شمانیوز
شما نیوز

تاریخ دقیق شروع ماه رمضان در تقویم ۹۹

تاریخ دقیق شروع ماه رمضان در تقویم ۹۹

در تقویم سال ۹۹ تاریخ دقیق شروع ماه رمضان مشخص شده است، اما این روز هر ساله به سبب رویت هلال ماه ، گاه دچار تغییراتی می شود. روز اول ماه رمضان ۹۹ یا شروع ماه رمضان ۹۹ ، برابر است با روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ شمسی یا ۲۵ ماه آپریل سال ۲۰۲۰ میلادی.

ماه رمضان ، نهمین ماه از ماه‌ های سال قمری می باشد که بین ماه شعبان و ماه شوال واقع شده است. در قرآن کریم از ماه‌ های دوازده گانه غیر از ماه رمضان نام هیچ ماه دیگری نیامده است. دقت داشته باشید ” رمضان ” در لغت از ریشه ” رمضاء ” به معنای ” شدت حرارت ” گرفته شده است و به معنای ” سوزاندن ” است. لازم به توضیح است به دلیل اینکه در این ماه، گناهان انسان بخشیده می‌ شود، به آن، ماه مبارک رمضان گفته اند.

 

پیامبر اکرم (ص) در این باره می فرماید:

“ انما سمی الرمضان لانه یرمض الذنوب؛ ماه رمضان به این نام خوانده شده است، زیرا گناهان را می سوزاند. “

 

یا پیامبر گرامی اسلام (ص) درباره ماه رمضان می فرماید:

” ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به شما روی آورد، ماهی که نزد خدا از همه ماه ها برتر و روزهایش بر همه روزها و شب هایش بر همه شب ها و ساعاتش بر همه ساعات برتر است، ماهی است که شما در آن به میهمانی خدا دعوت شده و مورد لطف او قرار گرفته اید، نفس های شما در آن تسبیح و خوابتان در آن عبادت، عملتان در آن مقبول و دعایتان در آن مستجاب است… بهترین ساعاتی است که خداوند به بندگانش نظر رحمت می کند… “

جالب است بدانید رمضان ، تنها ماه قمری است که نام آن در قرآن آمده است و یکی از چهار ماهی است که خداوند متعال جنگ را در آن حرام کرده است (مگر جنبه دفاع داشته باشد).

 

فضائل و برتری های ماه رمضان

ماه مبارک رمضان، فرصتی ارزشمند و مغتنم برای تهذیب و پالایش روح و روان انسان است. از فضائل و برتری این ماه نسبت به ماه‌ های دیگر سال می‌ توان به نزول کتب آسمانی ، روزه داری ، وجود شب‌ های پر فیض قدر و … اشاره کرد.

 

ابن عباس از رسول خدا (ص) روایات کرده است که فرمود:

” وقتی شب قدر می‌ شود، ملائکه‌ ای که ساکن در سدره المنتهی هستند و جبرئیل، یکی از ایشان است، نازل می‌ شوند، در حالی که جبرئیل به اتفاق سایر سکان نامبرده، پرچم‌ هایی را، به همراه دارند، یک پرچم بالای قبر من، و یکی بربالای بیت المقدس، و پرچمی در مسجد الحرام و پرچمی بر طور سینا، نصب می‌ کنند، و هیچ مومن و مومنه‌ ای در این نقاط نمی‌ ماند مگر آن که جبرئیل به او سلام می‌ کند، مگر کسی که دائم الخمر و یا معتاد به خوردن گوشت خوک و یا زعفران مالیدن به بدن خود باشد. ” (تأویل الآیات الظاهره، استرآبادی، ص. ۷۹۰)

 

همچنین از امام صادق (ع) در درباره ماه مبارک رمضان نقل شده است:

” هرگاه روزه گرفتی، گوش و چشمت را از حرام، روزه بدار و همه اعضا و اندامت را از زشتی و پرگویی و اذیت کردن خدمتکارت باز دار. باید وقار روزه در تو باشد، تا می‌ توانی، خاموش باش، مگر از ذکر خدا، و روزی که روزه داری با روزی که روزه نداری، یکسان نباشد، از خندیدن با صدای بلند، دوری کن؛ زیرا خداوند این کار‌ها را دشمن داند. ” (بحار/۹۳/۲۹۲)

توجه داشته باشید روزه داری فقط گرسنگی و تشنگی نیست! روزه داری پاک کردن خویش از معصیت در محضر خداست. روزه داری شاد کردن دل دیگران است. روزه داری حفظ کردن آبرو و نریختن آبروی مومنین است. روزه داری کمک به فقرا و سیر کردن دل یتیمان است و…

در وصف روزه و آثار آن گفته اند: ” روزه برای انسان، حکمت به ارمغان می آورد؛ روزه، قلب را از وسواس حفظ می کند؛ روزه، تقرب به خداست؛ روزه، نیاز به مردم را کم می کند. “

بیایید رمضان را بهانه‌ای برای خوب شدن، شناخت خدای خویش و پاکیزه شدن از گناهان قرار دهیم. این لحظات طلایی عمر را بیهوده تلف نکنیم، که هرگز باز نخواهند گشت.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۴۲ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین