عضو کمیسیون برنامه، بودجه؛
لزوم حمایت دولت از بانک توسعه تعاون
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: قطعا دو بخش تعاونی و سهامی می توانند کمک شایان توجهی به ورود سرمایه های خرد به چرخه تولید داشته باشند به این خاطر حمایت دولت از بانک توسعه تعاون و بخش تعاون بسیار مهم است تا بخشی از مشکلات کشاورزان که مشکل ارائه وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی دارند حل شود.
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شیراز در مجلس در مورد لزوم حمایت دولت از بانک توسعه تعاون و حمایت از اعطای وام به بخش تولید برای توسعه تولید و حمایت از تعاونی های تولید گفت: تعاونیها، بخشی از ساختار اقتصادی کشور محسوب میشوند که برای رونق و رشد تولید، حمایت از آنها ضروری است. برای تحقق رشد تولید تمرکز بر سیاستگذاری درست در مورد شرکتهای سهامی یا صندوق پروژهها موضوع مهمی است، چرا که می توانند فرصت خوبی برای توسعه فعالیت های تولیدی در بخش تعاونی ایجاد کند.
وی در این باره افزود: هرچند حمایت از تعاونیها باید مشروط باشد و نظارت بر این بخش باید به درستی صورت بگیرد اما هنوز برای آنها محدودیت و مشکل وجود دارد لذا نظارت بر عملکرد تعاونی برای منتفع شدن تولید کننده و سرمایه گذار بسیار حائز اهمیت است.
قادری در ادامه خاطرنشان کرد: قطعا بخش تعاونی و سهامی میتوانند کمک شایان توجهی به وارد شدن سرمایههای خرد به چرخه تولید باشند. به این خاطر حمایت دولت از بانک توسعه تعاون و بخش تعاون بسیار مهم است تا بخشی از مشکلات کشاورزان که مشکل ارائه وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی دارند حل شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در این باره توضیح داد: مجلس شورای اسلامی تلاش میکند این مشکل را ذیل قانون تامین تولید و زیرساختها حل کند تا برای حمایت از توسعه تولید در بخش تعاون بخصوص تعاونی روستایی حمایتهایی به عنوان نهادههای تضمین شکل بگیرد.
وی در این باره تصریح کرد: به این معنا که برای توسعه و حمایت از تعاونیهای تولید روستایی، صندوق حمایت از بخش کشاورزی در بخش های مختلف تاسیس شود تا افراد در این صندوق وثیقه بگذارند. لذا تضمین آنها باعث میشود سیستم بانکی راحتتر از قبل به آنها وام بدهد. یکی از دلایلی که نظام بانکی به برخی وام نمی دهند عدم تامین وثایق مورد نیاز است.
وی در این باره بیان داشت: با توجه به اینکه کشاورز در روستا زمین کشاورزی و خانه دارد و چون بانکها عملا زمینهای کشاورزی و خانههای روستایی را به عنوان وثیقه قبول نمیکنند، کشاورز نمیتواند از وام سیستم بانکی برای توسعه کار خود استفاده کند ولی نهادهای توثیق با کمک جهاد کشاورزی میتوانند زمین های کشاورزی و منزل کشاورزان را به صورت وثیقه بپذیرند تا به عنوان تسهیل ضمانت در نظر گرفته شود و کشاورز بتواند از وام برای توسعه فعالیت خود استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: تعاونیها با چنین فرمولی میتوانند از تسهیلات بانکی برای رشد تولید در بخشهای زیرمجموعه خود استفاده کنند. مجلس شورای اسلامی تلاش میکند تا در زمینههای مختلف با تسهیل قوانین، مشکلات مختلفی که بخش تعاون با آن دست و پنجه نرم میکند را تا حد امکان مرتفع سازد.
روابط عمومی بانک توسعه تعاون