شمانیوز
شما نیوز

خواص بی نظیر آلوئه ورا

خواص بی نظیر آلوئه ورا

تقریبا 70 هزار نوع گیاه دارویی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از آن ها آلوئه ورا است.

تقریبا 70 هزار نوع گیاه دارویی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از آن ها آلوئه ورا است.آلوئه ورا (آلوورا) یا صبر زرد گیاهی است علفی و چند ساله با برگ های ضخیم، گوشتی و دراز. حاشیه برگ های آن کمی پیچ و خم دار و دارای تیغ است. گل های آن به صورت خوشه ای زیبا در انتهای محور ساقه گل دار و به رنگ سبز مایل به زرد قرار دارند. آلوئه ورا در حوزه دریای مدیترانه، خاورمیانه، آسیا و شمال آفریقا یافت می شود که به آن زنبق بیابانی یا صحرایی هم می گویند. در ایران این گیاه را به نام های: صبر زرد، صبر تلخ یا شاخ بزی می شناسند. نام های دیگر این گیاه لاله بیابان، گیاه جاودانگی، گیاه دارویی و گیاه ملکه است.

 

نخستین بار مصری ها گیاه آلوئه ورا (آلوورا)را برای درمان زخم ها، سوختگی ها و عفونت ها به کار می گرفتند. پس از آن ها یونانی ها، اسپانیایی ها و آفریقایی ها به شیوه ها و منظورهای مختلف از گیاه آلوئه ورا (آلوورا) استفاده می کردند.

 

نوع وحشی آلوئه ورا جزو گونه های حفاظت شده است.

 

موارد استفاده: تسکین دهنده، پاک سازی کننده، تونیک، ترمیم کننده زخم ها، آنتی باکتریال، قابض، ضد قارچ، خون بند و تسکین دهنده.

 

آلوئه ورا درتاریخ:

نخستین بار این گیاه در کشور مصر مورد استفاده قرار گرفت. حدود سال 1552 پیش از میلاد بود که ملکه زیباى مصرى «کلئوپاترا» اعلام کرد زیبایى خود را مدیون استفاده از این گیاه معجزه گر است!!

شهرت این گیاه به همین جا ختم نشد! بلکه این گیاه باعث ایجاد جنگ و خونریزى هم شد!!

 

مى گویند وقتى اسکندر در سال 333 پیش از میلاد مصر را فتح کرد، چیزهاى زیادى از قدرت شگفت انگیز درمانى آلوئه ورا شنید. به همین خاطر در جست وجوى آن به جزیره Socotra رسید و بدون کوچک ترین معطلى ارتش را روانه آنجا کرد تا براى درمان زخم افراد سپاه خود از این گیاه استفاده کند.

 

کاشت و نگهداری آلوئه ورا در منزل

برای مصارف عمومی می توان گیاه آلوئه ورا را در منزل پرورش داد. کشت آن بسیار راحت است و فقط نیاز به زهکشی خوب، دمای معتدل و آب مناسب دارد. انواع آن در خاک شنی، که آب را خوب جذب می کند و در نور کم کشت می شود

 

برای نگهداری آلوئه ورا در گلدان به نکات زیر توجه فرمایید:

این گیاه را در خاکی شنی و در معرض نور کامل خورشید بکارید و به خوبی آن را آبیاری کنید. برای کاشت این گیاه می توانید از روش قلمه استفاده کنید. برگ گیاه را از قسمتی به صورت افقی ببرید و قسمت جدا شده را در خاک بکارید. همچنین می توانید بذر این گیاه را در بهار یا اوایل تابستان در دمای 21 درجه سانتی گراد در خاک بکارید. این گیاه را می توانید در مناطق معتدل داخل خانه پرورش دهید، اما بهتر است در تابستان بیرون از خانه نگه داشته شود.

 

نوع گلدان برای این گیاه سفالی بوده و نباید بدون لعاب باشد و اندازه آن حداقل 7 لیتر باشد تا در مراحل رشد مشکلی پیش نیاید و ترکیب خاک گلدان 30 درصد ماسه بادی و یا پولیت 40 درصد خاک زراعی و 30 درصد خاک برگ استفاده شود و ته گلدان سوراخ باشد و ته گلدان با مقداری سبوس برنج یا دانه های یونولیت پر شود تا سوراخ ته گلدان مسدود نشود چنانچه سوراخ ته گلدان مسدود شود و آب از آنجا خارج نشود سبب پوسیدن ریشه و خشک شدن آلوئه ورا می شود.

 

گلدان آلوئه ورا در جای نورگیر و گرم قرار گیرد و در هفته یک بار آبدهی شود و هر 15 الی 25 روز یک بار کوددهی می شود. برای این کار از کودهای کامل استفاده شود و مراقب باشید درظرف زیر گلدان آب جمع نشود که باعث خفگی ریشه می شود. از آبیاری زیاد جداً خودداری شود و درمناطق سردسیر مراقب باشید گلدان آلوئه ورا در دمای زیر 10 درجه قرار نگیرد. از نظر گرما، گرمای تا 40 درجه برای این گیاه متاسب است.

آلوئه ورا را می توان در باغچه نیز نگهداری نمود اما چنانچه در زمستان دما به حد یخبندان برسد بهتر است آن را به داخل منزل منتقل کرد.

 

این گیاه می تواند در تمام مدت در مقابل نورخورشید هم قرار گیرد ولیکن بایستی تعداد دفات آبیاری آن را افزایش داد، البته زمانی می بایست به آن آب داد که خاک آن رو به خشک شدن رود. در واقع این گیاه نیاز به آب کمی دارد به همین دلیل در مناطق گرمسیر نظیر مناطق جنوبی ایران به وفور یافت می شود.

 

می توانید در طول سال ژل و برگ این گیاه را برداشت کنید.

 

برگ ها: برگ های آلوئه ورا با ضخامت 5 تا 10 سانتی متر بلند و نیزه ای شکل هستند. رنگ آن ها سبز طوسی است و گاهی نقاط قرمزی روی برگ های جوان آن دیده می شود.

 

  ترکیبات مهم گیاه آلوئه ورا (آلوورا)

 

گیاه آلوئه ورا (آلوورا) حاوی مشتقات هیدروکسی آنتراسن از جمله آلوئین های A2وB به میزان 40- 25درصد کل ترکیبات و مشتقات کرومون از جمله آلوئه رزین 2A، B وC است.

 

ترکیبات مهم دیگر گیاه آلوئه ورا (آلوورا) شامل قندها از جمله: گلوکز، مانوز و سلولز، آنزیم ها از جمله: اکسیداز، آمیلاز و کاتالاز، همچنین ویتامین هایی نظیر: B1، B2، B6، C، E و اسید فولیک و مواد معدنی مانند: کلیسم، سدیم، منیزیم، روی، مس و کروم می باشند.

 

خواص دارویی گیاه آلوئه ورا (آلوورا):

آلوئه ورا (آلوورا) از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیرابه آن به مصرف طبی می رسد.

 

1)آلوئه ورا تقویت کننده بدن است.

 

2)آلوئه ورا یبوست را برطرف می کند و روده ها را تمیز می کند.

 

*کپسول آلوئه ورا به صورت صنعتی از پودر برگ آن تولید می شود. 100 تا 500 میلی گرم از آن، برای درمان یبوست مفید است.

 

3)آلوئه ورا برای معالجه آسم مفید است.

 

4) آلوئه ورا سوء هاضمه را برطرف می کند.

 

5) آلوئه ورا در معالجه صرع مفید است.

 

6) آلوئه ورا خون را تصفیه می کند.

 

 

7) برای برطرف کردن خارش ناشی از گزیدگی حشرات شیرابه آلوئه ورا را روی پوست بمالید.

 

8) اگزما را درمان می کند.

 

9)آلوئه ورا برای معالجه اسهال خونی مفید است.

 

10) برای رفع ریزش مو، شیرابه آلوئه ورا به سر مالیده و موها را با آن ماساژ دهید.

 

11) بیماری کبدی را برطرف می کند.

 

12) برای التیام زخم ها شیرابه آلوئه ورا روی زخم بمالید.

 

13) صبر زرد (آلوئه ورا)بهترین کرم مرطوب کننده است برگ ها را بشکنید و ژله آن را به پوست بمالید.

 

14) مبتلایان به بیماری قند می توانند با مصرف اآلوئه ورا قند خون خود را کنترل کنند.

 

15) برای شستن چشم و زخم ها شیرابه آلوئه ورا را با آب مخلوط کرده و استفاده کنید.

 

آلوئه ورا پوست را جوان نگاه می دارد

 

آلوئه ورا با تحریک سلول های فیبروبلاست پوستی موجب افزایش خاصیت ارتجاعی پوست می شود.

 

این گیاه دارای اثرات مرطوب کنندگی و ضد پیری است که موکو پلی ساکاریدهای موجود در آن به حفظ رطوبت پوست کمک می کنند.

 

آلوئه ورا با تحریک فیبروبلاست ها موجب سنتز الیاف کلاژن و الاستین می شود که این الیاف سبب می شود پوست خاصیت الاستیک (ارتجاعی) داشته و کم تر چروک بخورد.

 

همچنین وجود اسیدهای آمینه در این گیاه سلول های سخت را نرم می کند و عنصر روی موجود در آن به عنوان یک ماده قابض برای سخت کردن منافذ موجود در پوست عمل می کند. اثر مرطوب کننده گیاه در درمان خشکی پوست مورد استفاده قرار می گیرد و باعث کاهش خشکی و قرمزی پوست می شود.

 

طریقه استفاده از آلوئه ورا (آلوورا) برای پوست:

ژل این گیاه دارای خاصیت آنتی باکتریال است؛ ژل گیاه را بعد از برداشتن برشی از برگ و کندن پوست سبز می توانید آن را مستقیما روی سوختگی ها، عفونت های قارچی، سوختگی ناشی از پوشک بچه و آفتاب، پوست های خشک، زخم ها، جای نیش حشرات، اگزما، نشانه های حساسیت پوستی و هر نوع ناراحتی پوستی دیگر قرار دهید

 

بلافاصله ژل جذب پوست می شود و یا ژل را روی پوست صورت ماسک کنید. در حالت درد می توانید ژل را روی قسمت متورم و یا دردناک با پارچه ای ببندید و سپس اعجاز آن را مشاهده کنید.

 

محلول آلوئه ورا و گل رز برای شفاف شدن پوست های کدر و فرسوده:

این محلول از گلاب و روغن شمعدانی تهیه می شود. آلوئه ورا و گلاب هر دو ماده ای لطیف و خنک هستند که محلول آنها سبب شفاف شدن پوست های کدر و فرسوده می شود. برای اینکه این محلول در آب وهوای گرم تازه بماند می توانید بطری آن را در یخچال نگهداری کنید. این محلول برای تحریک حواس بسیار مفید است.

 

مواد لازم برای تهیه محلول:

یک چهارم فنجان آب مقطر

2 قاشق چای خوری ژل آلوئه ورا

2 قاشق چای خوری گلاب

3 قطره روغن گل رز

3 قطره روغن شمعدانی

1 قطره روغن نعنای هندی

 

طرز تهیه محلول:

تمام مواد را با هم ترکیب کنید.

محلول را در یک بطری شیشه ای تیره و کاملاً تمیز بریزید و قبل از هر بار استفاده بطری را خوب تکان دهید تا محلول در هم ترکیب شود. این محلول را می توانید تا 2 ماه نگهداری کنید.

 

 محلول آلوئه ورا و کندر برای شادابی پوست:

روغن کندر ماده ا ی قابض است و تأثیرات مفیدی روی پوست دارد. ترکیب این روغن با روغن مرکباتی مانند ترنج محلولی معطر را به وجود می آورد که سبب شفاف شدن پوست های کدر و فرسوده هر نوع پوستی می شود.از این محلول می توانید به عنوان ماده انرژی زا استفاده کنید.

 

مواد لازم برای تهیه محلول:

پنج و نیم قاشق غذاخوری آب مقطر

2 قاشق چای خوری آب آلوئه ورا

1 قاشق چای خوری آب گل اسطو خودوس

4 قطره روغن کندر

2 قطره روغن ترنج

2 قطره روغن پرتقال

 

طرز تهیه محلول:

تمام مواد را با هم ترکیب کنید.محلول را در یک بطری شیشه ای تیره و کاملاً تمیز بریزید و قبل از هر بار استفاده بطری را خوب تکان دهید تا مواد داخل محلول کاملاً ترکیب شود. این محلول را می توانید به مدت 2 ماه نگهداری کنید.

 

نکات قابل توجه:

1. قبل از استفاده از آلوئه ورا پوست خود را با آب و صابون شسته و خشک کنید.

 

2. برای تازه ماندن و خشک نشدن سریع این گیاه آن را در یخچال بگذارید.

 

3. برای تأثیر بیشتر روزی دو بار، صبح و شب هنگام خواب این کاررا انجام دهید و در صورت تمام شدن دوباره تهیه کنید.

 

4. صبح ها پس از استفاده از آن و اطمینان از خشک شدن می توانید روی آن آرایش کنید.

 

5. هر ساقه ی آلوئه ورا به طور میانگین برای مصرف یک ماه کافیست بنابراین تازه به تازه آن را تهیه کنید.

 

 

چگونه از آلوئه ورا برای رشد موها استفاده کنیم

یکی از راه های کنترل و درمان کم پشتی موی سر استفاده از ژل آلوئه ورا است. بسیاری از مردم از محصوالات گوناگونی که حاوی آلوئه ورا می باشد برای ضخیم شدن مو و سلامت آن استفاده می کنند.

 

آلوئه ورا حاوی آنزیم هایی است که عامل محرکی برای تولید و رشد موهای جدید هستند، مکانیسم عملکرد آن به گونه ای است که سرعت جریان گردش خون را افزایش داده بنابراین پاپیلای پوستی (زائده بافتی ریشه موی سر) را فعال نموده و سبب افزایش تغذیه فولیکول های مو می شود.

 

همچنین به علت خواص ضد باکتری و قارچی که آلوئه ورا (آلوورا) دارد مانع از ایجاد شوره سر م می شود.

 

گیاه آلوئه ورا (آلوورا) برای کنترل عفونت های قارچی مثل بیماری کچلی نیز مفید است.

 

ژل (ماده لزج) گیاه آلوئه ورا، PH سلول های موها را در حد متعادل نگه می دارد، لذا رشد موها را افزایش می دهد و باعث می شود موها سالم تر و محکم تر رشد کنند.

 

آلوئه ورا برای رشد و تقویت مو، ایجاد نرمی، براق شدن، کنترل ریزش مو و کنترل خشکی مو بسیار مناسب است.

 

پیشنهاد می کنیم؛

 

1- ابتدا به یک پزشک متخصص پوست و مو، مراجعه کنید. علل مختلفی باعث ریزش موها می شوند مثل عفونت پوست سر، واکنش به برخی داروها، بیماری ها، کمبود ویتامین و املاح و سایر موارد پزشکی. پزشک متخصص می تواند علت ریزش مو را تشخیص دهد و راه آسانی برای درمان آن پیدا کند.

 

2- ژل (ماده لزج) گیاه آلوئه ورا را بر روی قسمت های کم مو یا فاقد مو بمالید. آلوئه ورا آنزیم هایی دارد که باعث رشد موهای جدید در بعضی افراد می شود. همچنین می توانید برای جلوگیری از موخوره، آن را به انتهای موهای خود بمالید.

 

3-برای رشد مو می توانید 2 قاشق چای خوری از ژل آلوئه ورا را با نصف فنجان بابونه ترکیب کرده و از آن به عنوان نرم کننده، برای مو استفاده کنید.

 

طریقه نگهداری آلوئه ورا (آلوورا):

 

برگ را بعد از برش داخل کاغذ پیچیده و در قسمت پایین یخچال نگهداری نمائید.

 

طرز تهیه شربت آلوئه ورا

 

ژل داخل گیاه، مصرف خوراکی داشته و می توان آن را به صورت آبمیوه یا کمپوت نیز مصرف کرد.

 

روش اول طرز تهیه شربت آلوئه ورا:

 

ژل شفاف (شسته شده) جدا شده از یک برگ

 

عصاره یک عدد لیموترش تازه و یا کنسانتره پرتغال

 

6 – 5 قاشق غذا خوری عسل

 

4 لیوان آب

 

تمام مواد را درون مخلوط کن ریخته و به مدت 2 دقیقه میکس کنید تا مخلوط یکدست شود. سپس چند تکه یخ به شربت آماده شده اضافه کرده و یا شربت آلوئه ورا را به مدت 2 ساعت دریخچال قراردهید تا کاملا خنک شود و سپس میل نمایید.

 

درصورتیکه مایل بودید شربت آلوئه ورا مطبوع تر پالپ دار(به همراه قطعات کوچک ژل) تهیه نمایید، می توانید 5 سانتیمتر ژل آلوئه ورا را به قطعات 2 × 2 میلیمتربریده و آنها را به شربت آماده بیفزایید.

 

آلوئه ورا معجون جاودانگی 

 

روش دوم طرز تهیه شربت آلوئه ورا:

 

عصاره لیموترش، عسل و آب را درون میکسربا هم مخلوط کرده، سپس ژل جدا شده از برگ آلوئه ورا که قبلا به قطعات کوچک بریده و یا ساطوری شده را به مخلوط حاصل بیفزایید و خنک میل نمایید.

 

مربای آلوئه ورا

 

مواد لازم:

 

آلوئه ورا تازه پوست گرفته و خردشده یک کیلوگرم

 

شکر یک کیلوگرم

 

آب 700 گرم

 

اسانس آلوئه ورا 2 قطره

 

آبلیموی تازه یک قاشق غذاخوری

 

روش تهیه:

 

1 – آلوورا را پوست بگیرید و ژل های وسط آن را بیرون بیاورید و به صورت حبه ای خرد کنید.

 

2 – آلوورای خرد شده را به مدت 2 ساعت داخل فریزر بگذارید.

 

3 – بعد از اینکه آلوورا را از داخل فریزر بیرون آوردید آنها را درون ظرف ریخته و 200 گرم از شکر را روی آنها بریزید. سپس اجازه دهید ترکیب شکر و آلوورا به مدت 2 تا 3 ساعت در دمای محیط قرار بگیرد.

 

4 – ترکیب شکر و آلوورا را روی حرارت بالا قرار دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه به جوش آمد به مدت 35 تا 40 دقیقه و البته با در بسته اجازه دهید با حرارت سوزنی به مدت 35 تا 40 دقیقه دیگر بجوشد.

 

5 – 800 گرم باقیمانده از شکر را در این مرحله داخل ظرف ریخته و 700 گرم آب را هم اضافه کنید. با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود.

 

6 – سپس ترکیب آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا زمانی که به نقطه جوش برسد.

 

7 – هنگام جوشیدن کف شکر سطح آب می آید که باید آنها را با یک قاشق بردارید.

 

8 – حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت همین طور بجوشد.

 

9 – وقتی که ترکیب کمی غلیظ شد آلوورا و شکری را که قبلا پخته اید روی شربت بریزید و بگذارید حدود 15 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد، آبلیمو را هم اضافه کنید.

 

10 – مربای شما آماده است فقط اجازه دهید که کاملا خنک شود و بعد اسانس آلوورا را به آن اضافه کنید.

 

نکته:اگر نتوانستید اسانس آلوورا پیدا کنید می توانید وانیل را جایگزین آن کنید.

 

طرز تهیه عصاره ی آلوئه ورا:

 

دو عدد از برگ های این گیاه را پوست کنید(پوست سبز روی آن را بکنید

 

لایه ی داخلی برگ ها بسیار لزج , لیز و ژل مانندند; پس مواظب باشید از میان دستانتان سر نخورند.

 

قسمت گوشتی نیمه شفاف داخل برگ ها را با آب بشوئید. سپس به صورت مکعب های کوچک خرد کنید.

 

آن ها را در دیگی ریخته و در دیگ (تا جایی که روی مکعب ها را بگیرد,) آب بریزید. دو قاشق سوپخوری شکر اضافه کرده و بگذارید به مدت 10 دقیقه بر روی حرارت بجوشند.

 

پس از 10 دقیقه مکعب های کوچک شیرینی شکر را به خود جذب کرده و آماده برای مصرف در هر نوشیدنی ای می باشند.

 

شما می توانید عصاره به دست آمده را (همراه با مکعب های کوچک) به آبمیوه های تازه, نوشیدنی های گازدار, ماء الشعیر, چای یخ, انواع کوکتل , دسرهای ژله ای, سالاد میوه یا هر چیز دیگه ای که دلتون می خواد اضافه و سرو کنید.

 

با این عصاره شما سبک جدیدی از نوشیدی های تابستانی را تجربه خواهید کرد; به علاوه این عصاره برای سلامتی نیز مفید است. خنک بنوشید

 

 عوارض جانبی:

عوارض جانبی که با مصرف موضعی آلوئه ورا ممکن است ایجاد شود، می توان به عوارضی مانند قرمزی، سوزش، گزگز پوست و درماتیت در افراد حساس بروز کند که این واکنش های آلرژیک ناشی از آنتراکینون ها نظیر آلویین و باربالویین می باشد که بهتر است ابتدا روی یک منطقه کوچک از پوست امتحان شود تا شخص مطمئن شود به آن حساسیت ندارد

 

هشدارها:

 

1- اگر در اثر استفاده از ژل آلوئه ورا یا فرآورده های آن دچار خارش یا ناراحتی پوستی شدید، دیگر از آن استفاده نکنید.

 

2- مصرف موضعی ژل آلوئه ورا (یعنی روی پوست) کمتر ایجاد مشکل می کند. ولی خوردن این گیاه باعث اسهال می شود، چون خاصیت ملین دارد. همچنین قند خون را پایین می آورد. لذا بدون نظر پزشک هیچ وقت آن را نخورید.

 

3- مادرانی که در زمان شیردهی هستند از این ژل استفاده ننمایند چون امکان تلخ شدن شیرشان وجود دارد.

 

4- از مصرف خوراکی آلوئه ورا در دوران بارداری خودداری کنید.

 

منبع : تالاب

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی