شمانیوز
شما نیوز

فواید و مضرات دارویی درمانی عرق مریم گلی

فواید و مضرات دارویی درمانی عرق مریم گلی

فواید عرق مریم گلی با دلگرم همراه باشید تا با خواص عرق مریم گلی و مضرات آن آشنا شوید.

 

مریم گلی راازبرگ های خشک شده ی گیاهی به نام سالویا افیسینالیس ازتیره ی نعناع به دست می آورند.مریم گلی از خانواده نعنا است که بیشتر از برگ‌های آن استفاده می‌شود؛ یک گیاه تلخ مزه‌ای که دارای اسانس و رایحه‌ی مشخصی است. "مریم گلی"‌ گیاه دارویی است و در کتب طب سنتی به نام «مریمی» نام برده شده است و در زبان عربی «مریمیه» و «شالبیه» و «مریمیه صغیره» نام برده می‌شود. این گیاه در تمام مناطق معتدله رشد می‌کند و دارای گل‌های زیبایی است و جزء گیاهان معطر و خوشبو است که طعم بسیار تلخی دارد.

مریم گلی گیاهی است علفی , پرشاخه , به ارتفاع ۳۰ تا ۸۰ سانتی متر, خودرو ودرنواحی آسیا , مدیترانه وشمال آفریقایافت می شود. گیاه دارویی مریم گلی را به علت گل زیبایی که دارد به عنوان گیاه زینتی نیزبه کارمی برند. مریم گلی دارای برگ های متقابل وبه رنگ سبزخاکستری می باشد. محل رویش گیاه دارویی مریم گلی درایران درتبریز و آذربایجان است.

 

خواص مریم گلی

 

ماده ی موثره ی این گیاه جزء گروه روغن های فرارمی باشدواهم آن هاعبارتنداز: روغن فرار(۱٫۲ تا ۲٫۸ ) که محتویات این روغن درگونه های دیگراین گیاه دارویی متفاوت می باشد.مثلادربرگ های نوع اسپانیایی مقدار سینئول ۳۵ درصدوکامفت ۳۰ درصداست درصورتیکه نوع دالماتیان دارای ۵۰ درصد توچون , ۱۵ درصد سینئول , ۸ درصدکامفور, ۷ درصدبرنئول و۵ درصداسیدکازنوزولیک پیکروسالوین می باشد. علاوه برترکیبات فوق گیاه دارویی مریم گلی دارای تانن واسیداورسولیک نیزمی باشد.

 

موارد استفاده از عرق مریم گلی

 

روغن مریم گلی ضدعفونی کننده و قابض است، از این رو در درمان گلودرد، مشکلات دهان و گاهی برای درمان بریدگی و کبودی به کار گرفته می شود. تحقیقات نشان می دهد، مریم گلی دارای خواص استروژنی است. علاوه بر این قند خون را در افراد دیابتی کاهش داده و برای رفع خستگی ذهنی، آرامش اعصاب و افزایش قدرت تمرکز مفید است.

مریم گلی همچنین برای درمان تعرق زیاد و بند آمدن خون در بریدگی ها کاربرد دارد. جویدن برگ های تازه و همچنین نوشیدن چای آن برای دهان و گلو درد مفید است. مریم گلی در درمان دل درد، اسهال، نفخ، آنفلوآنزا و سرماخوردگی بسیار مؤثر است. شست وشوی موها با آن، شوره سر را از بین می برد. ترکیب مریم گلی با نعناع، رزماری و ‎.‎.‎. درمانی برای سردرد است. مریم گلی قاعدگی را تنظیم کرده، شیر را کاهش داده و در درمان گرگرفتن های دوران یائسگی مؤثر است. روغن آن برای تصفیه هوا به کار رفته و رایحه خوشی دارد.

 

• مانع عرق کردن زیاد شده، یعنی منافذ عرقی را تنظیم می‌کند.

• اختلال عصبی را برطرف می‌کند.

• مریم گلی برطرف کننده سرگیجه است.

• داغ شدن ناگهانی که در هنگام یائسگی به وجود می آید را از بین می برد.

یائسگی

 

• هنگام دندان درد، برگ مریم گلی و آویشن را گلوله کرده ، روی دندان گذاشته درد را از بین می‌رود.

راز سفیدی دندان ها

 

• آرامش بخش و برای کاهش قند خون استفاده می شود.

جو دو سر و درمان دیابت

 

• همچنین برای زخمهایی که بر اثر واریس به وجود می آیند بسیار مؤثر است.

واریس و درمان آن

 

• جوشهای داخل دهان و بعضاً آفت دهان را درمان می کند.

• ضد آلزایمر است.

