شمانیوز
شما نیوز

بورس

تحقیق و تفحص از بورس کلید خورد | بورس سر و سامان می گیرد؟

تحقیق و تفحص از بورس کلید خورد | بورس سر و سامان می گیرد؟

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از ورود جدی این کمیسیون برای بررسی وضعیت بازار سرمایه، خبر داد.

به گزارش شما نیوز: بورس در اولین روز کاری هفته جاری (شنبه 8 آبان ماه) نزولی شد و شاخص کل بورس پس از افت ۱۸ هزار و ۲۲۶ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۳۷۵ هزار واحدی قرار گرفت و همچنین، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز ۱.۶درصد افت کرد. در در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است.
«محمدرضا پورابراهیمی» رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان بورس، گفت: موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان بورس به معنای آغاز روند جدید ارزیابی عملکرد بازار سرمایه در کشور است. البته به زودی تمام گزارش هایی که مبتنی بر عملکرد ناصحیح در حوزه بازار سرمایه کشور بوده در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی وضعیت فعلی بازار سرمایه را مورد بررسی قرار می دهد، گفت که کمیسیون اقتصادی یکشنبه هفته آینده جلسه ای با وزیر اقتصاد و مسئولان سازمان بورس برای بررسی وضعیت نابسامان بازار سرمایه و عدم تصمیم سریع دولت برای بهبود شرایط این برگزار می کند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: تحقیق و تفحص از سازمان بورس مربوط به دوره فعلی هم می شود. امیدواریم این اقدامات باعث بهبود شرایط بازار سرمایه شود. ما تحقیق و تفحص از بازار سرمایه را محکم جلو می‌بریم و در رابطه با تخلفات بازار سرمایه با هیچ احدی تعارف نداشته و نخواهیم داشت. هدف ما سلامت بازار سرمایه برای حضور مردم، ایجاد شرایط رقابتی و جلوگیری از رانت است.

پیش بینی بورس تا پایان سال 1400 

«سجاد امیری» کارشناس بازار سرمایه به علت ایجاد روند نزولی معاملات بورس در هفته گذشته و همچنین عوامل تاثیرگذار در ایجاد چنین روندی اشاره کرد و افزود: به طور قطع یکی از علل مهم کاهش شاخص بورس در بازار، انتظار سرمایه‌گذاران از تصمیمات قطعی دولت جدید و اجرای هر چه زودتر آنها است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به تدریج در بازارهای موازی رکودی در حال شکل گیری است که سبب ایجاد مشکل برای چرخش پول در اقتصاد کشور می شود؛ بنابراین زمانی که نقدینگی وجود نداشته نباشد به مراتب شاخص بورس هم از توانایی لازم برای طی کردن این مسیر صعودی برخوردار نیست.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند اصلاحی شاخص بورس تا کجا می تواند ادامه یابد، گفت: به طور قطع، بازار سرمایه تا پایان سال جاری خود را همگام با تنظیم نرخ دلار و میزان تورم در کشور جلو خواهد برد و به آرامی روند صعودی خود را ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه مطالعات انجام شده حاکی از آن است که شاخص بورس در زمانی که کشور وارد دوران رکود می شود، در انتظار رشد اقتصادی و نیز تولید ناخالص ملی خواهد ماند، افزود: در صورت ایجاد رشد تولید، معاملات بورس به سمت خروج از رکود پیش می رود که در کنار آن صورت های مالی و اخبار شرکت ها منجر به ایجاد روندی منطقی در معاملات بورس می شود.
امیری اظهار داشت: احتمال می رود در انتهای سال ۱۴۰۰ و ابتدای سال جدید شرکت ها فروش خوبی را از خود نشان دهند و تکانی اساسی در معاملات بازار ایجاد شود.

حمایت های کوتاه مدت به نفع بورس نیست

خریداران اگر چه در روز دوشنبه پیش افتادند و از همین ناحیه توانستند شاخص را به پیش برانند و به بالای نیمه اول کانال 1.3 میلیون واحد برسند اما به نظر می رسد این اتفاق برای تکرار شدن، مسیر سختی را در پیش دارد.
عملکرد شاخص های بازار سهام گویای این مطلب است که فروشندگان از شدت عرضه هایشان کاسته اند و این اتفاق شاید به خاطر فشار مصنوعی سمت تقاضا باشد. در همه شاخص های عملکردی بازار سهام با وجود تغییر شکل گرفته که جریان را بیشتر به سمت خریداران سوق می دهد اما همچنان به دلیل پایین بودن ارزش معاملات خُرد و سرانه پایین تر خرید حقیقی ها، سمت تقاضا فقیر و نحیف به نظر می رسد.
مساله ای که بسیاری از آن به عنوان چالش نقدینگی بازار یاد می کنند و معتقد هستند باید دولت در مقام تنظیم‌گر به دنبال سوق دهی سرمایه ها به بازار سرمایه برای نیل به نیت تامین مالی بنگاه ها باشد و این شاید تنها و مطمئن ترین مسیری است که در بلندمدت به نفع بازار خواهد بود. اعمال سیاست های حمایتی یا دستوری برای ورود سرمایه ها به بازار شاید تنها در کوتاه مدت به نفع بازار سرمایه باشد اما در بلندمدت نمی تواند جوابگوی مسیر ثبات بخش برای اقتصاد باشد.
منبع: ایسنا

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی