شمانیوز
شما نیوز

رئیس انجمن مس ایران مطرح کرد؛

قیمت ۱۵ هزار دلاری در انتظار مس

قیمت ۱۵ هزار دلاری در انتظار مس

بهرام شکوری، رئیس انجمن مس ایران گفت: پیش بینی می‌شود برای تامین تقاضای مس تا سال ۲۰۵۰ شاهد تولید ۴ برابری این فلز باشیم که این موضوع سبب می‌شود قیمت مس تا ۱۵ هزار دلار صعود کند.

حرکت جهان به سوی استفاده هر چه بیشتر از فناوری‌های باتری، خودروهای الکتریکی و انرژی‌های تجدیدپذیر سبب افزایش نیاز به فلز مس شده و پیش بینی می‌شود این افزایش تقاضا تا جایی ادامه دار شود که دیگر عرضه پاسخگوی نیاز دنیا نباشد.

به طور کلی می‌توان گفت شرایط جهانی موجود به گونه‌ای است که حتی همین حالا هم شاهد رکوردشکنی قیمت مس در بازارهای جهانی هستیم. آنچنان که شیلی به عنوان تولیدکننده برتر فلز سرخ در دنیا انتظار دارد، کاهش ۶ درصدی تولید مس سبب خواهد شد نرخ این فلز رنگی تا پایان سال ۲۰۲۳ رکورد ۱۱ هزار دلاری را به ثبت برساند.

بهرام شکوری، رئیس انجمن مس ایران در گفت و گو با خبرنگار ایراسین اظهار کرد: دنیا در حال فاصله گیری از مصرف سوخت‌های فسیلی و جایگزینی انرژی‌های پاک است که دستیابی به این مهم نیاز بیش از پیش به مس را به وجود می‌آورد.

وی افزود: اکنون نیز بازیافت بخشی از مس، تعادلی را در عرضه و تقاضا در دنیا ایجاد کرده، ولیکن سرعت تکنولوژی‌های تازه تناسب میان عرضه و تقاضا را تغییر می‌دهد که در نهایت افزایش قیمت‌ها را به همراه خواهد داشت.

رئیس انجمن مس ایران تکمیل‌ کرد: کاهش قیمت مس به دلیل ایجاد محدودیت‌های کرونایی در چین رقم خورد، اما حرکت به سوی نوآوری و فناوری‌های تازه در دنیا و کاهش محدودیت‌های ناشی از کووید در چین سبب شد قیمت‌ها مجددا روندی صعودی را طی کنند. پیش بینی می‌شود برای تامین تقاضای مس تا سال ۲۰۵۰ شاهد تولید ۴ برابری این فلز باشیم که این موضوع سبب می‌شود قیمت مس تا ۱۵ هزار دلار صعود کند.

بهرام شکوری همچنین در رابطه با وضعیت مس در داخل کشور گفت: در کشور نیز لازم است با پیروی از جهت گیری دنیا، ذخایر تازه‌ای را به ذخایرمان اضافه کنیم و ضمن ایجاد امنیت به توسعه اکتشاف در حوزه مس اهمیت دهیم؛ متاسفانه هرچند که بسیاری از ذخایر مس در کشور وجود دارد و در کمربندهای مختلفی از جمله کمربند آلپ-هیمالیا قرار داریم، اما هنوز اکتشاف در این محدوده‌ها، علی الخصوص در اکتشافات عمقی صورت نگرفته است؛ در نتیجه باید به سمت توسعه اکتشاف، افزایش ذخایر و بالا بردن رتبه جهانی گام برداریم و روند موجود را اصلاح کنیم. از سوی دیگر نیز با توجه به اینکه میزان استخراج از ذخایر در دنیا بین ۳ تا ۵ درصد است، این میزان در ایران کمتر از نیم درصد است که باید افزایش یابد. همچنین باید به توسعه فناوری‌ها بپردازیم تا بتوانیم ضمن تولید کاتد مس، در صنایع پایین دست نیز سرمایه گذاری بیشتری انجام دهیم. در این میان اگر ارتباطمان با دنیا اصلاح شود، می‌توان از صنایع های‌تک نیز بهره برد و ارزش افزوده بیشتری را برای مس به ارمغان آورد.

رئیس انجمن مس ایران در پایان در ارتباط با تاثیر عدم تثبیت نرخ ارز بر وضعیت داخلی مس بیان کرد: متاسفانه عدم تثبیت نرخ ارز و تفاوت قیمت میان نرخ نیمایی و نرخ آزاد دلار یکی از معضلات ناشی از سیاست گذاری اشتباه است که شامل حال تولیدکنندگان حوزه مس نیز می‌شود. به بیان دیگر در حالی که صادرکنندگان باید صادرات خود را با نرخ کمتری به دولت بفروشند، در مقابل بسیاری از مواد موردنیاز خود را با نرخ آزاد تهیه می‌کنند که این امر سبب کاهش حاشیه سود می‌شود. در حال حاضر در طرح‌های توسعه حوزه مس سرمایه گذاری‌های خوبی در بخش خصوصی و شرکت ملی مس صورت گرفته و اگر ضمن حمایت جدی، نرخ ارز از حالت دو نرخی خارج و شناور شود، صعود صنعت مس تا تولید یک میلیون تن کاتد در کشور را شاهد خواهیم بود.

 

ایراسین

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی