شمانیوز
شما نیوز

مدارس اجاره‌ای غیردولتی لغو مجوز می‌شوند

مدارس اجاره‌ای غیردولتی لغو مجوز می‌شوند

مدیرکل سازمان مدارس غیردولتی گفت: اجاره مجوز مدارس غیردولتی کاملا ممنوع است و جریمه این کار لغو مجوز مدرسه خواهد بود.

به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از ایلنا: «سعید صالح» مدیرکل سازمان مدارس غیردولتی ،‌ درباره اجاره مجوز مدارس غیردولتی گفت: در بحث مجوز راه‌اندازی، استقرار و ایجاد مدرسه گاها آموزش و پرورش‌ شهرستان‌ها میزان نیاز برای راه‌اندازی مدارس را کمتر اعلام می‌کنند، به همین دلیل برخی‌ تصور می‌کنند، در منطقه‌ای که تعداد زیادی مجوز برای راه‌اندازی مدرسه ارائه شده،‌ دیگر شورای نظارت آن منطقه مجوز دیگری نمی‌دهد، از همین رو یک سری از متقاضیان اخذ مجوز از همان مجوزهایی که از پیش صادر شده است، استفاده می‌کنند.

صالح ادامه داد:‌ اجاره مجوز مدارس غیردولتی ممنوع است و جریمه این کار، لغو مجوز موسسه خواهد بود. در دو سه ماه اخیر لغو مجوز برای دو مورد موسسه انجام شده که یک مورد آنها در استان خراسان بوده است.

مدیرکل سازمان مدارس غیردولتی درباره علت این تخلف بیان کرد:‌ مساله‌ای که منجر می‌شود، برخی افراد دست به اجاره این مجوزها بزنند، این است که یک منطقه برای ارائه مجوز محدودیت قائل می‌شود و به سایر متقاضیان مجوز تعلق نمی‌گیرد. گاها برخی هم که خواستار مجوز هستند، تمام شرایط اخذ مجوز را ندارند و از این رو به سمت اجاره مجوز می‌روند.

وی در پاسخ به این سوال که برای کاهش تخلفات چه اقدامی انجام داده‌اید؟ گفت: حل این مساله نیاز به کار کارشناسی دارد، باید توجه شود که نقش موسس در مدرسه چیست، زیرا قانونگذار در ابتدا برای ارائه مجوز شرایط فرد موسس را در نظر گرفته است. همچنین قانون‌گذار مدیریت اجرایی مدرسه را به مدیر واگذار کرده است، زیرا اصل اینکه مدرسه چگونه باید مدیریت شود به عهده مدیر مدرسه است نه موسس. از طرف دیگر اصل ایده بر این نبوده که محدودیت زیادی برای صدور مجوز برای موسس ایجاد شود و به همین خاطر این مشکلات به وجود آمده است.

صالح اضافه کرد:‌ علاوه بر این گاها کسانی که برای مجوز اقدام می‌کنند، هزینه مالی چرخاندن مدرسه را ندارند و از این رو مدرسه را به شخص دیگری اجاره می‌دهند تا هزینه‌ها را هم بدهد. طبق قانون اگر قرار باشد، یک مدرسه راه‌اندازی شود، موسس باید تضمین مالی بدهد که حداقل تا یک سال توانایی گرداندن مدرسه را دارد.

وی ادامه داد: اگر به طور مثال موسسی مدرسه را راه بیاندازد و بعد از دو ماه نتواند، هزینه مدرسه و حقوق معلمان را پرداخت کند، قطعا دچار چالش خواهد شد. بنابراین اداره شورای نظارت آن منطقه باید تضمین‌های لازم را از این افراد برای راه‌اندازی مدرسه بگیرد. معمولا افرادی که نمی‎توانند، این شرایط را ادامه دهند، مجبور به اجاره مجوز می‌شوند.

صالح توضیح داد:‌ برای اخد مجوز دو مرحله وجود دارد؛ مرحله اول موافقت برای مجوز اصولی راه اندازی مدرسه است که با توجه به همان شرایطی که پیش‌تر عنوان شده بود از جمله سن بالای 30 سال، مدرک لیسانس، متاهل بودن و... بر اساس ضوابط، آموزش و پرورش باید مجوز را بدهد. ممکن است خیلی‌ها مجوز اصولی را داشته باشد، ولی  اقدام به راه اندازی مدرسه نکنند زیرا برای راه اندازی مدرسه به یک ملک استاندارد نیاز است.

او افزود: راه اندازی نیز مرحله بدی است، شخص موسس باید یک سری تضمین دهد که می‌تواند تا یک سال مدرسه‌اش را تامین کند. در هر صورت باید این مراحل طی شود تا شخص متقاضی بتواند مجوز را اخذ کرده و مدرسه راه اندازی کند، بنابراین صرف داشتن موافقت اصولی به معنای راه اندازی مدرسه نیست و باید مراحل بعدی را در هنگام راه اندازی مدرسه رعایت کند.   

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی