جعفر ربیعی در نشست خبری با اصحاب رسانه:
تا وقتی به تولید داخل باور نداشته باشیم این کار با بخشنامه و دستور شدنی نیست
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیح فارس با تاکید بر اینکه تولید داخل با بخشنامه و دستور شدنی نیست، گفت: اعتقاد مدیران به تولید داخل و توانمند شدن تولیدکنندگان داخلی موجب رابطهای سازنده در راستای تولید داخل خواهد شد.
به گزارش شمانیوز به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، جعفر ربیعی در حاشیه نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی که به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با مشارکت سازمان منطقه آزاد کیش و با حضور شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکتهای دانش بنیان و تولید کننده تجهیزات و قطعات پتروشیمی در کیش در حال برگزاری است به سوالات اصحاب رسانه پاسخ گفت.
وی برگزاری این همایش که به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شده را نشان دهنده این دانست که شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به تولید داخل باور دارد و گفت: ما به جای اینکه منتظر بمانیم تا تولید کنندگان داخلی به سراغ ما بیایند خودمان به سراغ آنها میرویم و به دنبال یک ارتباط دوطرفه با تولیدکنندگان داخلی هستیم.
ربیعی تصریح کرد: با بخشنامه و دستور نمیتوان از تولید داخلی حمایت کرد بلکه مدیران ما باید به تولید داخل اعتقاد و باور داشته باشند و در عین حال بخش خصوصی و تولیدکنندگان داخلی باید خود را توانمند کنند تا رابطهای سازنده میان صنعت پتروشیمی و سایر صنعتها با تولیدکنندگان داخلی شکل بگیرد.
توسعه واحدهای پایین دستی هدف جهش سوم پتروشیمی
وی در پاسخ به سوالی درباره نگاه هلدینگ خلیج فارس به واحدهای پایین دستی پتروشیمی گفت:در صنعت پتروشیمی در سالهای گذشته هدف اصلی تولید محصولات پایه بوده که یک استراتژی صحیح بود چرا که اگر محصولات پایه و بالادستی تولید نشود نمیتوان به سراغ پایین دست رفت، امروز صنعت پتروشیمی پنج و نیم میلیارد دلار خوراک به صنعت پایین دستی خودش در کشور تحویل می دهد که معادل 70 هزار میلیارد تومان است و این نشان میدهد که صنعت پایین دست در حوزه پتروشیمی در کشور وجود دارد و فعال است اما نیاز به توسعه بیشتر دارد.
نائب رئیس هیات مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ادامه داد: ما آماده هستیم در جاهایی که واحدهای پایین دستی نیاز به سرمایهگذاری بیشتر و تکنولوژیهایی دارد که شاید بخش خصوصی کمتر به آن علاقه داشته باشد در جهش سوم پتروشیمی وارد شویم و در این مسیر در فهرستی که هلدینگ خلیج فارس تا دو ماه آینده برای محصولات و واحدهای پایین دستی که علاقمند است با بخش خصوصی اجرا کند منتشر میشود میتوانید چشم انداز توسعه واحدهای پایین دستی را ببینید.
وی درباره نحوه مشارکت با بخش خصوصی در ایجاد واحدهای پایین دستی پتروشیمی گفت: ما در عین حالی که تامین خوراک این واحدها را تضمین و تامین میکنیم آماده تامین سرمایه بخشی از این صنایع هستیم و البته به دنبال اداره این صنایع نیستیم بلکه مدیریت آن باید به بخش خصوصی سپرده شود.
نگاه بورس به شرکتهای بزرگ و کوچک نباید یکسان باشد
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در بخش دیگری از این نشست خبری درباره نحوه تامین سرمایه مورد نیاز صنعت پتروشیمی بر اساس چشم انداز اعلام شده برای جذب 40 میلیارد دلار در راستای توسعه، گفت: بخشی از این سرمایهگذاری به صورت ارزی و بخشی به صورت ریالی است و البته دیگر نمیتوانیم انتظار داشته باشیم مانند دهه 70، ارز مورد نیاز از طریق فاینانس خارجی تامین شود بلکه بخش زیادی از ارز ما متکی به صندوق توسعه ملی است و امیدواریم که این صندوق توانایی لازم برای تامین ارز مورد نیاز ما را داشته باشد، البته صندوق توسعه ملی باید ارز خود را در جاهایی سرمایهگذاری کند که انتظار بازگشت داشته باشد و بازگشت سرمایه در صنعت پتروشیمی صد در صد است.
ربیعی تاکید کرد: بخشی از نقدینگی مورد نیاز ما باید از طریق جذب نقدینگی سرگردان در کشور از طریق ابزراهای تامین شده در بازار سرمایه انجام شود، همانطور که سه ماه پیش اعلام کردم ما به دنبال انتشار اوراقهای هزار میلیاردی و دو هزار میلیاردی هستیم و متاسفانه دچار بروکراسی پیچیده و فرسایشی شدیم و این ناشی از این میشود که بورس به شرکتهای بزرگ و کوچک به یک چشم نگاه میکند در حالی که شرکتی مانند شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که ارزش آن در بازار از صد هزار میلیارد تومان عبور کرده آیا باید همان روندی که یک شرکت 200 میلیارد تومانی برای اخذ مجوزها و تامین وثایق و بروکراسیهای فراوان برای انتشار اوراق طی میکند برود آن هم در حالی که سالهاست در سیستم بانکی و پیش از آن در سیستم سنتی تجاری و بازار، مشتریهای بزرگ و معتبر از خدمات و تسهیلات متفاوتی نسبت به مشتریها و شرکتهای خرد و کوچک برخوردار هستند.
همین فردا آماده عرضه اولیه سهام چهار شرکت هستیم
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس همچنین به وعده پیشین خود مبنی بر عرضه اولیه سهام تندگویان، آریاساسول، بوعلی و ارومیه اشاره کرد و گفت: سیاست ما ورود هر چه بیشتر شرکتهای ما به بازار بورس است و به صورت جدی پیگیر عرضه اولیه سهام این چهار شرکت بودیم و هستیم منتها سازمان بورس فرآیندی دارد که این فرآیند سختگیرانه باید طی شود تا شرکتهایی وارد بورس شوند که از تداوم تولید و سودآوری آنها اطمینان حاصل شده، این فرآیند درباره این چهار شرکت در حال انجام است و ما از همین فردا تا حتی 28 اسفند آماده عرضه اولیه سهام این شرکتها هستیم اما پذیرش و عرضه اولیه منوط به نظر بازار بورس است.
وی تصریح کرد: ما شرکتهای زیانده و مشکل دار را به بورس عرضه نمیکنیم و خاصیت بورس شفاف شدن بیشتر شرکتهاست و تجربه عرضههای اولیه پارس و نوری نشان داد که شرکتهای هلدینگ خلیج فارس تا چه اندازه با ارزش و سودآور برای سهامدارانشان هستند.
پروژه سه و نیم میلیارد دلاری بیدبلند تمام شد
ربیعی در بخش دیگری از این نشست خبری، یکی از افتخارات هلدینگ خلیج فارس را تکمیل زنجیره ارزش عنوان گفت و گفت: با راهاندازی واحد پایین دست گچساران زنجیره پلی اتیلن به صورت کامل در هلینگ خلیج فارس تکمیل میشود.
وی ادامه داد: خوشحالم که اعلام کنم پروژه سه و نیم میلیارد دلاری بیدبلند به اتمام رسیده و ما در پایان سال جاری حتما به آن خوراک تزریق خواهیم کرد و این پروژه آماده افتتاح رسمی است.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با اشاره به فعال شدن پروژه یک میلیون تنی الفین در گچساران، اظهار داشت: از یک ماه گذشته شاهد جهشی در پیشرفت این پروژه بودیم و این پروژه تا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد و تا زمان افتتاح پروژه گچساران بخشی از خروجی بیدبلند به ماهشهر میرود و بخشی از طریق لولهای که به اسکله نفتی ماهشهر کشیده شده صادر میشود.
وی همچنین به پروژه دهدشت به عنوان مصرف کننده بخش قابل توجهی از اتیلن تولیدی گچساران اشاره کرد و گفت: این پروژه نیز فعال شده و شرکت پتروپارس با همکاری شرکت نارگان برنده مناقصه دو ماه پیش این پروژه شدند و امید این داریم که ظرف سی ماه این پروژه افتتاح شود و شاهد یک رکوردشکنی در پلی اتیلن باشیم.
سهام جایزه در انتظار سهامداران نماد فارس
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در پایان با اشاره به تصویب و تایید افزایش سرمایه این شرکت گفت: همانطور که در مجمع عادی مهرماه به سهامداران قول داده بودیم افزایش سرمایه این شرکت از محل افزایش سرمایه صورت میگیرد و روز چهارشنبه مجمع عمومی فوق العاده شرکت برای افزایش سرمایه هلدینگ از ۹ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان به ۱۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تشکیل میشود و سهامداران منتظر تعلق سهام جایزه نماد فارس باشند.