حضور بیش از حد در فضای مجازی موجب اعتیاد کودک می شود
یک روانپزشک گفت: حضور بیش از حد در فضای مجازی موجب اعتیاد کودک می شود و این موضوع زمینه اختلال در رشد را فراهم می کند.
حسام فیروزی روانپزشک کودکان، نوجوان و خانواده با بیان اینکه حضور بیش از اندازه کودکان در فضای مجازی مناسب نیست، اظهار داشت: وزارت ارتباطات با همکاری سایر وزارتخانههای ذیربط میتواند خلاء آموزش والدین و تولید محتوا را در فضای مجازی پر کند. وی با بیان اینکه عدم آموزش والدین در برخورد با کودکان یکی از مشکلات امروزی است که برای رفع آن وزارت ارتباطات میتواند با تولید محتوا در حوزههای مربوطه گامهای ارزندهای بردارد، گفت: امروزه نگرانیهای زیادی برای حضور کودکان در فضای مجازی وجود دارد. خانوادهها باید توجه داشته باشند که مهمترین اصل در تربیت فرزندان ایجاد رابطه صمیمی بین والدین و فرزند است و با این روش کودک کمتر به سمت رفتارهای سوء میرود. فیروزی با اشاره به اینکه فضای مجازی بخش کمی از زندگی کودکان را تشکیل میدهد، ادامه داد: فضای مجازی ۵ درصد از زندگی کودک را تشکیل میدهد و میتوان آن را به خانهای تشبیه کرد که دارای درهای متعددی است، اما کودک فقط از یک در رفت و آمد میکند؛ بنابراین وظیفه والدین این است که فضا را برای استفاده از درهای دیگر برای کودکان فراهم کرده و اطلاعات و آموزشها را از سایر راهها به
کودک خود منتقل کند. نکته مهم این است که باید بدانیم نمیتوان جلوی ورود تکنولوژی را به خانهها گرفت پس باید آموزش را جدی بگیریم.
این روانپزشک کودک با تاکید بر لزوم داشتن آگاهی والدین برای حضور کودکان در فضای مجازی، گفت: پیشنهاد میشود تا دولت زمینهای را فراهم کند که شرط ثبت نام کودکان در مدرسه، داشتن گواهینامه مهارت والدین در فضای مجازی و طی شدن دورههای آموزشی والدین باشد. فیروزی با هشدار نسبت به استفاده بیش از حد از فضای مجازی گفت: حضور بیش از حد در فضای مجازی موجب اعتیاد کودک میشود و این موضوع زمینه اختلال در رشد را فراهم میکند که افسردگی و پرخاشگری را در پی دارد. زیرا ساختار مغز برای زندگی در جنگل، کوه و زندگی آزاد منطبق شده و زمانیکه خارج از این حیطه باشد، حجم مغز کم میشود و شانس ابتلا به افسردگی افزایش مییابد.