شمانیوز گزارش میدهد؛
آیا لاریجانی گزینه مطلوب اصلاحطلبان است؟
وقتی مواضع اصلاحطلبان را نسبت به حمایت از لاریجانی بررسی میکنیم، اکراه و تردید در حمایت از او موج میزند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی شمانیوز، شخصیتها و مسئولان سیاسی و فعالان حزبی یکبهیک برای کاندیدا شدن در انتخابات ریاست جمهوری 1400 صف کشیدهاند و برخی هم از الان تبلیغات انتخاباتی خود را در فضای مجازی آغاز کرده و برنامه ارائه میدهند و صحبتهای هرکدام از آنها را که بررسی میکنیم یا میگویند احساس تکلیف میکنند یا اینکه خود را رجل سیاسی میدانند و یا اینکه حمایت حزب را پشت خود دارند اما در این بین نام شخصی که یکی از کاندیداهای احتمالی است به چشم میخورد. او سالهاست در مناصب سیاسی و مدیریتی قرار دارد و موافقان و مخالفان بسیاری دارد که ظاهراً زور مخالفانش بر موافقانش میچربد و اردوگاه اصلاحطلب و اصولگرا هم ندارد. نام او علی لاریجانی است.
هرچند علی لاریجانی به طور رسمی اعلام نکرده که قرار است پا به عرصه انتخابات بگذارد اما خواسته یا ناخواسته نام او در میان کاندیداها مطرح شده و به یکی از گزینههای اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات 1400 تبدیل شده است. اینکه چطور اصلاحطلبان حاضر شدهاند او را به عنوان یکی از گزینههایشان برای انتخابات امسال در لیست قرار دهند جای سؤال دارد، اما همانطورکه گفته شد علی لاریجانی به خاطر عملکرد نهچندان مثبتش در مجلس شورای اسلامی به فردی تبدیل شده که نه اصولگرایان حاضر به حمایت از او هستند و نه اصلاحطلبان و اگر هم احیاناً نام او در لیست اصلاحطلبان دیده میشود، ظاهراً از روی تردید و دودلی است.
بدنه اصلاحات با لاریجانی همراه نیست
وقتی مواضع اصلاحطلبان را نسبت به حمایت از لاریجانی بررسی میکنیم این اکراه و تردید در حمایت از او موج میزند. محمدجواد حقشناس، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و نماینده شورای شهر تهران در رابطه با حمایت اصلاحطلبان و کارگزاران از علی لاریجانی برای حضور در انتخابات 1400 گفت: «فضای سیاسی کشور در ۱۴۰۰ با ۹۲ به شدت متفاوت است و حتی اگر رهبر جریان هم اعلام نظر کند بدنه اصلاحات با آنها همراهی نخواهد کرد. اگر کارگزارنیها هم همان روش انتخابات مجلس یازدهم را اعمال کنند به جایی نخواهند رسید.»
اصلاحطلبان زیر بار نامزد غیراصلاحطلب نمیروند
همچنین مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری در گفتگویی در خصوص انتخابات ۱۴۰۰ و احتمال نامزدی لاریجانی نیز اظهار داشت: «اصلاحطلبان واقعی هرگز زیر بار نامزد غیر اصلاحطلب نخواهند رفت. تجربه دولت یازدهم و دوازدهم نشان داد روی کار آمدن یک فرد غیر اصلاحطلب نه تنها منافعی برای جریان اصلاحطلب ندارد بلکه ضرر هم دارد. هرکس میخواست به دولت فحش بدهد به ما فحش میداد. خمیرمایه لاریجانی، اصولگرایی است. ما به عنوان اصلاحطلب چرا باید زیر بار شخصی که ذات اصلیاش اصولگرایی است برویم.»
لاریجانی جدا از جریان اصلاحات نیست
اما داریوش قنبری، عضو شورای مرکزی حزب مردمسالاری نگاه متفاوتی دارد. او درباره نگاه اصلاحطلبان به حمایت از کاندیداتوری لاریجانی این چنین گفت: «لاریجانی اعلام کند اصلاحطلب است یا اعلام نکند، مواضعی که در سالهای گذشته داشته او را به سمت اردوگاه اصلاحات آورده است و در این هیچ تردیدی نیست. من فکر میکنم لاریجانی هم قطعا با حمایت اصلاحطلبان میخواهد کاندیداتوری خود را اعلام کند و خود را جدا از جریان اصلاحات نمیداند.»
او ضمن اشاره به اینکه لاریجانی در چارچوب دیگری وارد انتخابات نخواهد شد، افزود: «کاندیدای جریان اصولگرا مشخص است. در میان گزینههای اصولگرایان نامی از علی لاریجانی دیده نمیشود و نامی از او بر زبان نمیآورند. بنابراین من فکر می کنم قطعاً او در جریان اصلاحات قرار خواهد گرفت و وارد انتخابات خواهد شد.»
اصلاحطلبان روی لاریجانی سرمایهگذاری کنند
از سوی دیگر غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مجلس دهم در گفتگویی تمجیدگویی علی لاریجانی را در دستورکار خود قرار داده و خطاب به اصلاحطلبان بیان داشت: «در میان همه کاندیداهای موجود، معتقدم کسی که میتواند اداره کشور را بهتر از همه انجام دهد، آقای لاریجانی است. هیچکس با تجربهتر، فهیمتر، توانمندتر و مسلطتر از لاریجانی برای ریاستجمهوری وجود ندارد. معتقدم اگر گروههای اصلاحطلب و اعتدالی روی لاریجانی ائتلاف کنند، بسیار خوب است، آقای ظریف یک سیاستمدار است، یک دولتمرد خوب و درست نیست که وارد عرصه شود. به نظر من لاریجانی بهترین گزینه است.»
وی تصریح کرد: «دوستان اصلاحطلب هم بدانند که گزینههایشان نمیتوانند برای انتخابات تأیید صلاحیت شوند بنابراین طبیعی است که در انتخابات حضور نخواهند یافت، لذا بهترین گزینه برای این جریان لاریجانی است. در جریان اعتدال گزینههای مورد نظر تا امروز اعلام آمادگی نکردهاند. معتقدم این افراد باید روی لاریجانی سرمایهگذاری کنند. او دارای محبوبیت لازم است و مردم به وی رأی خواهند داد.»
عدم وحدت در اردوگاه اصلاحطلبی و مواضع جسته و گریخته اصلاحطلبان تردیدها را نسبت به حمایت از لاریجانی تشدید کرده است. شواهد و قرائن نشان میدهد که اصلاحطلبان تمایلی به حمایت از لاریجانی ندارند و اگر زمانی بخواهند از او حمایت کنند فقط و فقط از سر اجبار است مانند آنچه که در انتخابات 1392 انجام دادند.
گزارش از سعید امینی
انتهای پیام