرای هر چه زودتر آنها است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به تدریج در بازارهای موازی رکودی در حال شکل گیری است که سبب ایجاد مشکل برای چرخش پول در اقتصاد کشور می شود؛ بنابراین زمانی که نقدینگی وجود نداشته نباشد به مراتب شاخص بورس هم از توانایی لازم برای طی کردن این مسیر صعودی برخوردار نیست.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند اصلاحی شاخص بورس تا کجا می تواند ادامه یابد، گفت: به طور قطع، بازار سرمایه تا پایان سال جاری خود را همگام با تنظیم نرخ دلار و میزان تورم در کشور جلو خواهد برد و به آرامی روند صعودی خود را ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه مطالعات انجام شده حاکی از آن است که شاخص بورس در زمانی که کشور وارد دوران رکود می شود، در انتظار رشد اقتصادی و نیز تولید ناخالص ملی خواهد ماند، افزود: در صورت ایجاد رشد تولید، معاملات بورس به سمت خروج از رکود پیش می رود که در کنار آن صورت های مالی و اخبار شرکت ها منجر به ایجاد روندی منطقی در معاملات بورس می شود.
امیری اظهار داشت: احتمال می رود در انتهای سال ۱۴۰۰ و ابتدای سال جدید شرکت ها فروش خوبی را از خود نشان دهند و تکانی اساسی در معاملات بازار ایجاد شود.