• کاهش دهنده قند خون است.

معجزه درمان دیابت با جو دو سر

• برطرف کننده نیش حشرات است.

 

گروه خون و مریم گلی

 

استفاده از مریم گلی برای تمامی گروه های خونی مفید است.

 

عوارض عرق مریم گلی

 

فراورده­‌های مریم­‌گلی با املاح آهن ناسازگاری دارد و قندخون را (نوع اصلی) کم می­‌کند. اسانس آن سمی است و در مصرف درمانی وارد نمی‌­شود. ترشحات شیر را کم و متوقف می‌­کند. به واسطه ترکیبات سمی­‌تر چون مقادیر زیاد برگ آن سمی بوده باعث افزایش ضربان قلب افزایش دمای بدن و سرگیجه می‌­شود. و سردرد در گرم مزاجان می­‌آورد. در مصرف طولانی ممکن است حملات شبیه صرع بروز کند.

 

دوز استفاده از عرق مریم گلی

 

دم­‌کرده 30 تا 15 گرم برگ آن در یک لیتر آب بعداز غذا به مقدار یک قاشق سوپ­‌خوری بین هر دو غذا و تنتور حاصل از خیساندن 15-10 گرم برگ خشک در 5 برابر الکل به مقدار 25-10 قطره در روز. در استعمال خارجی پماد آن 30گرم گیاه خشک 30گرم عشقه و 250 گرم پی خوک و 45 گرم موم درست شده جهت التیام اولسرها به کار می­‌ر‌ود. در فرانسه از 30-15 گرم آن در یک لیتر آب به عنوان قاعده‌­آور و دم کرده نیم مشت 5 برگ خشک آن را در یک لیتر آب برای تحریک و عرق کردن و جهت استعمال خارجی 5 مشت آن در یک لیتر آب جهت شستشو به­‌کار می­‌رود.

 

خواص برگ مریم گلی

 

طبق نظر حکمای جدید این گیاه با ارزش­‌ترین گیاه تیره­‌ی نعناع است. برگ آن دارای اثر نیرودهنده و مقوی است. به علت دارا بودن خاصیت تسهیل در هضم، مدر، ضد تشنج، تب­بر، ضدعفونی کننده، کم­‌کننده قندخون و قاعده آور است. در استعمال خارجی آن، جهت التیام عمل و ضدعفونی کننده زخم­‌ها و جراحات استفاده می­‌شود و چون اثر مقوی دارد مصرف آن موجب می­‌شود که عمل هضم تسهیل یابد. استفراغ­‌های تشنج‌­آور آرام شود و اسهال­‌های ساده درمان پذیرد. در موارد خون‌روی و ترشحات مهبلی ناشی از ضعف مصرف آن موجب جلوگیری از خون‌روی و ترشحات می­‌شود و به­‌علاوه سرفه­‌های مزمن قطع شود.

مصرف فرآورده‌­های آن در نقرس، سردرد یک طرفه، آب آوردن انساج و خیز اعضا مفید است. دم­‌کرده­‌ی آن در رفع عرق شبانه و عرق ناشی از ضعف که در بیماران مبتلا به تب­‌های قطع نشدنی دست می­‌دهد اثر معالج دارد.به­‌صورت موضعی به عنوان ضدالتهاب، قابض، ضد باکتری، در التهاب دهان به صورت غرغره و دهان شویه استفاده می­‌شود. مصرف مریم گلی و عرق آن باعث کاهش قند خون در افراد سالم و دیابتی وابسته به انسولین می­‌شود اما در بیماران دیابتی غیروابسته به انسولین اثر ندارد.

عصاره­‌ی آن برای مداوای برخی بیماری‌­های مربوط به حلق و حنجره و شستشوی دهان استفاده می­‌شود. اسانس آن به علت خاصیت ضدباکتریایی آن در صنایع غذایی و آرایشی استفاده می­‌شود.

و طبق نظر حکمای قدیم این گیاه گرم و خشک است و مفتح سُدَّه (بازکننده گرفتگی رگ) و مُحلّل اخلاط وارده (خلط سرد) و ریاح و ضماد او با سرکه جهت ورم سپرز (طحال) و خاییدن (مالیدن آن به لثه) جهت تسکین درد دندان و رفع عُسرالنفس (آسم و تنگی نفس) مؤثر و تخم آن جهت گزیدان هوام (حشرات) و سَیَلان رحم (هیپرمنوره) و بواسیر نافع است و پخته­‌ی آن سیاه­‌کننده موی و چون با حنا مخلوط کرده و بر موی بمالند آن را طویل گرداند ولی زود سفید سازد.

منبع:دلگرم

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی