شمانیوز
شما نیوز

سخنگوی وزارت ‌خارجه‌:

آمریکایی‌ها بعد از خروج از برجام فرافکنی می‌کنند‌

 آمریکایی‌ها بعد از خروج از برجام فرافکنی می‌کنند‌

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه منعی برای آزمایش موشک‌های بالستیک نداریم، گفت:‌ قطعنامه ۲۲۳۱ ایران را از آزمایشات موشکی منع نکرده و آمریکایی‌ها به خوبی این موضوع را می‌دانند.

به گزارش شمانیوز و به نقل از تسنیم ، سیدعلی موسوی در نخستین نشست خبری خارج از تهران با خبرنگاران تبریزی، با اشاره به اینکه تبریز شهر نخستین ها‌ست اظهار داشت: از گذشته دور تا امروز از مشروطه تا امروز آذربایجان برای ایران جانفشانی کرده و بزرگانی را برای این سرزمین تربیت کرده است.

 

وی با بیان اینکه سیاست خارجی دولت در این دولت سیاست خارجی فعالی بوده و اولویت های مختلفی در برهه های مختلف داشته که  از توازن بخشی غافل نشدیم، افزود: تقویت ارتباطات با همسایگان از اولویت های سیاست خارجی ایران است. 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه همه 15 همسایه از اهمیت بالایی برای برقراری روابط برخوردارند، ابراز داشت: برخی همسایگان بر اثر توهمات با ما دوری و نزدیکی می‌کنند اما برخی کشورها در شمال و شمالغرب ایران جایگاه ویژه ای در توسعه روابط دارند. در این حوزه هم آذربایجان و کردستان نقش محوری در توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی دارند.

 

 وی با بیان اینکه تبریز از موقعیت استراتژیکی برخوردار است و می تواند قطب مراودات با همسایگان باشد، ابراز داشت: یکی از محورهای عمده ما گسترش صادرات و واردات از همسایگان است که مکانیزم های دوجانبه با کشورهای منطقه داریم. برای نقل و انقلالات مالی و بانکی تدابیری اتخاذ شده که تبریز نقش ویژه ای در این حوزه دارد.

 

موسوی در پاسخ به سوالی در مورد نتایج انتخابات انگلیس در روابط دو کشور، گفت: انتخابات کشورها ارتباطی به ما ندارد و دخالتی نداریم، بر سر فرآیندهای دموکراتیک انتخاباتی انجام شد که حزب محافظ کار پیروز شد، آنچه برای ما مهم است، تعهدات دولت ها بود. به تعبیر آقای ظریف، بعد از روی کار آمدن ترامپ در آمریکا، این کشور از بسیاری از تعهدات بین المللی از برجام تا معاهدات زیستی و... جوری خارج شد که انگار انقلابی در آمریکا رخ داده است. این موضوع در مورد انگلستان هم صادق است و دولت ها در حال تغییر و رفت و آمد هستند و نباید در تعهدات متقابل تغییری صورت گیرد. انگلیس در مورد برجام هم باید به تعهدات خود پایبند بوده و هر چه زودتر اقدامات عملی را برای بازگشت به تعهدات انجام دهند.

 

وی در مورد سفر روزهای آینده رئیس جمهور کشورمان به ژاپن هم توضیح داد و گفت: هرگونه سفر خارجی که طراحی می شود برای ثمربخش بودن در جهت منافع ایران طراحی می شود، سفر به ژاپن هم در این راستاست. ایران و ژاپن از کشورهای مهم در شرق و غرب آسیا هستند که باید روابط دوجانبه توسعه یابد.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه، با اشاره به اینکه ژاپن از مشتریان عمده نفت ایران بوده ولی متاسفانه با فشارهای ایالات متحده خرید نفت کاهش یافته است، ابراز داشت: ایران هم ممکن است در مراودات ایالات متحده با سایر کشورها دخالت کند. ضمن اینکه ژاپن قدری باید به گذشته روابط و آینده روابط توجه می کرد و تحت تاثیر قرار نمی گرفت. ژاپن کشور دوستی است که احساس می‌کنیم با حسن نیت قدم هایی را بر می‌دارد که اقداماتی را آغاز کرده و از این اقدامات استقبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: ژاپن پیشنهاداتی برای کاهش تنش در منطقه دارد که از روی حسن نیت است و ما استقبال می‌ کنیم. امیدواریم در این سفر اقدامات رو به جلو برای نتیجه مطلوب باشد.

 

موسوی در پاسخ به سئوالی در مورد لغو روادید بین کشورهای همسایه، به ویژه جمهوری آذربایجان، اظهار داشت: لغو روادید در حال پیگیری است و جمهوری آذربایجان هم به عنوان کشور مهمی در مراودات منطقه است. کاهش موانع در سفر اتباع و تجار از راه های توسعه روابط است که ایران روادید را برداشته است و از سوی جمهوری آذربایجان، جمهوری خود مختار نخجوان لغو روادید صورت گرفته و مذاکرات برای لغو روادید کامل ادامه دارد.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد آزمایشات موشکی نامتعارف آمریکا و مواضع نامعقول غرب در مورد آزمایشات موشکی ایران، ابراز داشت: آنچه در برجام مذاکره کردیم صرفا موضوعات هسته‌ای بوده است. در آنجا با توجه به برخی اظهارات سعی کردند موضوع موشکی را هم مطرح کنند که صراحت قطعنامه 2231 ایران را از آزمایشات موشکی منع نکرده و آنها به خوبی این موضوع را می‌دانند. اظهارات در مورد آزمایشات موشکی ایران را مداخله‌گرایانه می‌دانیم و رد می‌کنیم.

 

موسوی با بیان اینکه آنچه بین ما و آنها با توجه به اتفاقات بعد از خروج آمریکا از برجام رخ داد، احساس می‌کنم فرافکنی و موضوعات بی ربط است تا تعهدات خود به ایران را به فراموشی بسپارند، ابراز داشت: نگران اظهار‌نظرها نیستیم چراکه فاقد پایه و اساس است و منعی برای آزمایش موشک‌های بالستیک نداریم چراکه ایران بر اساس تعهداتش، نباید موشکی را برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای طراحی کند ولی برای انواع موشک منعی وجود ندارد.

 

وی از آزمایش اخیر موشکی آمریکا ابراز نگرانی کرد و گفت: عدم پایبندی آمریکا به معاهدات بین‌المللی از جمله خروج یکجانبه این کشور از پیمان تسلیحاتی با روسیه، باعث بی ثباتی در جهان می شود و باید به مقررات بین المللی و تعهدات پایبند باشند. آزمایشات موشکی غیر متعارف آنها غیر قابل قبول است و نباید شاهد افزایش تنش در دنیا باشیم که این اقدام را محکوم کرده و هم از این اتفاق ابراز نگرانی می کنیم.

 

وی درباره اقدامات اشرار در نجف، با بیان اینکه اعتراض خود را به دولت عراق اعلام کردیم، گفت: دولت عراق موظف است به عنوان کشور میزبان حفاظت و امنیت دیپلمات ها و اماکن دیپلماتیک ما اقدام کند که ظاهرا نتوانستند انجام دهند. پیگیری های حقوقی و سیاسی ما ادامه دارد و دولت عراق باید پیگیر بوده و مسببین این موضوع را معرفی کند.

 

موسوی، در مورد دستگیری و محاکمه افراد دو تابعیتی و واکنش برخی از کشورها به این موضوع گفت: ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی‌شناسد و افرادی با تابعیت دوگانه که در ایران دستگیر می‌شود، ایرانی محسوب می‌کنیم و هرگونه دخالت سایر کشورها که اتباع خود می‌دانند، نمی‌پذیریم چرا که طبق قانون در این کشور مجازات می‌شوند و به جرایم رسیدگی می‌شود که اگر مشمول عفو و... باشد تصمیمات لازم توسط دستگاه قضایی گرفته می‌شود.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه، در باره مواضع ایران در زمینه منطقه مورد مناقشه قره باغ هم توضیح داد و افزود: مواضع ایران مشخص است، بارها اعلام کردیم و باز هم اعلام می کنیم که ایران در چهارچوب قوانین بین المللی، آرای صادر شده و قطعنامه‌های موجود اعلام موضع کردیم و آماده همکاری برای کاهش تنش در مورد ارمنستان و آذربایجان هستیم. از راه های مسالمت آمیز، آماده حل اختلافات طرفین هستیم و در این زمینه کمک کنیم. 

 

وی در پاسخ به سئوالی در مورد کمرنگ بودن نقش تبریز در مراودات بین المللی ایران و لغو دیدار سران روسیه و ترکیه و ایران در تبریز در سال گذشته، خاطر نشان کرد: سفرهای مقامات در سطح سران پروسه طولانی دارد و زمان بر است، گاهی یک رئیس جمهور برای سفر به کشوری ماه ها قبل برای تدارکات سفر برنامه ریزی می شود که حضور چند رئیس جمهور اقدامات را چند برابر می کند. ضمن اینکه اتفاقات و حوداث مختلفی رخ می دهد و اولویت ها جابجا می شود تا یک برنامه بین‌المللی در تهران یا تبریز برگزار نشود.

 

موسوی ادامه داد:  در همه استان هایی که ظرفیت بالایی برای توسعه روابط با همسایگان دارند، باید جایگاه ویژه ای در مراودات خارجی تعریف شود که تبریز همیشه مورد توجه بوده و هست. آذربایجان های ما نقش تاریخی و محوری در حفظ یکپارچکی و صلابت ایران داشته و دارند و باید جایگاه اصلی خود برسند.

وی تصریح کرد: اقدامات زیادی برای جایگاه بین المللی دادن به آذربایجانها در حال طراحی است که حضور امروز بنده در تبریز هم یکی از نشانه های این ارتقای جایگاه است.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه، در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر مشکلات زیست محیطی و آلودگی ارمنستان در رود ارس گفت: رودخانه های مرزی با همسایگان در همه دوران ها یکی از موضوعات مهم و حساس بین کشورها بوده است. ارس هم به عنوان رودخانه بین ایران و ارمنستان و آذربایجان برای همه مهم بوده لذا در مورد مشکلات زیست محیطی در ارس، پیگیری خوبی رخ داده و نشست های خوبی با مقامات بلندپایه ارمنستان برگزار شده و ادامه دارد. این مساله مسایل حقوقی و فنی دارد که وزارت خارجه پیگیر این موضوع هست. به جاهای خیلی خوبی رسیدیم و تلاش می کنیم با مذاکره به نتیجه برسانیم که به زودی نتایج اقدامات را به اطلاع افکار عمومی می رسانیم.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی