
رپرتاژ آگهی
گزارشی مختصر از نخستین کنفرانس نقشآفرینان تعاونیهای مسکن و انبوهسازی

گزارشی کامل و جامع از نخستین کنفرانس نقشآفرینان تعاونیهای مسکن و انبوهسازی که در تاریخ 16 شهریور ماه 1401 در سالن همایش پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
با یاری خداوند متعال نخستین کنفرانس «نقشآفرینان تعاونیهای مسکن و انبوهسازی»، 16 شهریور ماه 1401، با همکاری دفتر مدیریت پروژه و مدلسازی اطلاعات ساخت شریف، شرکت نسکاهور و... برگزار گردید. بانی و برگزارکننده این کنفرانس مجموعه پیشرو مدیریت پیران (PMPiran) است که تصمیم به افزایش دانش و آگاهی در حوزه صنف تعاونی مسکن گرفته است.
در این مقاله به گزارشی از برگزاری نخستین کنفرانس تعاونیهای مسکن میپردازیم که با حضور جمعی از اساتید، مدیران و کارشناسان نهادها و سازمانهای بخشهای دولتی و خصوصی، 16 شهریور 1401 برگزار شد.
امروزه یکی از نیازهای مبرم جوامع و صنوف مختلف در تمامی کشورها مساله تعاونیهای مسکن است و از جمله دلایل اصلی توجه به مبحث تعاونیها، میتوان به نقش بسزای آن در اقتصاد و دستیابی به عدالت اقتصادی در کشور، امور مربوط به تولید و توزیع در راستای تحقق اهداف همسو با قوانین بخش تعاونی، به بهبود اوضاع اقتصادی و رفاه شرکاء و نیز تامین نیازمندیهای بخش خصوصی اشاره کرد. بهینهسازی شرکتهای تعاونی مطابق با استانداردهای کشوری، یکی از مهمترین ابزارها جهت مواجهه با چالشهای فوق میباشد. به همین منظور برای محورهای این کنفرانس موارد زیر در نظر گرفته شد:
-
نقش تعاون در تحقق عدالت اجتماعی و توسعه پایدار از طریق مشارکت عمومی :عدالت اقتصادی زمانی بسط و گسترش مییابد که بتوان زمینه «تعاون» و مشارکت مردمی را در خصوص فعالیتهای گوناگون اجتماعی و اقتصادی فراهم آورد. بدون تعاون، همکاری، همدلی عمومی و برابری فرصتها، نهتنها هرگز نمیتوان به «عدالت اجتماعی» و «عدالت اقتصادی» دستیافت، بلکه همواره با ثروتاندوزی و عدم گسترش اقتصادی سرمایهها، فقر و فواصل طبقاتی افزایشیافته و عرصه زندگی بر همگان تنگ و ناخشنود خواهد شد.
-
نقش تعاونیهای مسکن در چشمانداز توسعه کشور و اثر آنها در رونق اقتصادی:در حال حاضر بیش از ۳ میلیون تعاونی با ۱ میلیارد عضو در حدود ۱۰ درصد اشتغال جهان را به خود اختصاص دادهاند و همچنین، تجربیات بزرگ کشورهای مختلف در استفاده از تعاونیها در ساخت مسکن ارزان قیمت برای اقشار مختلف کمدرآمد و تجربه فعالیت دهه ۶۰ کشورمان در حوزه ساخت مسکن اقشار پایین دست جامعه نیز نشان از اهمیت بهرهگیری از این ظرفیت بزرگ اقتصاد و اشتغال در حوزه مسکن دارد.
-
نقش تعاونیهای مسکن در توسعه شهری و نوسازی بافتهای فرسوده: وسعت بالای بافتهای فرسوده شهری و آسیبپذیر بودن این بافتها از یک سو و نوسازی آنها از سوی دیگر، بحث مشارکت شهروندان را به یکی از مسائل اساسی حوزه شهرسازی تبدیل نمودهاست. در همین راستا سازمانهای مردم نهاد بهعنوان اهرم جدیدی برای ارتقای میزان مشارکت در بازسازی بافتهای فرسوده و جایگزینی برای بخش دولتی در ارائه خدمات محسوب میشوند
-
حمایت از تعاونیهای فعال حوزه مسکن برای نیل به سمت دانش بنیانی: تعاونیهای دانشبنیان، شرکتهایی هستند که با مشارکت حــداقل ۵۱ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاهی، نخبگان، استعدادهای برتر، مخترعان یا مبتکران و برگزیدگان المپیادهای داخلی و خارجی و نیز با هدف تجاریسازی نوآوریها و اختراعات و توسعه و بومیسازی فناوری شکل میگیرند و از ریسک سرمایهگذاری پایینی برخوردار میباشند.
-
نقش مدیریت پروژه اثر بخش و بهروز در بهبود عملکرد تعاونیهای مسکن: مدیریت پروژه عملی و موثر ریشه در سادگی دارد. این رویکرد برای اقتصاد حال حاضر حیاتی است. زمانیکه منابع محدود هستند، بسیار مهم است که بدانید هدف چیست و باید چه چیزی را برنامهریزی کنید. مدیریت پروژه موثر، دستیابی موفقیتآمیز به اهداف، از طریق برنامهریزی و سازماندهی منابع است. همچنین ذیاثران پروژه میتوانند الزاماتی بدون ابهام تنظیم نموده و انتظارات خود را بیان نمایند تا موفقیت پروژه را اندازهگیری کنند.
در این کنفرانس متخصصان و مدیران برجستهای مانند مسعود عبدی، مهدی معین، افشین سماواتی، مهدی روانشادنیا و... حضور به عمل آورده و سخنرانی کردند. دکتر مسعود عبدی مدیر عامل هلدینگ آرین سازه که یکی از برترین و خوشنام ترین مجموعه های موفق در زمینه انجام پروژه های مشارکت مردمی(تعاونی ) در کشور می باشند در مورد حوزه تعاونیهای مسکن به نکات اشاره فرمودند:
ایشان با اشاره به توصیه اکید مقام معظم رهبری در هفته دولت، جهت بهبود وضعیت اقتصادی کشور بهعنوان اولویت کلیدی در کشورمان، به نقش تعاون در این مهم و کسب سهم 25 درصدی در اقتصاد کشور مطابق با قانون اساسی و اسناد توسعه کشور پرداختند و فرمودند: واقعیت این است که در سطوح مدیران اکنون در کشور مشکلی وجود ندارد اما از مدیران دولتی انتظار میرود تا در این مسیر بدنه دولت را با خود همراه کنند.
در ادامه ایشان با اشاره به استراتژی اشاره شده در دولت محترم سیزدهم بهعنوان تکلیف قانونی در ساخت 4 میلیون واحد مسکونی که از سال 1400 تا 1404 میبایست محقق گردد پرداختند و فرمودند، انتظار نمیرود دولت بتواند به این وعده عمل کند زیرا در سال قبل تنها 130 هزار واحد پروانه صادر شده و در سال 1401 در یک ماه تنها 4000 پروانه واحد مسکونی صادر شده است این در حالیست که تکلیف قانونی تعریف شده، تحویل یک میلیون واحد در سال می باشد. اشتباهی که در بحث ارائه آمار اتفاق افتاده است و باید جلوی آن گرفته شود این است که آمار پروانه صادر شده با واحدهای مسکونی تحویل داده شده ادغام میشود و این دو از یکدیگر جداست.
همچنین در ادامه ایشان با اشاره به نقش تعاون و انجام پروژههای مشارکت مردمی در اقتصاد دنیا به نقش تعاونیهای مسکن به عنوان یکی از عناصر اصلی این توسعه اقتصادی در دنیا و در کشورمان پرداختند و اضافه کردند که ما نیز اگر میخواهیم در اقتصاد شاهد رشد و شکوفایی باشیم، میبایست برای تعاونیهای مسکن نقش و جایگاه ویژهای قائل شویم. لذا در چنین کنفرانسهایی میتوان مباحثی را مطرح کرد و از ساخت مسکن و نقش تعاونیهای مسکن صحبتهای زیادی را انجام داد و باعث همافزایی بین تعاونیهای مسکن فعال وموفق در کشور با دیگر فعالین در حوزههای مرتبط در این زنجیره مهم شویم.
دکتر عبدی ضمن انتقاد از افرادی که حوزه تعاونیهای مسکن را مورد هجمه و بی مهری بیمورد خود قرار میدهند افزود:
افرادی برای منافع شخصی خود کل حوزه تعاونیهای مسکن را زیر سوال میبرند که برای بنده جای سوال دارد. امیدوارم مسئولین محترم این مسائل را از بین ببرند.
آقای عبدی صحبتهای خود را اینگونه پایان دادند:
متقاضیان و اعضای محترم تعاونیها، شاید ندانند که مدیرانشان چه سختیهایی را تحمل میکنند تا بتوانند مجوزهای لازم برای یک پروژه را کسب کنند. گاهی اوقات ساخت یک پروژه یک مقوله جداست و «راهاندازی» یک پروژه نیز یک مقوله جدای دیگر. انشالله دغدغه مسکن برای جامعه ایران بخصوص طبقه متوسط زودتر رفع شود و پیگیری ها و اقدامات شایسته ای توسط مسئولین این حوزه مهم در کشورمان انجام شود.
لازم به ذکر است که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نخستین کنفرانس نقشآفرینان تعاونیهای مسکن و انبوهسازی میتوانید وارد سایت tmconf.ir شوید
*این مطلب رپرتاژ آگهی میباشد و سایت شما نیوز مسئولیتی در قبال آن ندارد.