چگونه غذای کودک را تهیه و فریز کنیم؟
اگر درباره تهیه غذای کودک و فریز کردن آن، طرز تهیه غذای کودک یک ساله، طرز تهیه غذای کودک بالای یک سال، غذای کودکان زیر یک سال، طرز تهیه غذای کودک دو ساله، غذاهای خوشمزه برای بچهها و طرز تهیه غذای کودک چهار ماهه سوالاتی دارید با ما همراه باشید.
در بیشتر موارد، درستکردن و فریزکردن غذای کودک با دستهای خودتان ارزانتر و راحتتر از خرید غذای آماده از بیرون است. وقتی این کار را میکنید، اطمینان دارید که غذای کودک تازه و طبیعی و سالم است و هیچ خبری از مواد نگهدارندهای که در غذاهای بستهبندی وجود دارد در آنها نیست. با برداشتن گامهای زیر، میتوانید خودتان غذا را درست کنید و در فریزر نگه دارید. ۱. انتخاب غذا ۱. میوههای تازه بخرید. میوههای رسیده، مثل موز، آلو، زردآلو، هلو، گرمک، و طالبی، از میوههایی هستند که بدون پختن میشود آنها را فریز کرد. ۲. میوههای را که پوست سفتتری دارند بپزید. میوههایی مثل گلابی و سیب را باید ۲ تا ۳ دقیقه، یا تا زمانی که پوست میوه بهاندازهای نرم شده باشد که چنگال داخل آن برود، آبپز کرد. ۳. سبزیجات و گیاهان را بپزید. نخودفرنگی، هویج، سیبزمینی شیرین، لوبیا سبز، کدو، و اسفناج را با آبپزکردن، تنوریکردن، یا بخارپزکردن بپزید. ۴. به کودک جگر و گوشت خوبپختهشدهی بینمک بدهید. جگر را راحتتر از هر نوع گوشت دیگری میشود له کرد و سرشار از آهن نیز هست.
۲. انتخاب روش پورهکردن ۱. غذا را با چنگال یا ابزاری مشابه له کنید. فرقی نمیکند که میخواهید میوهی خام نرمشده تهیه کنید (مثل موز) یا میخواهید سبزیجات و گیاه نرمشده درست کنید (مثلاً نخودفرنگی). چنگال راحتترین وسیله برای لهکردن غذا است. ۲. از مخلوطکن استفاده کنید. غذای کودک را به اندازهای که مناسب دستگاه مخلوطکنتان باشد خرد کنید و تا وقتی که به کیفیت مورد نظر برسد مخلوطشان کنید. ۳. از روش صافکردن استفاده کنید. میتوانید از صافی یا غربال استفاده کنید و غذای کودک را با پشت قاشق از آن رد کنید. این کار را تا وقتی که هیچ قسمت درشتی در آن باقی نماند ادامه دهید. ۴. غذا را با چاقو ریزریز کنید. با چاقوی مناسب برای این کار، غذا را تا حدی که برای مصرف کودک مناسب باشد و در خوردن آن دچار مشکل نشود ریزریز کنید. ۳. انتخاب روش فریزکردن روش ۱: در ظرف غذای کودک ۱. غذای کودک را در شیشهمربایی که سردی فریزر را تاب بیاورد بریزید. ۲. در آن را شل ببندید. ۳. شیشه را داخل فریزر قرار دهید. ۴. صبر کنید تا غذای کودک یخ بزند. روش۲: همچون قالبهای یخ ۱. از قالبهای یخ دردار استفاده کنید. اندازهی هر قالب یخ برای کودکان مناسب است و معمولاً یک قالب برای غذای کودک کافی است. کودک که بزرگتر میشود، میتوانید این مقدار را به ۲ قالب افزایش دهید. • در داشتن قالب یخ باعث میشود غذای کودک بوی بقیهی غذاها را به خود نگیرد و بهخاطر بخارشدن آبش خشک نشود. ۲. از کیسههای مخصوص زیپدار استفاده کنید. کیسههای زیپدار راه مناسبی برای حفاظت غذا از بوی فریزر و خشکشدگی است و بهراحتی هم میشود آنها را دور انداخت. ۳. از کاغذهای آشپزی استفاده کنید. کاغذهای آشپزی به فضای زیادی در فریزر نیاز دارد، اما بههرحال میتوانید گلولههای آمادهشدهی غذای کودک را روی آنها قرار دهید. حتماً با پوشش محاقظ غذا روی آن را بپوشانید تا خشک نشوند.
منبع: بهداشت نیوز