شمانیوز
شما نیوز

علت افزایش دوباره موارد ابتلا به کرونا در ایران چیست؟

علت افزایش دوباره موارد ابتلا به کرونا در ایران چیست؟

عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ وزارت بهداشت، درباره روند کرونا در ایران و مقایسه با دنیا و همچنین کمتر بودن میزان کشندگی آن در ایران نسبت به برخی کشورهای پیشرفته، توضیح داد.

عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ وزارت بهداشت، درباره روند کرونا در ایران و مقایسه با دنیا و همچنین کمتر بودن میزان کشندگی آن در ایران نسبت به برخی کشورهای پیشرفته، توضیح داد.

دکتر احسان مصطفوی - رییس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتوپاستور ایران در نشست ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران در رابطه با روند بیماری کووید۱۹ در ایران و مقایسه با دنیا، گفت: خوشبختانه در مقایسه با خیلی از کشورهای دنیا میزان کشندگی بیماری در کشور ایران به طور قابل توجهی کمتر از برخی کشورهای پیشرفته و آمریکایی است و این موضوع متاثر از عوامل مختلفی است.

وی گفت: یک فاکتور تعیین کننده بافت سنی نسبتا جوان کشور است؛ به طوری که میانه سنی جمعیت کشورمان ۳۱ سال است و این درحالیست که در کشوری مثل اسپانیا این شاخص ۴۵ و ایتالیا ۴۷ سال است. بنابراین وقتی سن بالاتر باشد انتظار داریم بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت و چاقی و دیابت فراوانی بیشتری داشته باشد؛ چراکه ریسک فاکتورهای مرگ محسوب می شوند.

وی ادامه داد: موضوع دوم تاثیرگذار نیز مجاهدت های سیستم بهداشتی و درمانی در چند ماه اخیر است؛ هم در پروسه غربالگری و شناسایی زودتر بیماران و نهایتا هم ایزولاسیون و درمان زودتر. خوشبختانه در این مدت برخلاف برخی کشورهای اروپایی، چالش جدی در حوزه درمان نداشتیم.

علت افزایش موارد کرونا در ایران طی روزهای اخیر

مصطفوی افزود: همچنین در هفته های اخیر یک روند نسبتا تند صعودی گزارش موارد جدید بیماری را در کشور داریم که از عوامل مختلفی متاثر می شود؛ ابتدا اینکه در یک ماه اخیر میزان تست موارد مشکوک به کووید ۱۹ را به طور قابل توجهی افزایش دادیم و از تعداد ۱۰ هزار تست در یک ماه گذشته اکنون به بیش از۲۰ هزار تست روزانه رسیده است.

وی ادامه داد: همچنین برخی بازگشایی ها اتفاق افتاده و طبیعتا با برخی عدم رعایت ها انتظار داریم پیک اپیدمی و موج های دوم و سوم را شاهد باشیم. اکنون نیز استان های خوزستان، آذربایجان های شرقی و غربی، کردستان و هرمزگان استان هایی هستند که نسبت به سایر استان ها درگیری بیشتری را با بیماری دارند.

مصطفوی گفت: انتظار داریم کشورهایی که یک روند نزولی را در روزها و هفته های اخیر در موردشان شاهد بودیم و البته آزادسازی هایشان را با تاخیر چند هفته ای نسبت به ما شروع کردند، در روزها و هفته های آینده افزایش موارد بروز بیماری را داشته باشند.

عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید19 وزارت بهداشت، با بیان اینکه این بیماری ناشناخته است و با روشن تر شدن زوایای مختلف امیدواریم بتوانیم کنترل بهتری از آن داشته باشیم، افزود: چارجوبی که اکنون در این زمینه و به صورت هدفمند دنبال می شود، تست افراد پرخطر از جمله سالمندان جهت شناسایی زودهنگام آنها و انجام اقدامات مداخله ای موثر در آنها و پیشگیری از مرگ و میر در آنهاست.

ایران در مرحله تحقیقات تولید واکسن کرونا

رییس مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتوپاستور ایران همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره اقدامات انستیتوپاستور ایران برای دستیابی به واکسن کرونا هم راستا با اقدامات جامعه جهانی، گفت: چه انستیتو پاستور ایران و چه برخی از مجموعه های دولتی و شرکت های دانش بنیان اقداماتی را در این زمینه شروع کردند و پروپوزال هایی داده شده و در مرحله انقعاد قرارداد است. به نظر می رسد ایران هم همپای کشورهای دیگر حرفی برای گفتن خواهد داشت. البته زمان در این زمینه بسیار مهم که پروژه چه زمانی به نتیجه حاصل شود. امیدواریم ما هم بتوانیم همپای سایر کشورها تکنولوژی این موضوع را کسب کنیم. فعلا در مرحله تحقیقاتی تولید واکسن هستیم.

 

منبع: ایسنا

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی