شمانیوز از یک مشکل عمده در ساختار بانکی گزارش میدهد؛
ذبح گردش نخبگان توسط مدیران بانکی/ آیا برخی از مدیران، بانکها را ملک اجدادی خود میدانند؟
گردش نخبگان یکی از موضوعات مهم و صدالبته ضروری در هرساختار اقتصادی و سیاسی محسوب میشود که موجب شکوفایی و شفافیت حداکثری خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری و تحلیلی شمانیوز، گردش نخبگان یکی از موضوعات مهم و صدالبته ضروری در هرساختار اقتصادی و سیاسی محسوب میشود که موجب شکوفایی و شفافیت حداکثری خواهد شد.
گردش نخبگان در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی موجب شده تا فساد و رانت سیاسی به حداقل ممکن کاهش یابد که مشابه آن را در مجلس و ریاست جمهوری به وضوح میتوان یافت، اما متأسفانه گاهی چرخ نخبگان و فرآیند جایگزینی مدیران پیشین با مدیران جدید باانگیزه در ساختار اقتصادی و بانکی کشور مورد توجه قرار نمیگیرد و همین مسئله سبب شده تا برخی مشکلات برای نظام بانکی و مالی کشور پدید آید.
با پیگیری برخی اخبار و گزارشات از روند مدیریتی در برخی از بانکها، خبرنگار اقتصادی شمانیوز به مدیریت طولانیمدت و حاکم بر تعدادی از بانکها پی برده است. براساس اطلاعات به دست آمده، متأسفانه مدیران بعضی از بانکها بیش از یک دهه تصدی امور مدیریتی را برعهده دارند؛ در صورتی که طبق قانون باید هر سه سال یا چهار سال مدیران بانکها تغییر کند تا از بروز رانت و فساد مالی جلوگیری شود و این مسئله یک امر ضروری و غیرقابل چشمپوشی است.
** منادی سفیدان: بانکها نقش مهمی در ایجاد اختلال در اقتصاد کشور دارند
علیرضا منادی سفیدان، منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم در رابطه با تأثیرات منفی مدیریتهای طولانیمدت و خارج از اصول قانونی بر روی اقتصاد و نظام بانکداری کشور به خبرنگار شمانیوز گفت: همواره بانکها نقش مهمی در ایجاد اختلال و بروز مشکلات اقتصادی در کشور داشتهاند و کمر اقتصاد کشور را شکستهاند و هیچ نهادی هم پاسخگو نیستند.
وی افزود: متأسفانه برخی از مسئولان، بانکها را میراث اجدادی خود میدانند و با رابطه و زد و بند آشناها و اقوام خود را در رأس مدیریت بانکی قرار میدهند.
این منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم از بانک مرکزی خواست که به روند مدیریتی حاکم در بانکها رسیدگی کند؛ در غیر این صورت مجلس یازدهم برای حل این مشکل ورود جدی خواهد داشت.
همانطورکه گفته شد، موضوع شفافیت و جلوگیری از رانت یکی از موضوعات مهم برای اصلاح ساختار نظام بانکی است و در این خصوص باید این اصلاح از ساختار مدیریتی شروع و تا عملکرد سازمانی بانکها ادامه یابد و اصلاح سیستم مدیریتی حاکم بر بانکهای خصوصی از همه جهات مهمتر و مقدمتر است؛ چون طی سالهای گذشته علاوه بر اینکه بر تعداد بانکهای خصوصی افزوده شده است، این افزایش کمی بانکهای خصوصی مشکلات متعددی را برای کشور به ارمغان آورده و اعتراضات مردم را به همراه داشته است.
**نوروزی: راه برای ورود نیروهای باانگیزه به سیستم مدیریتی بانکها بسته است
حجتالاسلام و المسلمین حسن نوروزی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در همین رابطه به خبرنگار اقتصادی شمانیوز میگوید: برخی از مدیران بانکی به مسئولان ارشد دولتی وابسته هستند و به همین خاطر برخی از آنها چندین سال است که سمت مدیریت کل را برعهده گرفتهاند و همین مشکل راه را برای ورود افراد باانگیزه و خلاق به سیستم مدیریتی بسته است.
وی افزود: با فامیلبازی نمیتوان بانک را اداره کرد؛ چون بانک یک ابزار اقتصادی است و نقش مهمی در پیشرفت اقتصادی دارد، اما در ایران همیشه بانکها مانع پیشرفت اقتصادی میشوند و سیستم بسته و مدیریتی حاک بر بانکها اجازه ورود تفکرات تازه را نمیدهد.
این نماینده مجلس دهم معتقد است که مدیریتهای طولانیمدت منجر به خلق «خاوری» و قدرت گرفتن آنها شده است؛ در صورتی که باید سازوکار مدیریتی شفاف و پویا باشد، اما چنین مسئلهای را مشاهده نمیکنیم.
**قوامی: شاخصههای انتخاب مدیر بانکی باید مدنظر قرار گرفته شود
هادی قوامی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری و تحلیلی شمانیوز با انتقاد از عملکرد بانکها در نظام اقتصادی کشور معتقد است که باید سیستمی طراحی شود تا یک مدیر بیش از یک دوره سه یا چهار ساله نتواند در رأس امور بانکی قرار گیرد و اگر عملکردش شفاف و کارآمد بود اجازه یک دوره مدیریتی دیگر به او داده شود.
وی افزود: این ارزیابی عملکردی باید دارای شاخصههایی مانند مشتریمداری، رضایتمندی مشتریان، ارائه تسهیلات و خدمات باکیفیت، شفافیت و اقدامات ضدرانت باشد.
به گزارش شمانیوز، بانکهای داخلی این روزها مشکلات فراوانی دارند و برخی از آنها در آستانه ورشکستگی و برخی دیگر نیز به خاطر مشکلات عمده در هم ادغام شدهاند، اما هیچکدام از آنها درمان قطعی نبودهاند؛ لذا از نظر کارشناسان و نمایندگان مجلس اصلاح بانکی به اصلاحات در ساختار مدیریتی و ترویج سیاست گردش نخبگان در امورات کلان بانکها به خصوص بانکهای خصوصی وابسته است.