با پنیر بدنتان را ضدعفونی کنید
همه آنچه درباره پنیر پروبیوتیک باید بدانید
فرآوردههای لبنی پروبیوتیک با جلوگیری از رشد باکتریهای عفونتزا در بدن، باعث پیشگیری از ابتلا به عوارض ناشی از انواع بیماریهای عفونی شده و خواص ضدعفونیکننده دارند.
به گزارش شمانیوز، تمام فرآوردههای پروبیوتیک از شیرهای تخمیری گرفته تا ماست یا پنیرهای پروبیوتیک با هدف افزایش سلامت مصرفکنندگان تولید و به بازار عرضه میشوند.
پنیر جزو محصولاتی است که در سبد خرید و مصرف خانوادههای ایرانی، جایگاه خاصی دارد. از آنجا که معمولاً پنیر یکی از اصلیترین ارکان صبحانه بیشتر ما ایرانیها محسوب میشود، بنابراین میتوان ادعا کرد که تولید پنیرهای پروبیوتیک قابل توجیه است.
روند تولید اینگونه پنیرها بسیار ساده است. یعنی در کنار استارترها یا باکتریهای معمولی (باکتریهای گرمادوست یا میاندوست)، باکتریهای پروبیوتیک هم به ترکیبهای پنیر اضافه میشوند. این باکتریها پس از اضافه شدن به محصول، هنگام تخمیر رشد میکنند و به جمعیتشان افزوده میشود.
بر اساس استاندارد ایران، میزان باکتریهای پروبیوتیک باید حداقل ۱۰ به توان ۶ (معادل ۱ میلیون) باکتری زنده در هر گرم پنیر باشد.
پنیرهای پروبیوتیک مانند دیگر محصولهای پروبیوتیک، دارای میکروارگانیسمهای پروبیوتیک هستند که پنیرهای معمولی این باکتریها را ندارند و در نتیجه نمیتوانند خواص بسیار مفید انواع پنیرهای پروبیوتیک را هم داشته باشند.
مصرف پنیرهای پروبیوتیک و تقویت سیستم ایمنی بدن
استفاده از پنیر در رژیم غذایی روزانه میتواند در تقویت سیستم ایمنی افراد مسن در پاسخ به عوامل بیماری زا کمک شایانی کند.
خواص ضد سرطانی و کاهش خطر ابتلا به سرطان، تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول و در کل افزایش ارزش تغذیهای محصول، از دیگر ویژگیهای پنیر، ماست و شیرهای پروبیوتیک است.
طی تحقیقات جدید مشخص شده است که مصرف پنیرهای پروبیوتیک در رژیم غذایی روزانه در تقویت سیستم ایمنی بدن، اثر مشخص و مفیدی دارد.
در این تحقیق که در کشور فنلاند انجام شده است، مشخص شده است که استفاده از پنیر در رژیم غذایی روزانه میتواند در تقویت سیستم ایمنی افراد مسن در پاسخ به عوامل بیماری زا کمک شایانی نماید.
افزایش نسبت افراد مسن نسبت به افراد جوان در جوامع مدرن امروزی و به تبع آن کاهش کارایی سیستم ایمنی در نتیجه افزایش سن که منجر به آسیب پذیری بیشتر افراد نسبت به عوامل مختلف بیماری زا مثل عفونتها و بیماریهای التهابی میشود، لزوم ارائه راهکارهای مناسب در راستای حفظ سلامتی این افراد را خاطر نشان میکند.
نتایج این تحقیق نشان داده است که پنیرهای پروبیوتیک با فعالسازی سلولهای NK خونی و افزایش میزان فعالیت فاگوسیتوزی بدن در تقویت عملکرد سیستم ایمنی اثر میگذارند. حتی به تازگی، مفید بودن محصولهای پروبیوتیک برای سلامت دندانها هم به اثبات رسیده است.
روش نگهداری پنیرهای پروبیوتیک
پنیرهای پروبیوتیک باید حتماً در دمای یخچال (۵ درجه سانتیگراد بالای صفر) نگهداری شوند تا باکتریهای موجود در آنها نمیرند.
در صورت گذشتن تاریخ انقضای محصولهای پروبیوتیک، اولین اتفاقی که میافتد این است که میزان باکتریهای پروبیوتیک موجود در آنها به زیر ۱ میلیون عدد میرسد. با این اتفاق، ارزش درمانی این محصولها هم از بین میرود، اما ایجاد فساد میکروبی یا شیمیایی و تغییر رنگ، بافت یا طعم این پنیرها هم مانند پنیرهای معمولی است.
منبع: روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)