سکوت معنادار مسئولان وزارت علوم درباره حذف یک بند!
ماجرای حذف بند "اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه و قانون اساسی"(اینجــا) در آیین نامه جدید شوراهای صنفی وارد فاز تازه ای شده است.
ماجرای حذف بند "اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه و قانون اساسی" ( اینجــا ) در آیین نامه جدید شوراهای صنفی وارد فاز تازه ای شده است. ماجرایی که پس از گذشت 5 روز از رسانه ای شدن این مسئله توسط «خبرنامه دانشجویان ایران» با سکوت معنا دار مسئولان وزارت علوم روبرو شده است.
به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ابتدای هفته گذشته بود که وزارت علوم آیین نامه جدید شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای کشور را که از سوی وزیر علوم به دانشگاه ها ابلاغ شده است را منتشر کرد. ( اینجــا )، آیین نامه ای که نسبت به قوانین گذشته نکته ای قابل تأمل دارد. درآیین نامه شوراهای صنفی که آخرین قوانین شورای های صنفی از جمله وظایف شورای واحد، شورای موسسه، نحوه برگزاری انتخابات و دیگر مسائل تشریح داده است، جریانی مرموز اقدام به حذف بندی نموده است که تعجب برانگیز است.
در این آیین نامه نسبت به قوانین قبلی تغییراتی به وجود آمده که یکی از تغییرات مربوط می شود به بخش «ه» یعنی انتخابات و شرایط اولیه کاندیداها است.
در آیین نامه گذشته، در بخش اول قوانین انتخابات - بخش «د» و ماده 10- "اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه و قانون اساسی" از شرایط اصلی کاندید شدن در شوراهای صنفی بود. (طبق تصویر زیر)
آیین نامه قدیمی شوراهای صنفی
اما در آیین نامه جدید که بند «د» به ماده 14 منتقل شده، این بند حذف شده است.
آیین نامه جدید شوراهای صنفی ابلاغی از طرف وزارت علوم
اما این مسئله با سکوت و واکنش های انفعالی مسئولان وزارت علوم روبرو شده است؛ عبدالحسین فریدون مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم در گفتگو با فارس ضمن اظهار بی اطلاعی از این مسئله گفت: چنین مسئلهای غیرممکن است و من حتماً پیگیری کرده و رسانهها را در جریان نحوه کار قرار میدهم.
مشاور وزیر علوم در حالی چنین مسئله ای را غیر ممکن دانسته که ابوالحسن ریاضی معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان نیز طی گفتگویی با فارس، ضمن تأیید این مسئله گفت: آییننامه صنفی دانشجویان مربوط به مسائل آموزشی است و در این آییننامه قید کردیم که دانشجویان و اعضای این شورا اجازه فعالیت سیاسی ندارند و هر گونه فعالیت سیاسی ممنوع است. به همین دلیل بندهای موجود در آییننامه نیز مرتبط با شرایط آموزشی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: از طرفی انجام خدمات صنفی و کمک به سلفسرویسها و خوابگاهها از همه دانشجویان استفاده میکنیم و معیارهای سنجش برای انجام این فعالیتها، آموزشی است.
ابوالحسن ریاضی، معاون امور دانشجویان داخل وزارت علوم نیز در گفتگویی با خبر 20:30، تنها با بیان این مطلب که "شوراهای صنفی در دانشگاه ها جای فعالیت سیاسی نیست"، پیگیری امور تغذیه و خوابگاه و دیگر مسائل صنفی دانشجویان را از کارویژه این انجمن ها دانست. و از حذف این بند چیزی بر زبان نیاورد.
گزارش 20:30 از حذف بند اعتقاد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه و قانون اساسی
همه این مسائل در حالی است که روز گذشته پنج دفتر انجمن اسلامی دانشجویان در نامهای به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به این مسئله ضمن انتقاد از وزارت علوم نوشتند: " وزارت علوم نیز با ناآگاهی به این موضوع که اگر با آگاهی باشد خیانت بزرگی به نظام جمهوری اسلامی روا داشته، دست به چنین اقدامی زده است. حال چرا باید این اصل مهم از آیین نامه حذف شود و بستر مناسبی را برای فعالیت گروه های مختلف که اهداف و غرایض خاصی را دنبال می کنند فراهم شود؟!" ( اینجــا )