شمانیوز
شما نیوز

با این آمپول به مبارزه با سرطان بروید

با این آمپول به مبارزه با سرطان بروید

ریتوکسیمب یک آمپول برای جلوگیری از پیشرفت سلول های سرطانی می باشد که باید قبل از مصرف آن شرایط بیماری های قبلی را در نظر گرفت.

مبترا(ریتوکسیمب) یک دارو برای مقابله با سرطان است که با رشد و گسترش سلول های سرطانی در بدن تداخل ایجاد می کند.ریتوکسیمب برای درمان لنفوم یا لنفوم غیر هوچکین استفاده می شود. ریتوکسیمب همچنین در ترکیب با داروی دیگری به ناممتوترکسات برای درمان علائم آرتریت روماتوئید در افراد بزرگ سال استفاده می شود.

موارد و مقدار مصرف ریتوکسیمب Rituximab 

الف) درمان موارد عود یا مقاوم لنفوم غیر هوچکین سلول B درجه پائین یا فولیکولر و CD2O مثبت.

بزرگسالان:انفوزیون وریدی mg/m2 375 به صورت هفتگی به مدت 8 - 4 هفته .

ب) درمان مجدد جهت بیماران با بیماریهای پیشرفته.

بزرگسالان:انفوزیون وریدی mg/m2 375 به صورت هفتگی برای چهار دوز.

پ) همراه با متوتروکسات در موارد متوسط تا شدید آرتریت روماتوئید فعال، وقتی بیمار به یک یا بیشتر از داروهای آنتاگونیست TNF پاسخ نداده باشد.

بزرگسالان:تجویز دو دوز 1000 میلی گرم به صورت انفوزیون وریدی در دو هفته جداگانه. به منظور کاهش واکنش های ناشی از انفوزیون، قبل از شروع تزریق می توان از 100 میلی گرم متیل پردنیزولون وریدی و یا معادل آن از سایر داروهای کورتیکوستروئیدی استفاده نمود.

ت) درمان لنفوم غیر هوچکین با خصوصیات Diffuse, Large B cell, CD20 Positive با رژیم CHOP یا سایر داروهای آنتراسیگلین.

بزرگسالان:mg/m2 375 وریدی در روز اول هر دوره شیمی درمانی تا حداکثر 8 انفوزیون.

مکانیسم اثر ریتوکسیمب 

این دارو یک آنتی بادی مونوکلونال بر علیه آنتی ژن CD20 است که بر روی سطح لنفوسیت های B طبیعی و بدخیم یافت می شود. آنتی ژن CD20 همچنین بر روی بیش از %90 لنفوم های غیر هوچکینی B-cell اکسپرس می شود.

فارماکوکینتیک

غلظت سرمی و نیمه عمر ریتوکسیمب با مقدار دارو متناسب می باشند. این دارو به لنفوسیت های B متصل می شود.

نکات مهم قبل از مصرف داروی ریتوکسیمب 

برای اینکه مطمئن شوید این دارو برای شما بی خطر است٬ در مورد سابقه ها و حساسیت های زیر حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید :

  • بیماری کبدی یا هپاتیت B (و یا اگر شما ناقل هپاتیت B می باشید)

  • بیماری کلیوی

  • لوپوس اریتماتوی سیستمیک (SLE)

  • بیماری ریوی، یا اختلال در تنفس

  • یک سیستم ایمنی ضعیف (ناشی از یک بیماری یا با استفاده از برخی از داروها)

  • عفونت اخیر یا فعال، از جمله تبخال، زونا، سیتومگالوویروس، آبله مرغان ، پاروویروس، ویروس غرب نیل، هپاتیت C، و یا …

  • سابقه بیماری قلبی، آنژین صدری ( درد قفسه سینه )، یا اختلال ریتم قلب 

  • اگر شما داروهای ورم مفاصل خاص در گذشته استفاده می کردید

چگونه باید ریتوکسیمب را مصرف کنید؟

مبترا به داخل ورید از طریق IV تزریق می شود. یک پزشک این تزریق را برای شما انجام می دهد. این دارو به طور روزانه دادهنمی شود. برنامه شما به شرایط درمانی بستگی دارد که باید براساس آن درمان شوید. دستورالعمل پزشک خود را در مورد دوز مصرفی با دقت بسیار دنبال کنید.برای اینکه مطمئن شوید که شما شرایطی ندارد که نیاز به جلوگیری از استفاده از این دارو باشد، پزشک شما از شما درخواست آزمایش خون خواهد کرد.قبل از هر تزریق، شما ممکن است داروهای دیگری را برای جلوگیری از عوارض جانبی خاصی از این دارو مصرف کنید.در حالی که شما این دارو را مصرف می کنید، به آزمایش های مکرری نیاز دارید.

چگونگی استفاده از ریتوکسیمب 

اگر شما تا به حال هپاتیت B داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید. این دارو می تواند باعث برگشت این وضعیت و یا بدتر شدن حال شما شود.شما ممکن است نیاز به تست های عملکرد کبدی مکرر در طول درمان و برای چند ماه پس از توقف استفاده این دارو داشته باشید.اگر شما نیاز به عمل جراحی دارید، قبل از انجام عمل به جراح خود در مورد استفاده از این دارو اطلاع دهید.اگر شما یک دوز تزریقی از این دارو را فراموش کرده اید، با پزشک خود تماس بگیرید.از آنجایی که این دارو توسط یک پزشک متخصص در یک محیط پزشکی داده می شود، مصرف بیش از حد بعید است که رخ دهد.در حین استفاده از این دارو هرگز یک واکسن “زنده” را دریافت نکنید، و از تماس با هرکسی که به تازگی یک واکسن زنده دریافت کرده است، جلوگیری کنید. این موارد یک فرصت است که این ویروس بتواند به شما منتقل شود. واکسن های زنده شامل واکسن سرخک ، اوریون، سرخجه (MMR)، روتاویروس، حصبه، تب زرد، آبله مرغان، زوستر (زونا)، و آنفولانزا هستند.

مصرف ریتوکسیمب در دوران بارداری و شیردهی

مشخص نیست که این دارو برای کودک شما مضر باشد٬ اما اگر باردار هستید یا قصد بچه دار شدن را دارید حتما در استفاده از این دارو با پزشک خود مشورت نمایید. اگر مادر در دوران بارداری از ریتوکسیمب  استفاده می کرده٬ می تواند سیستم ایمنی بدن یک نوزاد تازه متولد شده را تحت تاثیر قرار اگر شما در حین مصرف دارو٬ باردار شدید٬ هرگز به صورت سرخود مصرف این دارو را قطع نکنید و درباره قطع مصرف دارو حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.هنوز معلوم نیست که آیا این دارو از طریق خون به شیر مادر وارد می شود و یا می تواند به کودک شیرخوار آسیب برساند. اما اگر شما نوزاد شیرخوار دارید حتما پزشک خود را در مصرف این دارو مطلع سازید.

موارد منع مصرف ریتوکسیمب 

این دارو در صورت وجود حساسیت مفرط با واسطه IgE یا واکنش های آنافیلاکتیک به پروتئین های موش یا هر یک از اجزای این محصول، نباید مصرف شود.

اثر بر آزمایشهای تشخیصی

باعث افزایش گلوکز، LDH و کاهش کلسیم ، هموگلوبین و هماتوکریت و همچنین کاهش نوتروفیل، پلاکت و تعداد WBC می شود.

عوارض جانبی داروی مبترا یا ریتوکسیمب :

عوارض وابسته به انفوزیون:شامل تب لرز تهوع برونکواسپاسم دیسپنه در بسیاری از بیماران بخصوص در دوز اول مشاهده میشود.لرز و تب در بیشتر بیماران با تجویز مابترا مشاهده میشود.دیگر علائم وابسته به انفوزیون شامل تهوع خستگی سردرد خارش برونکواسپاسم دیس پنه حساسیت زبان یا گلو آنژیو ادم رینیت استفراغ کاهش فشار خون گرگرفتگی و درد در محل های مبتلا بعد از 30 دقیقه تا 2 ساعت بعد تجویز ایجاد میشود و با قطع انفوزیون برگشت پذیر است.جهت مراقبت حمایتی از این بیماران محلول نرمال سالین تزریقی دیفن هیدرامین و استامینوفن باید تجویز شود. وقوع این عوارض در دوز های بعدی کمتر شده و در دوز هشتم تقریبا از بین میرود، به علت کاهش Ig در 30 درصد موارد احتمال ایجاد عفونت میباشد.(18.8 عفونت باکتریایی و 10.4 موارد عفونت ویرال و 104 عفونت قارچی)

عوارض هماتولوژی:1.7 درصد ترومبوسیتوپنی و 4.2 درصد نوتروپنی و 1.1 درصد بیماران دچار آنمی شدید مواردی از آنمی آبلاستیک و همولیتیک با این دارو مشاهده شده است.

عوارض قلبی:در 18.8 بیماران کاهش آریتمی قلبی و آنفارکتوس وجود دارد.

ریتوکسیمب چه عوارضی دارد؟

تراستوزوماب , تلمیسارتان , اسپیرونولاکتون , دفریپرون , فینگولیمود , اینترفرون بتا- 1a , فنتولامین مزیلات , بیزوپرولول , هیدروکلروتیازید ,والسارتان , وراپامیل

هشدارهای ریتوکسیمب 

1- واکنش های شدید کشنده طی 24 ساعت از انفوزیون گزارش شده است ، تقریبا 80% این واکنش ها در انفوزیون اولیه رخ می دهد. انفوزیون قطع شود و درمان پزشکی برای واکنش های انفوزیون درجه 3 و 4 آغاز گردد.

2- بیماران دارای توده (Burden) وسیع توموری ، انفیلتراسیون تومور ریوی یا نارسایی ریه ممکن است در معرض واکنش های شدید جلدی-مخاطی قرار بگیرند.

نکاتی مهم برای استفاده از ریتوکسیمب

1-شمارش کامل خونی و پلاکتی در فواصل منظم انجام شود. در بیماران دارای سیتوپنی (کاهش تمامی رده های سلولی خون) این مورد با فواصل زمانی کوتاهتر صورت پذیرد.

2-حین انفوزیون و بعد از انفوزیون برای بیماران دارای علائم بالینی آریتمی ،دارای سابقه آریتمی یا آنژین مونیتورینگ قلبی انجام شود.

3-بیماران آرتریت روماتوئید حین انفوزیون از نظر عمل کلیه ،تعادل مایعات بدن ، واکنش های انفوزیون و عفونت تحت نظر گرفته شوند.

 

منبع:نمناک

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی