گامی دیگر به سوی تحقق بندر امام نوین/
احداث پست برق جدید برای طرح های توسعه ای پتروشیمی بندرامام
یکی از پروژههای کلیدی در راستای تحقق چشمانداز بندرامام نوین، ساخت پست برق جدید GIS است که جایگزین پست قدیمی AIS خواهد شد.
این پروژه که از خردادماه سال جاری آغاز شده، با سرمایهگذاری بیش از ۱۰ میلیون یورو، تاکنون بیش از ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و همچنین باعث اشتغال زایی برای نیروهای بومی منطقه خواهد شد.
هدف از اجرای این پروژه، پشتیبانی از طرحهای توسعه بندر امام نوین، تأمین برق موردنیاز این طرحها و تضمین استمرار تولید در این مجتمع صنعتی است.
در راستای سیاستهای مدیرعامل پتروشیمی بندر امام مبنی بر استفاده از ظرفیت ساخت داخل و همکاری با شرکتهای دانشبنیان، برای نخستین بار در این پروژه از کلیدهای گازی (GIS) با حداکثر توان داخلی استفاده شده است.
این اقدام علاوه بر حمایت از تولید داخل، به ارتقای فناوری در صنعت پتروشیمی کشور کمک شایانی میکند.
پست برق GIS بهعنوان یک تکنولوژی پیشرفته، راندمان و بهرهوری در فرآیند انتقال برق را بهطور قابلتوجهی بهبود میبخشد. این سیستم با کاهش مشکلات محیطی مرتبط با پستهای هوایی، از جمله: جلوگیری از وقوع حوادث انفجاری ناشی از نشتیهای گازی،کاهش تأثیرات آبوهوا و گردوغبار،حذف خطرات ناشی از ورود پرندگان به پستها،عملکرد پایدارتر و ایمنتری را فراهم میآورد.
علاوه بر این، تغییر به GIS موجب افزایش ضریب اطمینان در تأمین برق و تداوم تولید بدون وقفههای ناخواسته میشود.
در این پروژه، پس از جمعآوری پست برق قدیمی AIS، شبکه برق پتروشیمیهای فجر و بندر امام بهگونهای طراحی شدهاند که بتوانند بهعنوان پشتیبان یکدیگر عمل کنند. این ساختار هوشمندانه، امکان تأمین برق متقابل در صورت وقوع خاموشی در هر یک از این مجتمعها را فراهم میسازد و تولید را از خطر توقف ناگهانی مصون نگه میدارد.
اجرای این پروژه بهویژه در تولید تجهیزات پیشرفته، موجب ارتقاء فناوری در صنعت پتروشیمی کشور و نشاندهنده توانمندیهای بالای شرکتهای داخلی است.