رپرتاژ آگهی/
لوله پلی اتیلن و حل مشکل کم آبی کشاورزی ایران
لوله پلی اتیلن به دلیل قیمت مناسب و طول عمر 50 تا 100 ساله خود به عنوان یک راه حل مناسب برای جلوگیری از هدررفت آب در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. آنچه در این مقاله خواهید خواند: معرفی لوله پلی اتیلن بررسی قیمت لوله های پلی اتیلن معرفی یک کارخانه برای خرید لوله پلی اتیلن
بحران کم آبی در ایران امروزه به یکی از پیچیده ترین مشکلات ایران تبدیل شده است که البته تلاش های گسترده ای نیز در این راستا توسط بخش دولتی و خصوصی انجام شده است.
میزان مصرف آب در بخش صنعت تنها 2% و در بخش شرب خانگی فقط 6% است. اما جالب است بدانید 92% باقی مانده در کشاورزی مصرف می شود!
یعنی صنعت کشاورزی ایران به تنهایی 92 درصد از مصرف آب کشور را به خود اختصاص داده است.
برخی کارشناسان معتقدند با توجه به شرایط اقلیمی ایران و کاهش نزولات آسمانی طی سال های اخیر و همچنین برداشت بی رویه از منابع آبی زیر زمینی، بخش عظیمی از کشاورزی ایران متوقف گردد و ایران تبدیل به وارد کننده محصولات کشاورزی از سایر کشور ها شود.
به عنوان مثال کاشت محصولاتی مانند هندوانه (به دلیل مصرف بالای آب) باید کاهش یافته و صادرات آن متوقف گردد.
اما عده ای دیگر از کارشناسان نظر متفاوتی دارند:
بنظر می رسد راه برون رفت از بحران خشکسالی عدم کاشت محصولات کشاورزی و تکیه بر کشور های خارجی به دلایل زیر نیست:
- سطح رقابت در منطقه ما به شدت بالا بوده و ممکن است نیاز شدید ایران به واردات تبدیل به اهرم فشار سایر کشورها شود. (البته این مورد بارها و بارها در واردات هر کالایی به ایران اتفاق افتاده است)
- هزینه های سنگین واردات محصولات خارجی بسیار بیشتر از بهینه کردن سیستم آبرسانی کشاورزی کشور خواهد بود.
- کاهش شدید اشتغال در ایران به موجب از بین رفتن صنعت کشاورزی (از جمله کشاورزان ، دامپروران ، صنایع بسته بندی و اصناف مختلف مرتبط با کشاورزی و...)
و....
عدم کاشت محصولات و از بین بردن کشاورزی در واقع پاک کردن صورت مساله و ایجاد مشکلات بسیار جدی تر خواهد بود.
در کشورهای دیگر نیز بجای حذف صورت مساله ، مدیریت آب شکل می گیرد.
به عنوان مثال جالب است بدانید در کشوری مانند انگلستان علی رغم بارش بالای باران ، سیستم های آبیاری تغییر کرده و آبیاری سنتی جای خود را به آبیاری مدرن و پیشرفته داده است.
با قدم زدن در شهر لندن لوله های آبرسانی درختان و گل های کنار خیابان کاملا مشهود است.
شاید تنها راه برون رفت از این بحران ، تکیه بر توان داخلی و تغییر سیستم های آبیاری کشاورزی به سیستم های آبیاری قطره ای و نوین باشد.
استفاده از لوله های پلی اتیلن ، علاوه بر کاهش شدید هزینه ها میتواند تا 90 درصد به کاهش مصرف آب کمک کند!
این لوله ها قیمت مناسبی دارند؛ وزن کمی دارند؛ در برابر برودت و حرارت مقاومت بسیار بالایی دارند ؛ هزینه نصب و حمل آنها بسیار ارزان است و عمری بیش از 30 سال دارند.
لوله های پلی اتیلن در کشور ایران توسط کارخانجات بسیار زیادی تولید می شود. هزینه تولید و دستگاه ها مناسب بوده و محصول نهایی نیز قیمت مناسبی دارد.
مواد اولیه این لوله ها تماما در داخل کشور ایران تولید می شوند و ایران هیچ وابستگی یا نیازی برای تولید این لوله ها به کشور های دیگر نخواهد داشت.
از طرفی پلی اتیلن نسبت به فلز قیمت مناسب تری دارد.
این لوله ها حتی بدون نیاز به اتصالات ، قابل سرهم کردن اند، و به راحتی با جوش پلاستیک نصب می شوند.
لوله های پلی اتیلن را میتوان در متراژهای بیش از 100 متر (رول شده) نیز تهیه کرد که هزینه های اتصالات و نصب را تا حد زیادی کاهش می دهد.
لوله پلی اتیلن یک راهکار بسیار مناسب برای آبیاری کشاورزی محسوب شده و قیمت های مناسب این لوله ، بازار آنرا بسیار جذاب کرده است.
همچنین کمک های بلاعوض وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان نیز افزون بر قیمت مناسب آن دیگر حرفی برای گفتن نمیگذارد!
لوله پلی اتیلن با تمام مزایایی که دارد توسط کارخانه های بسیاری زیادی تولید شده که قطعا شمار زیاد تولید کنندگان آن بازار آن را به یکی از رقابتی ترین بازار های ایران تبدیل کرده است.
فرمول ساخت ، نوع مواد بکار رفته ، نوع دستگاه های تولید کننده و ده ها دلیل دیگر در قیمت های این لوله ها تاثیر گذار اند.
شاید با یک پرس و جوی ساده از تولیدکنندگان متوجه تفاوت قیمت در محصول نهایی عرضه شده به بازار باشید.
از قیمت گذاری دلال ها که بگذریم ، میزان سود کارخانه و کیفیت مواد اولیه مورد استفاده حرف آخر را در قیمت نهایی میزند.
کارخانه ی باران پلیمر کیا با راه اندازی یک سامانه جامع ، قیمت های دقیق روز را در اختیار همه کاربران قرار داده است تا علاوه بر ایجاد شفافیت در بازار راهنمای خوبی برای خریداران نیز باشد. این سامانه به آدرس e198.ir قابل دسترسی است.
تمام قیمت های سامانه باران پلیمر کاملا بروز بوده و مبنای صدور فاکتور برای خریداران خواهد بود.
***
این مطلب رپرتاژ بوده و پایگاه خبری شمانیوز صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمیکند و مسیولیت حقوقی آن هیچ ارتباطی با شمانیوز ندارد.